Môžu batáty spôsobovať dieťatku ťažkosti s kakaním?
Ahojte, chcem sa popytat, ci ma niekto skusenost, ze babaty sposobuju dietatku tazkosti s kakanim - trosku krce a tazsie kakanie, pripadne tvrdsia stolica? Dakujem 🙂
@karolinka1991 veď aj detská výživa pre deti je s batátmi.
@delmondo vsak to, ze aj ja som si myslela, ale ak to nie su bataty, museli by to byt slivky (resp. slivkova vyziva) a to sa mi nezda, ale dakujem za skusenost 🙂
@3009 to hej, len to neznamena, ze to niektore dietatko nemusi zapekat...su aj mrkvove vyzivy a mrkva tiez hodne zapeka...
u nas bataty sli na dracku. a ziadny problem. ale ja som - teda aspon si nespominam - nikdy nedavala same, ale kombinovala som. ani samy zemiak napr maly nezjedol.
@ukulela no ved aj ja to davam do cuketoveho zakladu (cuketu ma fakt rada a aj ju skvele vie stravit)...tak uvidim,teraz dva dni nedam batat a som zvedava,ako bude kakat 🙂
A vdaka za postreh ;)
@karolinka1991 skuste na fcb skupinu Čo jedia zdrave deti. Tam by vam mali vediet dobre poradit.
@karolinka1991 všeobecné platí, že varená mrkva, zemiak, ryža sťahujú. Naopak surová mrkva, slivky pomôžu zmakcit stolicu. Ale sú druhy, ktoré na rôzne deti majú rôzny účinok. Napríklad brokolica niektoré deti zapeka, iné preháňa. Takže si treba odsledovať reakcie dieťatka a kombinovať s takými potravinami, ktoré ešte viac nezapecu.
@lauricka dakujem 🙂
@karolinka1991 este z vlastnej skusenosti - skus rozvatit v prikrme za lyzicu ovsenych vlociek. ak teda uz davas - ja som davala vlocky skoro hneda dobre robili na stolicu. aj na ranajky, k jogurtu, do prikrmov a pod.

Nemám takú skúsenosť, U nás práveže zmakcia stolicu. Ale každé dieťa môže reagovať inak.