icon

Môžu teenagera bolieť platničky?

30. mar 2026

Syn je futbalista, chodi do fitka, behava, vsade chodi pesi. Samozrejme strecing slaby az nulovy. Parkrat som s nim cvicila, je stuhnuty ako drevo, poskracovane svaly. Posledny tyzden sa stazuje, ze ho boli akoby bok, bedro, niekde hlboko, vnutri, najma ked sedi, alebo chodi do schodov. Najlepsie je mu, ked lezi alebo chodi. Teraz som na vazkach, ci nema ischias alebo problem s platnickami. Mam ist k ortopedovi, neurologovi, fblr lekarovi, neviem, ako postupovat. Mate niekto skusenost podobnu? Dakujem.

anonym_6b6c4b
30. mar 2026

Najskôr k všeobecnému po výmenný lístok

luccija
30. mar 2026

@anonym_autor môžu...dcéra má spolužiaka čo má v 17r 2x operované platničky hrával tenis.Ale to bude mat skôr niečo natiahnuté.Sused futbalista 15 rsi nevedel v sede ani dociahnuť na špičky nôh ako mal skrátené svaly.Chodil na rehabilitácie a pekne sa to natiahlo

jananovotna88
30. mar 2026

Akoby si písala o mojom synovi, presne bolel ho bok bedro. A bolo to spôsobené už miernou skoliozou, ktorá mu spôsobila aj skrátenie končatiny iba o 1 cm, tým pádom bol tlak na jednu stranu väčší čo spósobovalo bolesti s krížov do bedra a stehna. Ani svaly neboli idealne rozložené.
Riešili sme to cez ortopeda, fyzioterapiou , aj na fly jogu išiel.....
Nechápem trénerov a kluby, že nemajú väčší prehľad a nedávajú pozor na pubertalov keď prudko rastú. Letná príprava 13, 14 ročných niektoré cvičenia masaker

jananovotna88
30. mar 2026
@luccija

@anonym_autor môžu...dcéra má spolužiaka čo má v 17r 2x operované platničky hrával tenis.Ale to bude mat skôr niečo natiahnuté.Sused futbalista 15 rsi nevedel v sede ani dociahnuť na špičky nôh ako mal skrátené svaly.Chodil na rehabilitácie a pekne sa to natiahlo

@luccija ja mám športovcov, keby si videla, čo s nimi niekedy dokážu vymyslieť tak to je psycho. Kopec chalanov malo už unavove zlomeniny , pretrhnute väzy.
Majú regeneracie, ale ako by chýbal rešpekt k rastu.
Dokonca hokejový tréner má požiadavku na vyššiu váhu, pre 15 ročného , čo ešte nie je jeho telo stabilizovane

vler
30. mar 2026

@anonym_autor moze to byt aj problem s bedrovym klbom alebo puzdrom alebo bedrovou kostou. Robim RTG a ked som pracovala na ortopedii, tak som obcas-nie casto ale stalo sa- videla aj take pripady u tinedzerov

luccija
30. mar 2026
@jananovotna88

@luccija ja mám športovcov, keby si videla, čo s nimi niekedy dokážu vymyslieť tak to je psycho. Kopec chalanov malo už unavove zlomeniny , pretrhnute väzy.
Majú regeneracie, ale ako by chýbal rešpekt k rastu.
Dokonca hokejový tréner má požiadavku na vyššiu váhu, pre 15 ročného , čo ešte nie je jeho telo stabilizovane

@jananovotna88 verím..len výkon.Aj tu bol ešte tréner neodbytný a vyvolával tlak.Chalan s tenisom skončil je to jedného politika syn a ešte sa naťahovali za zaplatené hodiny.

venom19
30. mar 2026

Ahoj, mozno SI klb

lindusss2016
30. mar 2026

@anonym_autor ja pracujem na fblr a podľa tvojho opisu to môže byť úplne hocičo. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude nič vážne ani nezvratne

macekovam
31. mar 2026

@anonym_autor a keď začínal cvičiť tak mal aj trénera vo fitku?

autor
31. mar 2026
@macekovam

@anonym_autor a keď začínal cvičiť tak mal aj trénera vo fitku?

@macekovam trenera mal, nedviha cinky, chodi na behaci pas a do sauny.

autor
31. mar 2026
@jananovotna88

Akoby si písala o mojom synovi, presne bolel ho bok bedro. A bolo to spôsobené už miernou skoliozou, ktorá mu spôsobila aj skrátenie končatiny iba o 1 cm, tým pádom bol tlak na jednu stranu väčší čo spósobovalo bolesti s krížov do bedra a stehna. Ani svaly neboli idealne rozložené.
Riešili sme to cez ortopeda, fyzioterapiou , aj na fly jogu išiel.....
Nechápem trénerov a kluby, že nemajú väčší prehľad a nedávajú pozor na pubertalov keď prudko rastú. Letná príprava 13, 14 ročných niektoré cvičenia masaker

@jananovotna88 aj moj ma kratsiu nohu o 1 cm a boli ho ta dlhsia, akoby bola viac zatazena, dava to logiku. Nosi vlozky, ale aj tak vidim, ze tu bolavu cast viac pretazuje.

jananovotna88
31. mar 2026
@anonym_autor

@jananovotna88 aj moj ma kratsiu nohu o 1 cm a boli ho ta dlhsia, akoby bola viac zatazena, dava to logiku. Nosi vlozky, ale aj tak vidim, ze tu bolavu cast viac pretazuje.

@anonym_autor tak to bude tým, nájdi mu dobrého športového fyzioterapeuta tam mu budú vedieť pomôcť