Môžem požiadať pediatra o vyšetrenie stolice?
dobrý večer môžem požiadať pediatra o vyšetrenie stolice? strašne plače a má už v stolici aj krv dcérka..dr vraví vraj "len" brušná chripka ale tu mi už nepomáha nič ani zmena stravy ani tadectan ani nic podobne dakujem..
Samozrejme choď k lekárovi a žiadaj.
Pytaj si rovno aj listok na gastro. Ak place a vidis suvis s bolestami, isla by som s nou na pohotovost, ak je taka mala, ze este nerozprava.
ru zalezi od toho, ako dlho to trva. ake stare je dieta.
ked ma clovek hnacku kratko a ide k dr - ak nie je dovod si mysliet neico ine, tak dr to moze uzavriet ako crevnu chripku, alebo dietnu chybu ( nejake jedlo nesadlo ), priapdne ja z liekov a pod.
a doporuci liecbu,
ak to neprechadza napr trva to tyzden, treba sa k pediatrovi vratit. mohol by vysetrit stolicu, resp urobit vyter a tam sa odpichne od vysledkov.
ak to trva dlhsie - tyzdne, tak gastro. na gastro sa nechodi po tyzdnovej hnacke. gastro akutne stavy neriesi, preto je dolezite ako dlho to trva.
ona má 5 mesiacov a už to teda 5 dní trvá ale teda prvé dni najrprv teplotovala ale ked som dala liek upokojili sa bolesti lenze akonahle už nedávam lieky odhorúčky lebo už nehorúčkuje tak nás trápi bruško v pondelok som bola u dr a dr mi dala na vyber mam si vybrať či tasektan alebo uhlie a povedala ze mam pridat tuhu stravu lenze aj tu mi ona odmieta .: no najrprv som dala tasectan a potom uhlie a v lekárni sa už čudovali že nič nepomáha tak mi včera dali nekadex vraj by mal zabrať na 100% lenže ja ani tam nevidím žiaden výsledok a od rána mi včera nic nejedla iba mlieko aj to nejakých 60 ml a v noci tiež vobec celu noc som snou bola hore mala neskutočné bolesti..
@majamat
Lebo ked sú hnačky nemáš dávať mlieko… ani umelé ani žiadne… ryžový odvar, čaj. Mliečne výrobky dráždia čreva
@timea301196 jediné čo chcela bolo mlieko bola som rada ze teda aspon daco si vypitala☹️
Tak do kým bude mlieko čreva sa budú dráždiť ďalej a len to zhoršiš. . Viem o čom hovorím… vylúčiť mlieko buď urob odvar s ryže alebo kúp glukozu a ryžový odvar synlac. Začni s tym ked sa to ukľudní pomaly uberaj odvar a pridávaj mlieko. Plus skús mrkvu a zemiak……
A kontroluj či nie je dehydratovana nakoľko ti odmieta piť… ked bude dehydratovana treba ísť na pohotovosť
@timea301196 to jej mám kúpiť?
Ano nám to dávali v nemocnici s glukózové namiesto umelého mlieka. Potom postupne uberali asi po dvoch dňoch ked prestal hnačkovať a pridávali um….
@timea301196 aha ďakujem pekne za radu
V pohode ked treba kľudne mi aj napíš ip.. vďaka týmto radám som sa vyhla aj hospitalizácii s rotavirusmi.. (samozrejme boli aj očkovaný)
@timea301196 dobre idem vám napísať
No ak má už krv v stolici a predtým nemala, ja by som okamžite volala lekárku.
@janage mávala len keď ju zapekalo
Ak je to pri týchto hnackach nový príznak určite by som lekárku informovala. A doplnila koľko krvi, či v každej stolici, od kedy presne atď a ona nech posúdi závažnosť stavu.
volala som jej a mám odniesť stolicu vraj to dajú poslať do labáku
a na koniec to dopadlo tak že mala mala v stolici plesne..

tasectan*