icon

Možná návšteva gynekológa s 3-ročnou dcérou

zuzula507
13. júl 2025

Ahojte chcem sa opýtať kedy ste po 1x s dcérou navštívili detského gynekológa? A či to bolo keď ste mali problém, alebo ste sa šli len tak na kontrolné vyšetrenie preistotu, či je všetko v poriadku pripadne vás niekto odporučil. Dcéra 3ročná ma aktuálne problém ale vyzerá to, že to možno zvládneme sami no dávam tomu ešte pár dní. Ak nie samozrejme s tým pôjdeme ale ak by sa to podarilo zvažujem či ísť kontrolne, nechcem dcére robiť stresy navyše. Známej, dcére doktorka po vyriešení problému ktorí mala, robila aj nejaké iné vyšetrenie tak všeobecne kontrolne či je všetko ako má. Nie je to priskoro?

barka1
13. júl 2025

@zuzula507 dcera bude mat 11r a na gynekologiu pojde, až ked to bude vyslovene nutné, alebo ked bude mat 18+ alebo ked začne pohlavne žit.
O ziadnej prevencii ani kontrole "len tak" som nepocula a ani by som dceru takej kontrole zbytocne nevystavovala.

anonym_d34728
13. júl 2025

To nemyslíš vážne 🤦‍♀️

lienka.7
13. júl 2025

@zuzula507 3 ročná???? Preventívne na gynekológiu??? Akože prepáč, ale si normálna 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sisa_s
13. júl 2025

Co chces 3rocnej preventivne urobit cytologiu a sono? S 3rocnou sa chodi na gynekologiu, ked ta tam odosle pediater s tazkostami, ktore nevie poriesit on (synechie atd)

zuzula507
autor
13. júl 2025
@lienka.7

@zuzula507 3 ročná???? Preventívne na gynekológiu??? Akože prepáč, ale si normálna 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@lienka.7 ved ja píšem že mne sa to zdá skoro a ze dcéru nechcem vystavovať stresom, nie že s tým suhlasim takže otazka ci som normálna asi nieje na mieste , ale či veríte či nie ako som písala známej dcéra mala problém po kontrole jej robili vyšetrenie či je všetko ako ma, určite nie spôsobom ako dospelým zase nebudem tu písať podrobnosti len pre vašu predstavu..

jazula
13. júl 2025

Ja som bola prvý krát na gyn v 15tich (povinne nás tam nahnali), u dcéry to bude predpokladám rovnaký vek. O žiadnej preventívnej kontrole v detstve som nepočula a zdá sa mi to zbytočné.

zuzula507
autor
13. júl 2025
@sisa_s

Co chces 3rocnej preventivne urobit cytologiu a sono? S 3rocnou sa chodi na gynekologiu, ked ta tam odosle pediater s tazkostami, ktore nevie poriesit on (synechie atd)

@sisa_s pýtala som sa podobne známej aj keď normálnejsim ľudskejším pôsobom, keďže som o tom v živote nepočula a ani by ma to nenapadlo .A to čo spomínate riešime momentálne my zatiaľ bez lekára

zuzula507
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzula507
autor
13. júl 2025
@anonym_d34728

To nemyslíš vážne 🤦‍♀️

@anonym_d34728 by myslíte vážne vás komentár? Maximálne zbytočný a trápny

zuzula507
autor
13. júl 2025
@barka1

@zuzula507 dcera bude mat 11r a na gynekologiu pojde, až ked to bude vyslovene nutné, alebo ked bude mat 18+ alebo ked začne pohlavne žit.
O ziadnej prevencii ani kontrole "len tak" som nepocula a ani by som dceru takej kontrole zbytocne nevystavovala.

@barka1 ja som tiež toho názoru aj keď my aktuálne problém mame. Mohla som doplniť otázku či niekto bol v takom veku aj v prípade problému ako to prebiehalo lebo aj to ma dosť zaujíma, ale to je asi na novú otazku,...Vám ďakujem za normálnu odpoved

mariska1989
13. júl 2025

Preventívne isto nie . Same vieme ako tam človek nerád ide roztiahnuť nohy . Samozrejme u detí to je iné vyšetrenie ale určite by som preventívne nešla az keď by bol vážne problem . A myslím že je veľa teraz dostupných prípravkov a nestresovať dieťa. Ak treba krém tak si dokáže to dieta sama natrieť s pomocou rodiča. Držím palce až to prejde

januska12323
13. júl 2025
@zuzula507

@barka1 ja som tiež toho názoru aj keď my aktuálne problém mame. Mohla som doplniť otázku či niekto bol v takom veku aj v prípade problému ako to prebiehalo lebo aj to ma dosť zaujíma, ale to je asi na novú otazku,...Vám ďakujem za normálnu odpoved

@zuzula507 sama píšeš, že dcéra známej mala problém a potom boli ešte na kontrole. Pokiaľ nemá problém kontroluje len pediater na poradni. Žiadna preventívna kontrola na detskej gynekológii nie je nutná.

macatt
13. júl 2025

Veď normálne k pediatričke, ona takéto problémy vie riešiť..

danielina30
13. júl 2025

Ja som bola s dcerou ked mala cca rok na odporucanie pediatra, lebo mala priblem. Od vtedy sme neboli ma 12 a kym nebude mat nejaky problem ani sa s nou nechystam,?kym nebude dospela, alebo nezacne pohlavne zit. Myslim, ze to nie je potrebne z precentivnych dovodou.

nevenka
14. júl 2025

No ja som mavala kadejake stipanie odspodu uz od malicka, riesila to pediatricka. K detskemu gyn. som sla, ked som mala 11 rokov a dostala som MS, plus mavala som bolesti, ale take, ze sme museli do nemocnice na urgent, slepak sa vylucil, nasli mi velke cysty. Potom nepravidelna MS, vysoky testosteron, celkovo androgeny, prolaktin, no od malicka som si "uzila".
Naozaj v tom uplne detskom veku staci pediater, potom, ak sa objavia problemy, ked zacne dievca dospievat, tak to je ine...

anonym_ecc47f
14. júl 2025

Preventívne určite nie, ak sú problémy a vyšetrenie je potrebné tak samozrejme áno.
Ja som prvý krát bola u gynekológa po prvej menštruácii, tak plánujem zobrať aj dcéru.

tim23
14. júl 2025

@zuzula507 asi si otázku trošku zle sformulovala oreto tie odpovede. Samozrejme všetko riešiť cez pediatra a keď pediater nevie pomôcť a dievčatko má naďalej problémy tak vyšetrenie u gyn je namieste. Ináč sa tam nechodí,, len tak pre istotu "

jazula
14. júl 2025
@zuzula507

@zuzula507 Moja malá mala zapálené/červené intímne partie, boli sme s tým normálne u pediatričky. Dala nejakú mastičku, pokyny a bolo fajn. Asi závisí od problému, ktorý máte.
A kontrolu “či je všetko ako má byť” u tvojej známej robili podľa mňa len preto, lebo u toho špecilistu bola. On nemôže vyriešiť len akútny problém a odignorovať zvyšok, už si malú museli pozrieť.

xxemma
14. júl 2025

Jedna kamoska chytili nieco v bazene - riesila iba pediatricka.
Druha mala asi v roku synechiu - pediatricka poslala nie na gyndu ale na novorodenecke kde jej to robil dr.
Takze ziadna gynda. Moja ma traumu ked ide na odber krvi na nie gyn vysetrenie. Raz jej robili sono brucha kvoli inym zdr.problemom a tol iny cirkus.
Zase neprehanaj s tou prevenciou. 1x pojdeme na gyn ked budem chciet ockovat proti hpv, prip. ak by bol nejaky iny zavazny problem.

zuzula507
autor
14. júl 2025
@tim23

@zuzula507 asi si otázku trošku zle sformulovala oreto tie odpovede. Samozrejme všetko riešiť cez pediatra a keď pediater nevie pomôcť a dievčatko má naďalej problémy tak vyšetrenie u gyn je namieste. Ináč sa tam nechodí,, len tak pre istotu "

@tim23 asi áno ďakujem pôjdeme teda tou cestou

taktotedanie
14. júl 2025
@zuzula507

@zuzula507 preventivnie nie
Nakoniec pomohol moj gynekolog 👍🏻