Možný autizmus u malého dieťaťa
Ahojte mamičky ktoré by mi vedeli poradiť , pomôcť,môj synček má 2 r a 8 mesiacov , nerozpráva ,netvorí vety, nerozumie čo mu poviem , na meno reaguje iba vtedy keď mu poviem nerob ,nemôžeš ,toto vie že nie , hraje sa z deťmi rád ukazuje im z rukou ako poď,donesie mi vec aby som ju napr otvorila ,boli sme k lokopedicke ktoré mi povedala že nevyzerá byť ako autista poslala nás na psichologicke vyšetrenie , veľmi sa bojím aby nebol autista som z toho zúfalá ,mohla by prosím poradiť niektorá z vás ktorá si už niečim podobným prešla .
Odborník nie som, ale myslím, že 2r8m dieťa sa už dá diagnostikovat, a teda nič iné ti neostáva, len ísť k tej psychologicke. Ta ti poradí najlepšie.
@terezkaarthuramax to je hlúposť
Nemusí to byť práve autizmus. Sluch má v poriadku? Počkaj na to, čo povie psychologička a nestresuj dopredu.
@dejna331 poruchy aiutustickeho spektra je tak rozmanita diagnoza, ze to nemusi byt rovno autozmus ako si ty predstavujes
Neostava ti nic ine len ist na to vysetrenie
kedze nerozprava treba riesit rec a ak sa boji autizmu (z toho co pises tazko usudit) objednaj sa na vysetrenia a uvidis. bat sa mozes ale ak tam bude nic na tom nezmenis, naucis sa fungovat a pracovat s dietatom. autizmus nie je strasiak ani koniec sveta
To že nerozpráva nie je až taký problem, ako to že nerozumie. Mal by rozumieť už viac menej všetko (veku primerane). A nie, nemusí to byť iba autizmus, ale problém nejaký tam zrejme bude. Možno ľahko riešiteľný, ale to treba už s pediatrickou riešiť alebo po vlastnej osy.