Možné príčiny glukózy a ketónov v moči u 2-ročného dieťaťa
Ahojte, bola som dnes na obed u pediatričky pretože malý mi ráno vstal a opakovane zaspal. Keď vstal tak bol umrnčaný a ukázal na bruško a že má au. Keď mi zaspal znova o 10:30 už piatykrát ( to sa nestáva ani pri chorobe)tak som zavolala doktorke a vysvetlila čo sa deje. Pozrela ho, zobrali z prsta krv a že vyzerá byť ok že je možné že zrovna sa na neho niečo lepí a plus počasie. Dala mi však test na moč že mám otestovať a poslať jej fotky na druhý deň.
Problém je že vyšla nám glukóza celkom vysoké a ketóny ( prítomnosť) usudzujem iba podľa farby jednotlivých koloniek. Malý však tesne pred cikanim zjedol pár piškót a asi 2x odhzyrol z banánu. dovtedy od rána vypil len trošku vody a zjedol kúsok suchého chleba. Môže byť že glukóza vyšla len kvôli tým piškótom a ketóny z nedostatočného pitia vody a nejedenia? Veľmi sa obávam že to bude diabetes 😔
Obliekla by som diét a šla na pohotovosť. Toto nie je sranda
Vysoká glukóza určite nie z piskot
Obliekla by som diét a šla na pohotovosť. Toto nie je sranda
Vysoká glukóza určite nie z piskot
@anonym_3b9b98 CRP a to bolo ok. Ja som len teraz zisťovala čo ktorá kolonka vlastne znamená. Od kedy sme prišli od lekárky tak bol čulý a behal hore-dole. Predchvilou zaspal. Naozaj treba letieť na pohotovosť????
@pribinak správa aj pre vás. Som trošku v šoku. Keby sa nepozriem tak nemám ani šajnu že nám vyšli takto výsledky ktoré mala pozrieť doktorka až zajtra ráno.
Urcite na pohotovosť vlastna skusenost
Hned zavolaj na detsku pohotovost a porad sa.Najneskor rano k dr aj s dietatom a do flasticky zober ranny moč.
Ja by som išla na pohotovosť.
Ja by som išla na pohotovosť.
@stannuska
@janinah
@lucia13022023
Sme na ceste do nemocnice. Volala som normálne 112 a na príjem do nemocnice. Ďakujem Vám. Veľmi sa bojím
@stannuska
@janinah
@lucia13022023
Sme na ceste do nemocnice. Volala som normálne 112 a na príjem do nemocnice. Ďakujem Vám. Veľmi sa bojím
@krisblis držím vám palce. Je dosť možné že to bude DM 1 typu,ale nepanikárte,nič nieje ešte isté. Aj my sme tak ležali s malou v nemocnici- takisto pri viróze (vracanie) mala po pití rehydratacneho roztoku glukózu v moči aj ketolarky. V nemocnici mala aj zvýšený cukor v krvi. Niektoré parametre poukazovali na možnost DM 1. Typu, iné nie. Nakoniec sa to nepotvrdilo, ale rok sme boli v sledovaní detskej endokrinologičky. Stále mám ale strach, že sa to môže vyvinúť u nej, pri každej chorobe trpnem. Ale už nemá 4 roky ako vtedy, ale 8. Drzim palce
@stannuska
@janinah
@lucia13022023
@krisblis drzte sa,diabetes nie je koniec sveta
@stannuska
@janinah
@lucia13022023
@krisblis držte sa. Daj vedieť ako ste dopadli, keď budeš mat čas
Čau, ako sa darí synovi?
@krisblis pediatricka vás mala zavolať na kontrolu s ranným močom, krvou.Kamaratka má dcéru s diabetom od 3 r vela píla, v noci sa viac krát počínala plus únava.Daj vedieť
Myslim na Vás ako je na tom synček ?
tak ako? zaujima ma, ako sa mate.
@krisblis daj vedieť ako ste dopadli ♥️ Držím palčeky
Čau, ako sa darí synovi?
@anonym_3b9b98
@anonym_8a8054
@stannuska
@pribinak
Ahojte, píšem hromadne. Nakoniec sa diabetes úplne vylúčil. Lekári ho testovali niekoľko dní ale zhodnotili že test musel byť zlý resp. po expirácii pretože sa všetko vylúčilo a fotku testu pozerali aj oni akurát že ostal chudák soplavý a vyšla nám 6. choroba. Aj keď nerozumiem ako je to možné keďže sme ju mali v marci. Ale obvodná nás má kontrolovať pre istotu. Zajtra sa ešte dozvieme zvyšok výsledkov ale to sú všetko testy už mimo diabetesu. Dúfam že ostaneme iba pri šiestej chorobe.
Ešte raz ďakujem za všetko. Napriek stresom som rada že sme išli a že sa to vylúčilo ❤️
@anonym_3b9b98
@anonym_8a8054
@stannuska
@pribinak
Ahojte, píšem hromadne. Nakoniec sa diabetes úplne vylúčil. Lekári ho testovali niekoľko dní ale zhodnotili že test musel byť zlý resp. po expirácii pretože sa všetko vylúčilo a fotku testu pozerali aj oni akurát že ostal chudák soplavý a vyšla nám 6. choroba. Aj keď nerozumiem ako je to možné keďže sme ju mali v marci. Ale obvodná nás má kontrolovať pre istotu. Zajtra sa ešte dozvieme zvyšok výsledkov ale to sú všetko testy už mimo diabetesu. Dúfam že ostaneme iba pri šiestej chorobe.
Ešte raz ďakujem za všetko. Napriek stresom som rada že sme išli a že sa to vylúčilo ❤️
@krisblis veľa zdravia krpcovi 🍀
@anonym_3b9b98
@anonym_8a8054
@stannuska
@pribinak
@krisblis som veľmi rada za to že to nieje diabetes. Veľa zdravia maličkému

@krisblis krv z psrsta tam mu co vysetrovali? CRP?
byt tebou vezmem ho na pohotovost,a k mal naozaj vysoku glukozu a ketony.
toto naozaj moze byt diabetes, ketony su prave aj pri curkovke zvysene.
ja zjem na mraky sladkosti a glukozu v moci mam v norme.