icon

Možné príčiny poklesu hmotnosti 3-ročného dieťaťa?

junovka
7. aug 2010

...mam 3 rocnu dcerku , od juna sme mali problemy so soplami, kaslanim, boli sme na alergo, kde nam bola zistena minimalna alegia na roztoce z KO a aj z koz,testov.Lieky zatial neberieme ziadne, len ked je problem so soplami, tak klasicke morske vody-Mar plus...cely jul sme soplili, zapal.markery sa v KO neobjavili / tie nam robili koncom juna /.Uz asi 2 tyzdne sme bez soplov a kasla.V noci sa sem-tam objavi chrapanie, svrbenie nosa, dcerka od kedy su prazdniny mi strajkuje v jedeni, dokonca je schopna nejest nic ani cely den, samozrejme, ked by som jej daval cokolady, Brumiky....tak to ano, to by jedla na kila.V noci sa mi v poslednej dobe budi zo spanku, pofnuka, lahne a zaspi...stava sa to aj zopar krat cez noc, pocas dna je v poslednej dobe nejaka nesvoja, podrazdena, obcas pofnuka bez priciny....no najviac ma zarazilo ze mi pocas mesiac schudla aj 1kg.Naposledy mala vysku 104 cm a vazila 18,5 kg, teraz ma vysku rovnaku len na vahe mi ukazuje 17,5 kg Predposlednu noc mala teplotu 37,2 °C, to som jej namerala len raz pocas noci, inak bola bez teplot a tak isto aj pocas dna....v tu noc mala vlastne problem s dychanim v nose, proste tazko sa jej dychalo na nostek, ale sople v nom nemala....mohlo ta teplota suvisiet aj stym???a moze teplota suvisiet aj s tym, ze bolo v noci horuco, mala bola troska spotena.......neviem co si o tom vsetkom mam mysliet.Rozmyslala som, ze by som jej sla k pediatricke dat vysetrit KO.....a ako je to vlastne s tym poklesom na vahe, mam si robit starosti??Ak mate niektora s takym to nieco skusenosti, tak budem rada, ked sa s tym somnou o ne podelite.

Strana
z2
strapco13
7. aug 2010

ahoj
nocne budenie a plac, teplota, tazkosti s dychanim cez nos moze znamenat aj zapal usiek..daj jej skontrolovat KO a na ORL ako akutny zapal uska --pravdepodobna dg je tubotympanalny katar..nepredpokladam, ze by mala hnis v usku, len opuchnuta eustachova trubica a tym padom v strednom usku je podlak a to boli, mozu byt pri tom take nizsie teploty..ako mozes rychlo pomoct ty..to kukni na moj clanok
predpokladam, ze blbosti jej jest nedavas...ak ma zapalene usko a prehlta moze jej zmena tlaku zhorsit tie bolesti a preto Ti odmieta jest..to ze zje to co ma rada..zajeda svoje trapenie...zena 😅
ak ma zvacsenu nosnu mandlu /oreberali sme to uz 😉 /..moze jej vadit to ze pri jedle nevie dobre dychat..kedze nos je upchaty zv. mandlou a usta jedlom

lenkabuckova
7. aug 2010

ahojky, aj ja mám 3ročnú dcéru, meria už cez 100cm a váži 14,8kg. Konečne mi pribrala. Celý rok mi nepribrala ani kilo atiež mi schudla.Moc nepapavala pýtala som sa aj doktorky, proste deti tým prechádzajú a aj tým že rastie moc nechcú papať a sú tie zvýšené teploty. Tiež mi príde že kým sme bývali pravidelne choré tak nepriberala ani deko, len chudla. A zjedeným som mala s nou odmalička problémy, len mlieko a tiež sladkosti to by papala a teraz mi zje skoro všetko. Asi tým dieťa musí prejsť alebo ako. A chodí ti malá už do škôlky? Tam sa určite nauči papavať. Mne vôbec nechce spávať poobede a môžem sa snažoť hocijako a to je hore od rána od šiestej do večera do pol deviatej. Nechápem kde berie tolko energie a to behá celý deň. Asi je to aj tou jej hyperaktivitou, že tak dlho vydrží. Späť k teme ak ju vážiš na digitálnej váhe tak tie sú aj dosť klamlivé a ešte ked ti tiež behá celý deň.....ak dosť pije tak jej to jedlo až tak nechyba podstatné sú tekutiny. Ja som malú nechávala kolko krát aj do večera vyhladovať, ale nepomohlo to. Jediné čo nám pomohlo, znie to čudne ale pred papaním som jej začala dávať mlieko z grankom(kakao) a po pol hodinke spapa polievku aj druhé. Deti sú rôzne a treba len nervy a najsť spôsob ako ich prešibať aby papali. Tie problémy z dýchaním v noci a chrápaním to je kvôli soplikom, ked spi tak oddychuje aj telo a hlavne ked leží tak jej to všetko steka do hrdla. Davaj jej pod hlavičku ešte jeden vankúš aby bola trošku vyvyšená. My už sme si toho dosť preskákali a po nemocniciach nachodili. A aby sa jej v noci lepšie dýchalo tak davaj na radiator vlhku handru, ale nie opraté veci pretože tie dráždia. Len čisto navlhčenú handru. A ak byvate v byte tak nesuš veci v izbe kde spáva. My sme bývali v jednoizbovom byte a sušila som niekedy veci v izbe a nakoniec som zistila že za skrinami máme kopec plesne. To tiež neni dobre pre deti a hlavne čerstvé malovky. A to budenie, mne sa taktiež v noci budí. Ony totiž aj v spanku preživajú to čo počas dna zažili dobre aj zle. A už sa jej snažím pred spaním nepúšťať rozprávky aj to v noci dosť ovplivnuje spánok. Tak držím palce, nech ti malá začne pekne papať a hlavne vela síííííl.

junovka
autor
7. aug 2010

@strapco13 v pondelok urcite pojdem k pedine, aby nas poslala na ORL.Este sa ta chcem opytat...keby ze som chcela jej skontrolovat Fe, tak da sa to kedykolvek pocas dna, alebo musi to byt nalacno?? 😕

@lenkabuckova co sa tyka toho nejedenia, tak v podstete taketo maniere som si preskaakala aj so starsiou, ked bola v jej veku, ....to by ma ani netrapilo, ze mi nechce jest, ale trapi ma to, ze schudla...to pri starsej nepoznam, zeby mi chudla ☹ Nely do skolky mi chodi od marca, vlastne problemy tam s jedenim nevidim, dokonca pokial nezacali prazdniny, tak ani doma mi velmi nestrajkovala v jedeni, to len teraz nejako zacina....nehovorim, zje aj normalnu stravu, ako napr.tek.privarok, ten sa nevie dojest, detto spagety.....ale su aj take jedla, ktore neche.Pocas tyzdna tiez odmietla mi obed a namiesto neho si pytala cerealie, nedala som jej ich, nakolko som jej nukala obed.Nedala som jej nic, sli sme vonku, boli sme tam hadam 2 hodiny a hned mi zacal plakat, ze ju boli brusko, ze chce jest....sli sme domov, dala som jej na olovrant 2 krajce vianocky s maslom a medom....neskutocne ako rychlo ich zjedla.Proste, viem ze bola hladna. 🙂 Vazim ju na klasickej vahe.

strapco13
7. aug 2010

@junovka Fe sa da kedykolvek..ale kedze terba odobrat aj KO..to je lepsie nalacno /ale nemusi/, nech to odoberie naraz aj biochemiu aj CRP a sedimentaciu

lenkabuckova
7. aug 2010

@junovka mne tiež schudla malá kilo. Ked sme boli na alergologii vo february, tak mala 15kg a v maji sme boli na 3ročnej prehliadke a mala 14kg stále, pretože mi schudla už skôr ako v tom máji.Doktorkina odpoved bola mám pozerať večer ked zaspí po hodine či nemá hlisty. Tak som pozerala ale nemala. Dostala som odpoved že ked bola chorá a mala horučky že sa vytiahla, merala som ju a ano podrastla a že je moc živa, velmi beha a tak všetko spáli. Tiež som to nechápala, a medzi tým mi bola aj chorá takže aj zato, zrejme.Je to lahšie jedlo vianočka z maslom a medom, môže mať aj zažívacie problémy. Ale ano radšej chod s nou k pediatričke. Budeš aj kludnejšia. Mne ide malá od septembra do škôlky, skôr nemohla kvôli tomu mlieku a bojím sa aby do nej netlačili na silu privarky a jogurty, od tej alergie mi ich vôbec nechce.

junovka
autor
8. aug 2010

@lenkabuckova moja mala Nely je tiez strasne zive dieta, chora od marca co chodi do skolky nebola, ked neratam tie sople z alergie........a co sa tyka toho, ze tvoja mala ma alergiu na KM..., tak to velmi dobre poznam od starsej dcery, tiez sme s tym bojovali od malinka az do 5-6 rokov.V skolke som sa s nimi dohodla, ze pokial budu mat na pitie kakao, mlieko a tak, tak jej stale davali caj, jogurty mohla papat len od Sabi, od ostatnych ju strasne zahlienovalo, omacky som neskor robila zo soj.mlieka, jej chutili, mne nie 😅 .....tiez bola vtedy casto chora, ked nastupila do skolky, tak hadam 2 tyzdne vydrzala apotom sme dakedy boli doma aj mesiac, ale to mala stale problemy s prin.dutinami a neskor aj s nos.mandlami.Ked jej ich vybrali, tak sa jej zdrav.stav rapidne zlepsil.
Dnes pozorujem na Nely, ze zacina papat / klop-klop/ sama si pyta 😕 , ale zase pocujem ze s hlasom ma to na figu...zrejme jej opat zacinaju zatekat sople ☹ ...uz aby bolo rano a ideme k lekarke.

lenkabuckova
8. aug 2010

@junovka tak veľa šťastia a nech jej pomôžu. Nech sa vám darí a hlavne veľa zdravia a papania. Inak mne sa malá narodila 15.5.2007, takže je medzi nimi rozdiel týždeň. Mne sa zdá že je tiež dosť chudá oproti ostatným deťom. Ved má 100cm, 3roky a necelých 15kg....iné deti už vážia aj viac....ale už to neriešim ved papa pekne a je aj zatial zdrava. Našťastie sme neboli choré už 4mesiace....ahojte

lenkabuckova
9. aug 2010

@junovka ahojte, ako ste dopadli u doktorky?

junovka
autor
9. aug 2010

@lenkabuckova dnes sme stastie velmi nemali, nakolko nasu pedinu zastupovala ina, ta mi povedala, ze je to normalne, ked mi dieta pocas leta schudne aj 2 kg, pokial neni na to iny dovod, ale i tak mame doniest v stredu vzorku stolice, na vyluceníe mrli a zoberie nam KO, a pojdeme na krcne v stredu, lebo sa jej nevidi nos.mandla.Musim poklopat, odkedy ju lekarka skstila, aby papala co mamka navari, tak sa mi nejako rozjedla 😀 😀 V stredu sa ozvem 😉

lenkabuckova
10. aug 2010

o.k.to je čo som písala aj ja doktorka mi kázala pozerať či nemá hlísti(mrle), aj v noci ked zaspala som pozerala že vtedy najviac zvyknú vyliezať. Ale našťastie sme ich nemali.Tak vám držím palce nech je všetko ostatné o.k.alebo aspoň v norme.Ahojte

junovka
autor
11. aug 2010

@lenkabuckova dnes sme absolvovali krcne.....vsetko mame ok., co sa tyka nos.mandle, tak je minimalne zvacsena, skor vraj nepatrne , podla krciarky, robila nam vyter z nosa a v utorok sme objednany na vyter z hrdla, dnes nam nezrobila, lebo ze vraj mala nebola na lacno , potom jej robili audio, tak v lavom uchu bola na grafe minimalna odchylka, co pripisuje alerg.reakcie, ze sem-tam zasopli a zakasle.Proste, je tam nejaka lahka tekutina, tusim v Eustach.trubici ,sorry, velmi sa vtom nevyznam .Zaver bol taky, ze pokial by dopadli vyteri pozitivne, tak nam predpise Aerius, zatial mam davat Mar plus, ale pokial by vytery boli negativ, tak nam neda nic, len nadalej uzivat Mar plus do septembra, nakolko potom uz ideme ku alergo. No , a odobrali nam dnes aj komplet KO a odniesla som vzorku stolice na vylucenie parazitov.Komplet vsetko budeme mat v pondelok, teda ak neratam este to krcne..... 😝

strapco13
11. aug 2010

@junovka ale ta tekutina v strednom usku alebo v tej eustachpovej trubici moze robiit to, preco sa ti budi s placom a je umrncana...skus jej davat plus nosne kvapky..kukni moj clanok o bolestiach uska ako na to

junovka
autor
11. aug 2010

@strapco13 a to zvykne boliet, ked je ta tekutina v uchu?? 😕 No, nechcem to zakriknut, ale uz par dni je bez placu v noci/klop-klop/

strapco13
11. aug 2010

ak je to pri akutnom ochoreni /zapal ucha/ tak to boli..ked to je proste akutnejsie tak to boli
pri alergii to boliet moze..vacsinou menje ako ked je to hnisave pri infekte..pri alergii je ta vyhoda, ze ak pominie alerg. sezona, alebo sa lieci alergia..proste ked odpuchne sliznica, tak ta tekutina proste zo stredneho uska cez eustachovu trubicu /prepojenie medzi uchom a nosom..vyustuje pri nosnej mandli/ vytecie a bolesti prestanu..niekedy ani nemusi byt tekutina..staci ak nasledkom nepriechodnosti tej eustachovej trubice vznikne v strednom usku podtlak a to pobolieva
nieco podobne ako ked pri cestovani lietadlom, alebo ked ides do vysky v horach zacne pukat v uchu..to je vyrovnavanie tlaku..dieta to moze pomenovat ako bolest, resp byt z toho umrncane

lenkabuckova
12. aug 2010

@junovka tak to je super že aspon niečo.....nech sú aj tie ostatné výsledky v poriadku. Ale ani nosné kvapky nie je dobre užívať dlhodobo vraj to rozleptáva nosnú sliznicu, či čo. My sme na to uško museli brať kvapky do uší, bo tam mala velký zápal a to som s nou bola v nemocnici a po týždni ked sme šli na ko na ušné tak sa ma doktorka spýtala že či dávaju naďalej v nemocnici malej kvapky do uší.....zostala som v šoku bo jej v nemocnici nič nedavali...ked sme došli z ko dole na izbu tak som ich tam poriadne sprdla že ako si to dovolili pri takom zápale to zanedbať a nepodávať jej nič.....odpoved bola zabudli sme už nemáme také kvapky.....to zdravotnictvo je úplne na prt....z roka na rok horšie a horšie. A ked som sa ich spýtala aké lieky podávajú malej tak mi povedali že mi to nepovedia, len doktor a ten zase nevedel bo aj záznamy všeliako písali sestričky. Takže do komárnanskej nemocnice už len v krajnom prípade u mna tá nemocnica skončila. Radšej do nových zámkov. Odvtedy sa k nám správali ako v rukavičkách, zlakli sa že niečo viac podniknem. Aj ked sme sa tam vrátili späť po prepustený na druhý den tak už ma tam všetci poznali. My ideme o 5dní na ko na alergologiu, snád budeme mať aj my všetko v poriadku lebo má oslabenu bunkovú imunitu a brala na to lieky a chce jej ich ešte raz dať ked nastupuje od septebra do škôlky..........

junovka
autor
12. aug 2010

@lenkabuckova my nosne kvapky neuzivame, len Mar plus, to su roztoky s morskou vodou a to mozes aj kazdy den . 😉 Idte v utorok na alego??Potom daj vediet ako ste dopadli. 😉 V piatok budem vediet KO vysledky, v pondelok stolicu vysledky, v utorok vyter z nosa, zaroven nam urobia aj vyter z krku a snaaaaad buduci tyzden to vsetko v dobrom ukoncime.Tiez by som chcela, aby sme to vsetko dali doporiadku, pokial nam zacne skolka v septembri, a ked sa straaaasne bojim tej jesene a zimy ....... ☹
@strapco13 nemas nejake najnovsie poznatky, ci je rozsireny nejaky virus ??,Lebo manzel, svokor, synovec......maju diagnozu zapaly priedusiek, svokor dokonca zapal pluc ma....nechapem co to ma vsetko znamenat,?, 😕 😒 A dokonca par dni dozadu mi starsia dcera mala bolave hrdlo, tak sme to nejako dali do poriadki kloktanim a homeom.

lenkabuckova
12. aug 2010

@junovka aj my sme mali už ten mar plus, ale nerobil jej moc dobre...najlepšie znášala stérimar, ten si aj sama striekala do nošteka.....ale doktorka mi kázala, aby sme obmienali, kto by sa v nich vyznal...... hneď asi výsledky nebudú, ale doktorka mi určite povie ako to s nou vyzerá a čo s nou ked v škôlke niečo....bo toho sa najviac bojím. Taktiež sa bojím prechodu z jesene do zimy....lea mi totiž vždy ochorie, keďže má laringitídu(zápal halsiviek) a vždy ju to chytí v zime a na jar. V nemocnici mi povedali že ked z toho nevyrastie do 6-8roku, už jej to ostane. No uvidíme v chorobách a alergiách je po mne. To bolavé hrdlo ani sa niet čomu čudovať ked sú takéto výkivy počasia, ved jeden deň sú lahko oblečené a na druhý den hned o 10stupnov menej a naobliekane. O.k., tak som zvedava ako to všetko dopadne, ahojte.....

strapco13
12. aug 2010

nosne kvapky ako nasivin, olynth a pod..cize tie na odpuchnutie sliznice sa maju pouzivat max 7 dni v kuse, tie solne roztoky neobmedzene
vzdy v takomto obdobi ked sa nenormalne strieda pocasie je nieco v ovzdusi 😝

junovka
autor
13. aug 2010

@lenkabuckova
@strapco13 volala som dnes o vysledky z KO,Bolo mi povedane, ze celkovy KO je dobry, az na mensie znizenie leukocytov ☹ ...neviem co si o tom mam mysliet, no mne povedali cez telefon, ze treba brat Pirydoxin, B12...proste ze to nie je nic strasne.Neviem ci sa mam obavat alebo nie ☹ .Co sa tyka vysledky stolice na parazity, tak tie nam vysli negativne.

strapco13
13. aug 2010

@junovka znizene leukocyty su pri znizenej imunite..bud ked je nejaka celkova porucha imunity alebo su prechodne znizene po infekte ..preto vlastne dieta po prekonani infektu lahko ochorie..lebo este leukocyty...bunky zodppovedne za obranu..este nie su v plnom pocte
cize podpora imunity teraz..vitaminy, probiotika a pod

junovka
autor
13. aug 2010

@strapco13 moze to suvisiet aj stou slabsiou alergiou??Si za aj ty, aby sa jej podaval Pyridoxin???Som z toho uz na nervy 😢

junovka
autor
13. aug 2010

@strapco13 podla alergologicky ma imunitu dobru z KO

strapco13
13. aug 2010

@junovka pyridoxin je vitamin na zlepsenie KO
podla mate len prechodne znizenu imunitu...cize nie poruchu..len po chorobe..aj ta voda v tej eustachovej trubici je vlastne choroba..telo sa z toho musi spamatat

junovka
autor
13. aug 2010

@strapco13 ...snad to bude z toho.Troska si ma ukludnila, nakolko ja som dost panikarsky typ cloveka, stale si namyslam hororove scenare 😅 ☹

strapco13
13. aug 2010

@junovka kedykolvek 😉

junovka
autor
13. aug 2010

@junovka leokocyty su slabo cez 4,.....presne som nepostrehla

junovka
autor
13. aug 2010

@strapco13 leokocyty su slabo cez 4,.....presne som nepostrehla

strapco13
13. aug 2010

@junovka to uz sa blizi k norme 😉

junovka
autor
17. aug 2010

@strapco13 dnes sme boli na krcnom, robila nam vyter z hrdla na K+ C, a vysledky z vyteru v nOse nam dopadli, tak, ze mame Stafiloccoca aureus a N.haemolytica / to neviem co je zac? 😕 / ☹ .Predpisala nam Aerius a Pamycon na 7 dni.Nevies mi povedat, ci tie negat.vysledky z nosa mozu mat aj nasledok znizenych leukocytov???Ja som uz total na nervy z tych Le. 😔 30.8 ideme na opatovny odber KO.

strapco13
17. aug 2010

ahoj..ten bacil N. haemolytica je normalnou sucastou v nose, staphylokok sa preliecuje iba ak je nejaky problem..nadcha, teploty..sam o sebe nespravi nic ale zhorsuje infekcie vyvolane inym bacilom alebo vyrusom
Ja by som s liecbou pockala do vysledkovy vyteru z hrdla..ale ak uz ste zacali brat pamykon, tak ho treba dobrat
V medicine slovo negativne, znamena ze je to v poriadku...cize to by nemalo mat az taky suvis s tymi Le..lenze ak je tam plus nejaky virus /ktory sa neda dokazat beznymi labor. vysetreniami na slovensku/, tak leu mozu byt znizene
ale skor to bude prechodne..uvidi sa po tom kontrolnom KO

Strana
z2