Možná hypertónia
Dobrý deň.
Synček bude mať čoskoro 3 mesiace a asi pred týždňom som si všimla, keď som ho mala na rukách smerom od seba,že je akýsi zaoblený na jednu stranu.
Včera keď som ho mala na položke, tak sa začal vytacat do oblúka s hlavou akoby chcel pozerať za seba a je aj dosť placlivy.
Inak prosperuje kradne, s ničím zatiaľ žiadny problém nemáme. Rád sa usmieva,pozerá za hračkami, zatiaľ si ich ešte sam neberie.
Dnes sme boli u pediatrická a poslala na neurologiu,ale chcem sa spýtať ci s týmto nemáte skúsenosť?
@julsh123 Tiež syn mal hypertoniu v nohách a hypotonus na brušku. K tomu reflux. To všetko majú vplyv na to vytáčanie do oblúku. My sme cvičili asi mesiac vojtovku. Trochu sa to upravilo, ale občas aj teraz v 9 mesiacoch sa ešte vypne do lúku, najmä, ak sa zlosti ... Cize má napäte svaly. Inak prispeje pekne. Síce fyzioterapeutka vravela, že ešte má trysky slabšie bruško, ale to by sa stvornozkovanim mali napraviť. Cize ... Nebojte sa, pravdepodobne vás potom podľa za detským fyzioterapeutom a nasadia cvičenie. Odporúčam cvičiť čo najskôr, ozaj to robí zázraky ;)
@tinka_1807
@9gabi9
@euka210 ďakujem krásne za odpoveď.
Strašne sa bojím toho výsledku na na neurológia,dúfam,že to bude toto.Na nete sa toho veľa popise,strašne som sa zľakla nejak detskej obrny alebo niečoho takého,ale keď krásne napreduje nemalo by to byt však?
@julsh123
My nie sme lekári, takže to nevieme posúdiť. A už vôbec nie iba z opisu na mamickovskom fóre 😉 Ale ako píšu aj v ostatných príspevkoch, je potrebné pracovať s dieťaťom. Ak vidíš pokroky, pravdepodobne to bude hypotonia.
Dcéra má dnes 17 mes. a tá aj keď sa s ňou bláznime, steklime, vie sa tak prehnúť v chrbte dozadu, že ja len žasnem. Ináč stále nechodí, stvornozkuje od 11 mes. Podľa toho ako mal priebeh syn, tipujem že bude chodiť tak za 1-2 mes.
Syn začal stvornozkovat tiež ako 11 mes. a chodit ako 17m. Dnes má 8r., je neskutočne živý, neposedný. Športuje - futbal, plávanie, s nami bycikel, lyžovačka, turistika.
Neboj, všetko sa dá do poriadku. Hlavne sa netreba zľaknúť cvičenia. Ja som sa veľmi bránila vojtovke. Nakoniec sme s dcérou skúsili a začala robiť oveľa väčšie pokroky ako pri inej metóde cvičenia.
Držím palce
@9gabi9
Áno, aj ja mám veľmi dobré skúsenosti s vojtovkou, hneď bolo vidno pokroky. Syn má 22 mesiacov, ešte nechodí, má hypotóniu.

@julsh123
Pozrite si videá od Evy Kiedroňovej.