Môžem podávať dieťaťu antibiotiká v čaji?
Ahoj dievcata, moj 2rocny syn dostal antibiotika. nakolko s nim a liekmi je to odjakziva boj, chcem sa len spytat ak mu tie antibiotika podavam v caji (200ml) maju ucinok, ci je to zbytocne?
@lenustek228 urcite by nemal polijat 45 min.... ja to velmi dobre poznam. Nastastie nas obisli atb vo veku ked sa to proste nedali a teraz v styroch mal 1x a uz si dal ppvedat. Akoze nam dr vravela(skoro ma slahlo) ze dieta nema tocit s rodicmi a jednoducho otvorit nasilu usta a streknut dozadu striekackou napr.z nurofenu a to ppvedala.len na margo ,ze co by sme robilinkebyze by musel atb.... drzim palce a pevne nervy a pokial chcete,aby zabrali,zial.asi budete musiet nasilu.
To či sú v čaji alebo len zapíjané čajom na to nemá vplyv. Skôr je dôležité čí sa užívajú pred jedlom alebo po jedle. Samozrejme, že ich nemôže piť v tom čaji celý deň, ale ak ich v priebehu takej polhodinky vypije, tak by s tým nemal byť problém. A aké má konkrétne antibiotiká, ak sa môžem spýtať?
@lenustek228 Akoze doktorka od @maciatkolulu ma bohuzial pravdu. Ak to nejde po dobrom, tak to musi ist po zlom. Antibiotika a ine lieky sa nedavaju z roztopase, ale preto, lebo liecia chorobu. Nikto sa nevyziva v trapeni deti, ale ked raz musi vziat jednu davku antibiotik, tak ju proste vezme. Nebudem sa s dietatom dohadovat o tom, AKO ich ma uzit, je to davka antibiotika a berie sa bud ako tableta alebo ako sirup v jednej davke. Mozme sa dohodnut, ze PO UZITI dostane ako odmenu nejaku dobrotu. Ja nie som lekar, netusim, ci je to OK ak sa davka popija v 45 minutach. Ale proste si myslim, ze aj do buducna je to jednoducho tak, nie vsetky lekarske ukony su prijemne, ale musi to byt. A cim rychlejsie cely akt prebehne, tym lepsie.
Ja som odjakziva davala lieky v striekacke, rychlo a bez debat a nikdy som ani s jednou dcerou nemala problemy s uzivanim. Neskacu od radosti, ale jednoducho vedia, ze to musi byt. Cim viac pozornosti, obkecavania, dovodenia, dohadovania okolo veci, ktore musia byt, tym horsie.
Odporucam.
No ono sa to zial inak nejde, do namensej 5 ml striekacky a ked ho neprehovoris tak proste strieknut na silu a hned mat pripravenu vodu na zapitie...tie klasicke striekacky su lepsie ako tie od nurofenu, lepsie sa da manevrovat v ustach dietata🙂...ono su niektore atb "chutnejsie" a ine menej, existuju vyslovene typy z ktorych napina dieta, kde sa prasok nerozpusti...treba si ich poznacit a lekarku poziadat aby Ti predpisala z uvedeneho dovodu ine ak by Ti ich chcela dat znova...
@lenustek228 Mali sme už Amoksiklav pár krát. Najlepšie je ho užiť pred jedlom. Ak ho dávaš do čaju, tak daj menej toho čaju, aby ho dieťa vypilo čo najrýchlejšie.
@lenustek228 neviem, ale ja by som mu to strekla striekačkou a cajikom len dala zapit. My sme si už so synom prešli kadečím, kadejaké úplatky, čokolády, len aby to zjedol. Pekne zjedol, bola odmena. Keď mu nechutili, dala som kvapku sirupu alebo granka na ochutenie. Možno sa to nemá, ale nám to pomohlo
pamatam si na jednu chorobu syna - mal asi tri roky vtedy, bola som s nim chorym sama doma cely vikend a to naozaj polozit na zem na koberec dieta, prilahnut, nasilu otvorit usta, vstreknut a dat zapit... inak to neslo. Ked som to hovorila doktorke, tak mi doktorka povedala, ze aj ona to parkrat tak musela spravit.... hold lieky nie su len sladke sirupceky a musia sa jest nacas.... synovi neostala zaidna trauma teraz ked uz je vacsi, radsej si vyberie tabletky ked uz ma nejake lieky brat, dcerka uz ma tiez protestne obdobie za sebou a krpec zatial este nie...... teraz zabojujte a nebojte - bude lepsie....
Kebyze sa riadim tym, co moje 16mesacne dieta chce a kvoli comu reve, tak cely den pojeda sladkosti, co vidi od starsej, a trpi niekolkymi chorobami naraz, lebo nielenze sirupy na teplotu odmieta, ale aj vigantol a c-vitamin lyzickou.....takze u nas vsetky lieky idu striekackou a neraz musim stlacit nos, aby vobec pri nadychnuti otvoril usta.....ved ho nenecham umriet.....aj taketo neprijemne situacie su sucastou materstva, zial 😕 ..... pevne nervy!.....inak je to jednoduchsie aj pre matku, striekackou za minutu namiesto 45min-trapenia s pitim caju.....a ak budu 8h ATB? Aj v noci bude pit caj? ☺
@lenustek228 tak hadam si zvykne a vypije ho aj rychlejsie 🙂 ja ta uplne chapem,pamatam si ako som mamine vyrazala lieky ja 😀 ked som sa rozpravala s dr. tak atb maju ucinok bud 12h, 24h,8h,takze si myslim ze keby ten cajik pil len polhodku,tak to nema nejaky zly vplyv 🙂
Mame doma 6 deti (myslim aj sestrine) a veru niekedy je to boj,ale postupne sa to nauci papat pekne 🙂
Alebo sam si to nevycucne s tej striekacky? Sestra isla na 3rocneho tak bol mensi a nechcel lieky.
Moj ma len rok,tomu tiez musim len na silu otvorit pusu.
Prajem skore uzdravenie 🙂
ze 2r, nas 6r v lete vystrajal ze nechce ATB, nasilu sme museli, mm drzal, aj sa nam z nich povracal, horor to bolo
Bojovali sme dlho so sirupom. Aj s antibiotikami. Dcérka má dva a pol, vyplula, vyliala, vykaslala. Antibiotiká niesu hra. Museli sme ísť tvrdo, chytiť nos, otvorila ustá, vstreknem trošku striekačkou, pustím nos a držím zatvorené ústa. Takto kým nezje všetko. Zapije a pokoj. Po 3 dňoch to zje sama. 🙂

Ak ten cajik vypije naraz tak urcite maju,keby ho pije cely den tak to velmi nema ucinok 🙂