icon

Môžem požiadať pediatra o vyšetrenie stolice?

21. nov 2023

dobrý večer môžem požiadať pediatra o vyšetrenie stolice? strašne plače a má už v stolici aj krv dcérka..dr vraví vraj "len" brušná chripka ale tu mi už nepomáha nič ani zmena stravy ani tadectan ani nic podobne dakujem..

autor
21. nov 2023

tasectan*

ovaaa
22. nov 2023

Samozrejme choď k lekárovi a žiadaj.

evinka400
22. nov 2023

Pytaj si rovno aj listok na gastro. Ak place a vidis suvis s bolestami, isla by som s nou na pohotovost, ak je taka mala, ze este nerozprava.

majamat
22. nov 2023

ru zalezi od toho, ako dlho to trva. ake stare je dieta.

ked ma clovek hnacku kratko a ide k dr - ak nie je dovod si mysliet neico ine, tak dr to moze uzavriet ako crevnu chripku, alebo dietnu chybu ( nejake jedlo nesadlo ), priapdne ja z liekov a pod.
a doporuci liecbu,

ak to neprechadza napr trva to tyzden, treba sa k pediatrovi vratit. mohol by vysetrit stolicu, resp urobit vyter a tam sa odpichne od vysledkov.

ak to trva dlhsie - tyzdne, tak gastro. na gastro sa nechodi po tyzdnovej hnacke. gastro akutne stavy neriesi, preto je dolezite ako dlho to trva.

autor
22. nov 2023

ona má 5 mesiacov a už to teda 5 dní trvá ale teda prvé dni najrprv teplotovala ale ked som dala liek upokojili sa bolesti lenze akonahle už nedávam lieky odhorúčky lebo už nehorúčkuje tak nás trápi bruško v pondelok som bola u dr a dr mi dala na vyber mam si vybrať či tasektan alebo uhlie a povedala ze mam pridat tuhu stravu lenze aj tu mi ona odmieta .: no najrprv som dala tasectan a potom uhlie a v lekárni sa už čudovali že nič nepomáha tak mi včera dali nekadex vraj by mal zabrať na 100% lenže ja ani tam nevidím žiaden výsledok a od rána mi včera nic nejedla iba mlieko aj to nejakých 60 ml a v noci tiež vobec celu noc som snou bola hore mala neskutočné bolesti..
@majamat

timea301196
22. nov 2023

Lebo ked sú hnačky nemáš dávať mlieko… ani umelé ani žiadne… ryžový odvar, čaj. Mliečne výrobky dráždia čreva

autor
22. nov 2023

@timea301196 jediné čo chcela bolo mlieko bola som rada ze teda aspon daco si vypitala☹️

timea301196
22. nov 2023

Tak do kým bude mlieko čreva sa budú dráždiť ďalej a len to zhoršiš. . Viem o čom hovorím… vylúčiť mlieko buď urob odvar s ryže alebo kúp glukozu a ryžový odvar synlac. Začni s tym ked sa to ukľudní pomaly uberaj odvar a pridávaj mlieko. Plus skús mrkvu a zemiak……

timea301196
22. nov 2023

Dobre ti Radim. Keby som vedela prvej že mlieko dráždi syn nemusel byt v nemocnici na infúziách

timea301196
22. nov 2023

A kontroluj či nie je dehydratovana nakoľko ti odmieta piť… ked bude dehydratovana treba ísť na pohotovosť

autor
22. nov 2023

@timea301196 to jej mám kúpiť?

timea301196
22. nov 2023

Ano nám to dávali v nemocnici s glukózové namiesto umelého mlieka. Potom postupne uberali asi po dvoch dňoch ked prestal hnačkovať a pridávali um….

autor
22. nov 2023

@timea301196 aha ďakujem pekne za radu

timea301196
22. nov 2023

V pohode ked treba kľudne mi aj napíš ip.. vďaka týmto radám som sa vyhla aj hospitalizácii s rotavirusmi.. (samozrejme boli aj očkovaný)

autor
22. nov 2023

@timea301196 dobre idem vám napísať

janage
22. nov 2023

No ak má už krv v stolici a predtým nemala, ja by som okamžite volala lekárku.

autor
22. nov 2023

@janage mávala len keď ju zapekalo

janage
22. nov 2023

Ak je to pri týchto hnackach nový príznak určite by som lekárku informovala. A doplnila koľko krvi, či v každej stolici, od kedy presne atď a ona nech posúdi závažnosť stavu.

autor
22. nov 2023

volala som jej a mám odniesť stolicu vraj to dajú poslať do labáku

autor
26. nov 2023

a na koniec to dopadlo tak že mala mala v stolici plesne..