icon

Môžu to byť hlieny?

1stars111
1. dec 2012

môj 2-mesačný syn hlavne na večer ako dýcha tak aj chrčí, soplíky nemá a taktiež ani teplotu, môžu to byť hlieny? máte nejaký osvedčený recept ako na ne? doktorka ho počúvala no nič mu na to nedala....vraj to tak detičky majú

cawes
1. dec 2012

Ahoj aj moj maly to tak mal zevraj to je tym ze este neni vyvinuta poriadne klapka a preto tak chrcia. U nas to po 3 mesiacoch preslo. Niekedy chrcal a niekedy aj piskal hlavne v noci

hradnapani
1. dec 2012

doktorka ma pravdu 🙂 skus si vygooglit nieco o stridore. Obvykle z toho deti proste vyrastu. Cloveka to vystrasi, nepocuva sa to dobre, ale je to normalne

strihalka
1. dec 2012

nemuze to mit z mlecka, ktere se mu trocha vratilo do krku?Deticky v tomto veku maji velmi maly rozdil mezi krkem a nosem.

oskorusa
2. dec 2012

to chrčanie v tomto období u bábätiek môže spôsobovať suchý prekúrený vzduch - takže morskú vodu do nošteka pred spaním, prípadne ešte raz v noci ak máš pocit, že sa mu horšie dýcha a zvlhčovať - na radiátor odparovač napr s Vincentou alebo slanou vodou, vlhké uteráky, samozrejme aj veľa treba vetrať

itaka
2. dec 2012

ahoj 1stars111, aj moj 2 mesacny syncek tak chrci v jednej nosnej dierke, tiez som si myslela ze su to hlieny lebo mal nádchu ale ked som odsavala tak nic neslo, tiez rozmyslam co to moze byt, v piatok ideme k doktorke tak sa jej na to opytam, inac by bolo super keby to bolo normalne lebo ma uz kadeco napadalo... a este mu aj ocko slzi just to kde aj chrci v nosteku tak neviem...

marduliena
2. dec 2012

Aj moje deti to mali chrapčalo im tam v nošteku pani doktorka to vysvetlila že deti maju chrupavky jemne že to je normálne. a prešlo nam to aj ked my to vadilo mýlilo ma to lebo som si myslela že su zahlienený a popritom hlieny nemali.ale preventívne som im dávala sprej do nosa z morskej vody.

billam
2. dec 2012

Aj nasa mala takto chrapcala, isli sme na ORL, kde jej doktor pozrel s pristrojom do nosteka...bolo to cca ked mala 4 mesiace - nebola este dovyvinuta chrupavka v nose...no lenže to chrapcanie stále pokračovalo a v 3 rokoch jej vyberali v celkovej narkoze nosnu mandlu. ...takze aj toto moze byt jeden z dovodov chrapcania.

bboossoorka
2. dec 2012

aj moj mali tak chrapkal a to teda strašne a vkuse,,,,bala som sa zašli sme i na krčne i na kardio proste všade a dovod je taky že nemaju ešte vvinutu tu chrapku či čo to a prejde to do 7mesiacov....