Možný výsyp z Nurofenu - sirupu pre deti

katerink
2. jan 2014

Dobrý deň mamičky a oteckovia chcela by som sa spýtať či niekto nemá skúsenosť na svojom dieťati že malo výsyp (exantém). Dr. nám povedala že zmizne ale on sa nám zväčšuje už ho mame aj na hrudníku a na oboch nôžkach a mali sme ho len na ľavej nožičke. Používame NUROFEN dlhodobejšie kvôli zúbkom, nemáme ich všetky vonku a mala ma 21 mesiacov. Gély nám vôbec nezaberajú a jedine len NUROFEN sirup od bolesti jej dávame, neviem či ten výsyp je z nurofenu alebo mame hľadať príčinu inde, i keď dr. nám povedala že nevadí keď ho používame aj dlhodobo, ďakujem moc za rady

sutiakova
2. jan 2014

@katerink náš malý (tiež 21 mesiacov) mal výsyp na telíčku pred Vianocami. Začalo mu to na hrudníku, chrbátiku, potom to prešlo na nožičky a na ručičky a na ďalší deň to mal aj na tváričke. Nesvrbelo ho to, výsyp bol vo forme takých malých červených nevystúpených fliačikov. Boli sme s ním aj u lekárky, lebo ma to dosť vydesilo, ale povedali nám, že je to parainfekčný exantém - ako reakcia na nejaký vírus, lebo mal aj hrdielko zapálené. Doporučili nám dávať mu na noc Fenistil kvapky, ale tie na to vôbec nepomohli. Asi po 3 dňoch to začalo odchádzať v tom istom poradí, ako sa ten výsyp tvoril - najskôr zmizol na hrudníku, na chrbátiku a nakoniec na nožičkách a ručičkách. Potom som to však dostala aj ja a malo to u mňa rovnaký priebeh.

pedroma
2. jan 2014

@katerink ano, my sme mali reakciu na nurofen, jahodovy. Ak vam na bolest zabera iba on, skus dat radsej cipok, je setrnejsi.

ada_dca
2. jan 2014

My sme mali výsyp z nurofenu, pretože sme ho kombinovali s kyslým. Malá mala vtedy vysoké teploty a pritom vypila dosť veľké množstvo detského pomarančového čajíku s vitamínom C. Nevedela som, že sa to nemá kombinovať, nikde to nie je napísané, povedal nám to náš lekár , keď už bola vysypaná. Ale keby nebol ten čaj obohatený o C vitamín a nevypila ho veľa, tak by sa to asi nestalo.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meggie83
16. jan 2014

@katerink ahoj,my sme zacinali asi takto..klasicke prechladnutie,sopliky,kasel...nic nezaberalo,dotoho prisli zubky a male teplotky...ze nech skusime nurofen sirup...pomahal,maly spinkal,nic nebolelo,len sa stale skrabal,vsetko ho svrbelo...natierali sme vsetkym moznym,boli sme aj u koznej...stale to iste,nurofen sme vysadili,ale mal to este asi v sebe, fliaciky mal hlavne na tvari a krku a bolo to zle...drazdila mu tomuz aj cista voda...a to bol tiez jeden z problemov,lebo sme mali pocit ze mu vadi chlor a drazdi to co si on poskriabal...tak sme zacali napustat vodu cez obed a vecer sme kupali...potommsme kupili filter dosprchy a odvtedy je s tym pokoj

tanja111
16. jan 2014

My sme sa tiez vysipali nurofenu..skus dat panadol

cerez
1. feb 2014

@katerink Aj môj sa vysypal z Nurofenu -sirupu. Mal obrovské fľaky na nohách a brušku. Bol veľmi plačlivý a vysyp bol na dotyk veľmi teplý. Malý sa nechcel dať ani chytiť. Odvtedy dávam len paralen čípky. Upozornila som dr. na synovu kožnú reakciu a ona nám zdôraznila, aby sme sa radšej vyhýbali nurofenu, brufenu.

sonagolisova
1. feb 2014

aj nasa sa cela vysypala asi pol roka dozadu po jahodovom ..odvtedy jej Nurofen nedam ani nahodou..nikdy viac...cela sa postupne vysypala, utekali sme s nou az na pohotovost..jej to vyslo az na lica :( chudera tyzden po tom sme museli este aj dietu drzat..vsetok co som mala doma som hned odniesla do lekarne..

sonagolisova
1. feb 2014

@cerez to iste povedala aj nasa lekarka ..taka som bola nasr... hlavne, ze to volne predavaju v lekarni a clovek ani netusi jaky humus vlastnemu dietatu v dobrej viere da :(

cerez
1. feb 2014

@sonagolisova Môj syn sa mi práve zobudil s vysokou T a doma posledný paralenový čípok. Paradox, keď pred chvíľou som písala o Nurofene. Asi som to privolala. V lekárni sa predáva veľa humusu a príde mi, že výrobcovia liekov si z nás robia pokusné králiky. Najhoršie, že nemyslia na deti.

ivirk
9. mar 2017

@katerink dobry den, stary prisoevok no uplne rovnaky pripad. Prosim Vas kolk ste to riesili? Kolko to trvalo, aky priebeh a co teraz ked je napr.teplota? Paracetamolove uc.latky nam nezaberaju. .

katerink
autor
16. mar 2017

@ivirk dobry den namto tak trvalo asi mesiac ked uz som si nevedela dat rady vysadila som ten nurofen. Boli to krute noci lebo mala casto plakala kvoli zubkom aj cez den bola mrzuta ale zacalo jej to miznut. Neviem ci s nim bola moc predavkovana a telo sa branilo s tym vysypom. Chvala bohu to mame za sebou vy ste boli aj u dr ? a co vam povedala?

ivirk
17. mar 2017

@katerink nam dr.povedala ze to isto nie je z liekov vraj alergia vyzera inak. Ma to len na nozkach. Ja sa bojim uz ci to nemoze byt nieco s pecenou ked to tak dlhodobo bral... Neviem. No podala som mu Camilia homeopatikum a dalsie nove vyrazky sa vyhodili. Inak to uz zasychalo. Tak teraz neviem ci ozaj pecen alebo to robi ta Camilia- ale je to homeopatikum tak ja uz neviem...