icon

Mozog - venózny angióm parietálne vpravo

trasko
6. mar 2014

Ahojte.Starsiemu synovi diagnostikovali vcera toto na MMR..velkost 14 x 7mm......Posielaju nas este na NMR AG mozgu....Nic take som tu nenasla a ani nevygooglila.....Mate niekto skusenosti?len jeden clanok som nasla hrozostrasny.... :'(

kiki68
6. mar 2014

nemal by k tomu viac povedat neurolog? myslim,ze ten by mal vsetko vysvetlit, alebo som taka fajnova z veteriny? Lebo hocikto Ti tu bude pisat,tak moze pisat mimo konkretneho pripadu, pokial tu nie je niekto odbornik a nevidel snimky,tak ziadne katastroficke scenare sa urcite konat nebudu. Drzime palce a dufam,ze dalsie vysetrenia dobre dopadnu. 😉

macocha
6. mar 2014

@trasko fuu... veľa neporadím, ale ak sa na to pozriem z pozitívnej strany, je dobre, že o tom viete.
Mala som kolegyňu, ktorá sa o tom dozvedela, až keď praskol (rupol) - mala cca 25 rokov. Ako ju odviezli do nemocky, lekár povedal jej mame, že nech nerátajú, že to prežije. Prežila 🙂 a bez vážnych následkov.
Myslím, že sa to dá spraviť plastickou operáciou, keď o tom vedia.

Preklad by znel asi "vydutina na žile na bočnom okraji vpravo.

Viac by som tiež len googlila.

trasko
autor
7. mar 2014

@kiki68 nie hocikto,ale mamicka,ktorej dietatu toto zistili...iny postup bude v Lc a iny napr. V Ba....je to smutne ale je to tak :'(....
@macocha myslim,ze to co si prelozila ty je aneurizma.to je vydut...toto co mame my je nejaky zilovy nezhubny nador v mozgu :'(

macocha
7. mar 2014

@trasko juj vidíš, máš pravdu 😅 Prepáč. Ona tomu hovorila "tentniak" - je z Poľska, tak sa mi to pomotalo.

aristka
7. mar 2014

@trasko nick kiki ti to napísala dobre..máš ešte len záver MMr vyšetrenia a to je uloženie útvaru ...všetko je zavislé od hĺbky ,do akých štruktúr to zasahuje ,veľkosti a pod.na čo treba vidieˇsnímky z MMR..ak to aj nejaká mamička mala ..určite sa postupovalo inak alebo aj prognózy mohli byť iné ,pretože všetko závisí od hore popísaného a tým pádom treba stav posudzovať individuálne a zvoliť individuálne liečbu ak je nejaká treba ...a to jedine zhodnotí neurológ alebo neurochirurg a individuálne posúdi stav vášho synčeka a poučí vás čo vás čaká ....nečítaj články ,kde sa dočítaš len katastrofy ,pretože tie živia médiá a vydržte čo vám povie dr.....držím všetky prsty nech sú to dobré prognózy a synčekovi nech to sa to nerozširuje.....držte sa....

trasko
autor
7. mar 2014

@aristka mas asi pravdu,ale v takejto bezmocnosti,tapani,neistote a strachu ked je matka tak zhana,cita a pyta sa.....pripada mi,akoby si vedela viac o TOMTO....presne veci si pisala :'(

vera8
13. máj 2018

Dobry den ako sa riesil venozny angiom v mozgu u Vas .Mne to prave zistili na mr-ku a som vystrasena co to je na internete vsetko zle pisu strasne ma bolieva hlava citim tlaky a trpnutie hlavy a take stavi ako ma zavrat nemozem sa sustredit na nic a nic ma nebavi ,strasne ma obmedzuje bolest hlavi nemam napisane ani velkost iba drobni angom na bazalnich bangiach

tanika
21. máj 2019

@vera8 ahoj poprsím ťa ja mám tento nález čo ty a neurlogovi idem až za dva týždne , ja dovtedy zbláznim ...čo to je čo t znamená čo ti povedal lekár dík moc za odpoveď.

vera8
21. máj 2019

@tanika ahoj nič sa neboj povedal ze je to od narodenia a nijako to nevpliva na činnosť mozgu že sa to zisti náhodné pri magnetickej takže mi povedal ze je to zanedbateľná veľkosť pretože mi v správe nenapísali ani veľkosť

vera8
21. máj 2019

@vera8 liečba nie je žiadna len sa to pozoruje ci to nerastie ale keďže mi ďalšie sledovanie ani nedal tak neviem.

tanika
21. máj 2019

@vera8 áno ani ja nemám veľkosť a neobliekal ta hlava ? Lebo mna áno ako keby migrény a teda pri menzese a pri prudkej zmene počasia .preto má poslal na mr mozgu + angio ciev . Vied čo je zaujímavé že pred rokom to tam nebolo ale nerobili angio ciev v mozgu ..... no ty ako bolieva ta hlava ?

vera8
22. máj 2019

@tanika bolieva strašne po 30tke mi to začalo pred menzes a presne zmena počasia ale také migrény že my slzaveju aj oči a ťahá hlavu otras. No mne nako iec nič nezistili všetko mam na jednotku bola som aj ma EEG a na tetania teste a nič. A angio ciev to je co.ja som nakoniec skončila na liekoch presnejšie antidepresivach že mám panicku poruchu teraz ich pol roka neberiem zmenila som prácu a bolo mi super lenže teraz poslední týždeň katastrofa bolesti hlavy a noh ako na chrípku ja neviem keď ten neurológ povedal ze migreni a ze tento angiom nevpliva na bolesť. Vám čo povedali

eliotko
3. okt 2019

Ahojte aj ja mam tento problem...vsetky vysetrenia za sebou...skoncila som ako 27 rocna na invalidnom dochodku...ak mate otazky kludne sa pytajte

eliotko
3. okt 2019

@vera8 ahoj ...ale vpliva na bolest hlavy...ja mavam strasne bolesti...neurochirurgicka mi povedala ze ma pacientov ako som ja co doslova trpia neustale bolestami a pacientov co nemaju s tym ziadny problem

tanika
20. okt 2019

@eliotko
@vera8 Kocky prosim vás ako ste na tom s tými bolesťami hlavy ? Čo si dávate keď vás boli hlava ? A prosim ktoré miesto ? Dik ja som zúfalá....😪

eliotko
12. feb 2020

@tanika ahoj mna najprv bolela v pravom spanku ale odkedy mi nasli druhy tak uz cela hlava kedze jeden mam v pravo a druhy v lavo...citala som si tvoje prispevky a vidim ze pri menzese mavas migreny...ani sa necuduj to vsetko spolu suvisi...ja mavam vtedy take bolesti ze ani nevidim...no lieky...fuu tych som uz popapala ale teraz naposledy mi dr. predpisala ELETRIPTAN p.o. 40 mg (RELPAX 40 mg) ...prvych 5 minut je to ina sleha ale do 10 minut mam pokoj...len si to musim dat hned v zaciatku inak uz potom nezaberie....ale konecne jedny lieky co mi naozaj ulavia aspon na par hodin 😏

lindass
25. okt 2020

Je to vážne... 😔🤔? Alebo inde bude problém pátrať Angiom z mr vyšetrenia mozgu neviem co si mam myslieť v poslednej dobe m am zlu rovnováhu len pri dlhšom chodení rovnováhu a slabšiu ľavú nohu cítim chodím s pomocou osoby alebo s choditkom skúšala som aj barlou ale nedokážem keď dlhšie chodím sa udržať cítim ako keby napätie svalovako keď sa neudržím rovnováha ako tak som to nazvala z môjho pohľadu

vera8
26. okt 2020

Podľa mňa je inde problém, ja mam toto iste a nemám žiadne problémi dokonca mi neurológ povedal ze keďže neuvádzajú veľkosť tak sa to ani nerieši keďže je to naozaj veľmi malinke