icon

Možné príčiny hrčky v prsníku u chlapca?

19. jan 2025

Neviete, čo to môže znamenať, detská dr povedala, že to môže byť banalita, alebo aj problém.
Ideme na Endokrinologiu, neviete aké testy sa tam robia?

guudy
19. jan 2025

Krv a sono. Ak sa dr nebude pozdavat vysledok, tak biopsia.

mims
19. jan 2025

Nam kazali len sledovat, ci sa meni velkost, pripadne zacervenanie. Nebrala ani krv, ani sono. Ze to suvisi s dospievanim a hormonmi. Dajte mi prosim vediet, ako ste dopadli. Tiez mam obavy.

laurikagab
19. jan 2025

Môj syn to mal, len v jednom.Riesila som to s doktorom a zevraj hormóny a teraz bude rast ťrychlejsue…a aj tak bolo, vytiahol sa a Hrčka zmizla.My sme to ďalej neriešili.

autor
19. jan 2025

@laurikagab
@mims my ideme s tým na Endokrinologiu

lenka7477
19. jan 2025

Syn mal rovnaký problém v 14r. išli sme na endokr. tam spravili odbery , skontrolovala Dr. aj ,,dolu ,, a tam bol ešte väčší problém. Do mesiaca mal operáciu , Dg. varikokéla - to mu operovali , a gynekomastia - zdurený prsník - už to má na stálo - bude mať 28 r. . Netreba sa nechať odradiť . Hlavne to treba všetko skontrolovať, hormóny robia svoje a celé telo reaguje v puberte. Možno vo vašom prípade to bude niečo iné , ide o to , že to treba skontrolovať .

autor
19. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem za odpoveď.

autor
19. jan 2025

@lenka7477 by ho mali pozrieť aj dolu? To nejako súvisí o tom nám nič nehovorili

lenka7477
19. jan 2025

No náš Jakub bol vypleštený neboj, tiež sme s niečím takým nepočítali ... doktorka hneď keď zbadala ten prsník , automaticky ,,gate dolu ,, všetko so všetkým nejako súvisí , žľazy a hormóny ...

autor
19. jan 2025

@lenka7477 My to už sledujeme cca od júna a na toto sa nás nikto nepýtal ani to nespomenul

lenka7477
19. jan 2025

Veď ja nepíšem, ze to musí mať Tvoj syn, ja som popísala to čo môjmu zistili hneď pri prvej navševe endokrinológie .Držím palce .

autor
19. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem

autor
22. jan 2025

@lenka7477 poslala nás na urologiu, aby mu spravili USG

@mims tiež to máme sledovať, krv mu zobrala

lenka7477
22. jan 2025

Držím palce ! Nech skontrolujú všetko čo treba .

autor
22. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem

niktooooo
22. jan 2025

Presne som to mal aj ja v 13 rokoch. Hrčka ako hrášok vo vnútri presne cez bradavku. Bolo ta zväčšená prsna zľaza ktorá súvisela s hormonálnym dospievaním

autor
22. jan 2025

@niktooooo a nejako sa to liečilo? Alebo samo zmizlo?

niktooooo
22. jan 2025

to už bolo dávno nepamtam presne ale tušim že nijak. Doktorka povedala že to zmizne po čase a tak aj bolo.