Môžem použiť Uniflox do nosa na žlté/zelene sople?
Kontroverzna tema, ale nazory sa lisia. A to aj lekarov.
Dat na zlte/zelene sople alebo nie?
@jarmila2010 po kolkych dnoch farebneho sekretu si dabala?
Prečo kontroverzná téma?
nepoviem ti presne...deti maju 15 a 12r a davno neboli,takto chore
@lucia13022023 tiez som nepocula v suvislosti s podavanim unifloxu do nosa,zeby to bol problem...
"Roztok Uniflox je oficiálne určený na podanie do oka a ucha. Vzhľadom na to, že baktérie spôsobujúce infekcie horných dýchacích ciest sú citlivé na ofloxacín, lekári zvyknú predpisovať kvapky Uniflox aj na aplikáciu do nosa."
Uniflox je bežné ATB čo sa dáva do nosa a oka
@lucia13022023 pretoze sa lokalnym atb vytvori rezistencia + ze zbytocne davat, aj tak nepomoze.
Aha, no o tom som ešte nepočula. Moje dieťa malo v lete naposledy sople a dostal unflox ktorý mu do dvoch dni zabral 🤷🏻♀️ dôverujem doktorke.
Uniflox je celkom ok aj do uši či oči aj keď ja som musela využiť 2 kvapiek ale zabral..
@lucia13022023 tak nechapem, prevo su niektore tak proti nemu.... Ake ste mali davkovanie?
Neviek ja to počujem 1x. Normálne kvapky sme mali
Mas vyter z nosa s kultivaciu?
Preco? Pocula si o rezistencii na atb? Povula si o tom, ze farba sekretu nehovori o tom ci je tam bakteria alebo virus ale je to len reakcia imunitneho systemu ktora sekret sfarbuje? Dieta do buducna nebudem moct nic lebo nic nezaberie
Neskutocne naduzivanie atb zbytocne podporuje rezistenciu a zvysuje
Ked sa podavaju halabala ako si matka zmysli lebo dieta musi byt za 3 ddni fit a sup do skolky s nim nech doma neotravuje, pred skolkou v aute vysat sople a sup do kolektivu
Pokial nemas vyter z nosa kde je cierne na bielom, ze je tam bakteria citliva na dane antibiotikum lokalne a dieta ma priznaky nema uniflox co v nose dietata robit!
Nazory lekarov sa roznia, lebo su lekari, co pred rokmi vystudovali medicinu a tam ich vzdelavanie skoncilo a su lekari, ktori sa riadia najnovsimi odporucaniami a EBM - medicinou zalozenou na dokazoch. Uniflox do nosa dat mozes (akoze konkretne tieto kvapky su urcene aj do nosa), ale nema to pri beznej nadche zmysel (rovnako ako vytery). Prejde aj bez lokalnych atb a bez rizika rezistencie, ktora raz bude ovela vaznejsim problemom (a to nie len pre konkretne dieta) ako zeleny sopel.
Áno, môžeš, prečo si by nemohla? Bežne sa predpisuje nie len do oka a ucha ale aj do nosa. Akurát včera ho dcére predpísala dr. do nosa, presne na to, čo píšeš ty. Okrem toho treba dať aj nejaké mukolytiká na zriedenie a vykašlanie hlienu.
@anavixy
@taktotedanie
Presne pre toto som nedala tieto kvapky synovi do nosa na zeleny hlien. Lekarka vypisala po tyzdni bez vyterov. Cakala som, ved su to iba sople, naco hned zlacit atb... Cakala som, kym prestane. Syn mal mesiac zelene sople, ale iba rano a preslo do silneho kasla. Tym, ze sme neboli doma na Vianoce sme museli ist na pohotovost, kde dostal atb na uzivanie. A rozmyslam, co by som urobila inak.... Kde som to posr.ala. Mala som dat tie uniflox kvapky hned po tyzdni zelenych soplov a bol by koniec.
A presne by som teraz robila opak toho, co pisete. Uz ked mi vypise, tie kvapky do nosa dam. Nebudem cakat a predlzovat nic. Mozno by sme sa vyhli aj komplexnym atb kebyze dam len tie lokalne....
@loulou02811 uz dam veru... Nebudem cakat, kym sa to rozvinie do choroby.
Daj daj , kasli na odporucania, super si to vymyslela, za 10 rokov ked bude mat dieta v nose nieco rezistentne a nebude mu ziadne atb zaberat ti moze akurat tak povedat “dakujem ti mamka moja, ze si sa hrala na doktora”
Ja vzdy dietatu davam vyter, VZDY!!!! A som lekar a nie pediater a vzdy ked ma dieta problem ma vyter
A ja ti poviem kde si urobila chybu, naco si cakala tyzden a drzala dieta so soplami? Jasne, ze po tyzdni soplov to ide automaticky ku kaslu , mala si ist ak sa 3 dni nelepsi stav dietata, nasadit ost lieky co mas urcite doma, na treti den ist k lekarovi, ja si vzdy ziadam ale chvalabohu mam uvedomelu pediatricku ta to robi automaticky. Dokonca som riesila vyter v case sviatkov, dostala som kontakt na laboratorium, vysledky mi prisli mailom lebo inak by sa na ambulanciu dostali az po sviatkoch, pediatrovi som preposlala vysledok, kedze ma doma notebooku vedela mi okamzite poslat e recept, ak by nemala tak s vysledkami som mala ist rovno na pohotovost kde by lieky predpisali
Nevies ake su zasady kedy ist a kedy neist k lekarovi? Nevies si otvorit usta? Aha nie, ty vies len dietatu dat do nosa uniflox 👍🏻
Lenze prave tie systemove atb sa maju v opodstatnenych pripadoch dat a nie lokalne, takze nie ze by si sa vyhla systemovym, ale vyhla by si sa nezmyslenym lokalnym. Ved ked pises, ze ked uz ti ich lekar predpise, tak ich das, naco sa pytas ci sa mozu davat 🙂

vzdy som pytala uniflox,ked boli vacsi...pamycon nebol,taky ucinny a dr nemala problem ho predpisat