icon

Môžu škrabance na okuliaroch ovplyvniť zrak dieťaťa?

9. aug 2026

Ahojte, dcérke spadli okuliare a sú na sklíčkach dva škrabance, jeden zasahuje asi až do časti kde sa nachádza diaoptria. Mohlo by to ovplyvniť zrak ak by sme ich nechali? Či radšej vymeniť sklíčko?

anonym_eb88d7
9. aug 2026

Vymenila

guiseppinka
9. aug 2026

Ak to nie su moc silne skrabance, tak nechaj tak. Tych skrabancov este budr. Synator dostal okuliare a ani nie do 24 hod mal poskrabane sklicko. Skoro ma vykotilo. Ak by si mala menit skla po kazdom skrabanci, tak skrachujes. A to ti vravim ako osoba, ktora nosi okuliare vyse 30 rokov a ako mam 3 deciek, ktore nosia okuliare...

januska12323
9. aug 2026

Dioptrie sú v celom skle a ak nechceš meniť každý týždeň nevšímaj si to.

anonym_308d74
9. aug 2026

Nosím okuliare a sú mikroskrabance ktoré absolútne nevnímam a potom sú také čo mi vadia aj keď nevyzerajú byt veľké ale sú hlbšie a potom sa často pristihnem ako sa sústredím na ten skrabanec, vtedy je čas na výmenu.

moonlight1210
9. aug 2026

Za mna vymenila.
Ak podvedome skrabanec dieta vnima, tak sa oko potom mikrozaostruje x-krat denne na nespravnu vzdialenost. A to mu nemusi prospiet.

autor
9. aug 2026
@januska12323

Dioptrie sú v celom skle a ak nechceš meniť každý týždeň nevšímaj si to.

@januska12323 no práveže nie, keď sme ich boli dať robiť, tak si v optike zaznačili kde sú zreničky a že dioptrie pôjdu len do nejakého rozsahu od zreničiek. Preto sa deťom nemajú kupovať rámy, ktoré im padajú z nosa, lebo sa môže stať, že keď spadnú z nosa, pozerá mimo dioptriu. To nám povedal aj doktor pri predpisovaní dioptrií (sú to prvé okuliariky, s manželom nemáme okuliare, tak sme o tom ani netušili). Ale sú aj sklá s dioptriou po celom rozsahu, ale tie sú asi 3x také drahé

guiseppinka
9. aug 2026
@anonym_autor

@januska12323 no práveže nie, keď sme ich boli dať robiť, tak si v optike zaznačili kde sú zreničky a že dioptrie pôjdu len do nejakého rozsahu od zreničiek. Preto sa deťom nemajú kupovať rámy, ktoré im padajú z nosa, lebo sa môže stať, že keď spadnú z nosa, pozerá mimo dioptriu. To nám povedal aj doktor pri predpisovaní dioptrií (sú to prvé okuliariky, s manželom nemáme okuliare, tak sme o tom ani netušili). Ale sú aj sklá s dioptriou po celom rozsahu, ale tie sú asi 3x také drahé

@anonym_autor to su aj cylindre a neviem este co. Ale pokial to nie su hlboke skrabance, tak naozaj to riesit nemusis

anonym_f286a3
9. aug 2026

Ja som reklamovala po polroku nosenia skrabance a to mi 1x spadli z vysky 60cm na podlahu v byte a druhykrat sa mi pretocili na stoliku na sklo. To sa predsa nemozu poskrabat, ak je sklo dobre vytvrdene. Ak by spadli na asfalt, by som chapala, ale nie takto. Reklamaciu uznali.