Môžu týždňové bábätká užívať SAB Simplex a Biogaiu?
Odporučili nám SAB simplex, coliprev a a aj biogaiu ale dieťa ma len týždeň. Myslite že sa to môže vsetko ?
Daj jedno a uvidíš ako zareaguje.
Odporucil kto a prečo.?
Probiotika sme davali asi od 2t. Mala bola predcasne a tak jej zacali davat v inkubatore. Ale probiofix baby
Áno, nedám dopustiť na sab simplex, sama detská lekárka nám to odporucala
Určite by som nedávala všetko. Veď začni s probiotikami a mozno budú stačiť, prípadne ak nie, tak pridaj sab simplex
A aky ma problem? Mozes davat aj vsetko naraz, ale tyzdnove babatko uz vsetko z toho potrebuje? Je dojcene ci na um?
Sab simplex je proti nafukovaniu, Coliprev ak dieťa nevie spracovať laktózu a Biogaia sú obyčajné probiotika. Čize každé slúži na niečo iné, môžem kombinovať. Tie probiotika by som určite nasadila, tým nič neskazis. A tie zvyšné dvoje kvapky skús dávať po jednom, každé pár dní a uvidíš, ktoré funguje... Teda či má bábätko problém s naduvanim alebo s laktózu.
Čo na to hovorí doktorka?
Moje predcasniatko dostavalo od narodenia (a este aj dalsie k tomu)- indikovane lekarom- ak je to na predpis lekara zo zdravotnych dovodov, ano. Ak iba odporucanie pre zdrave dieta, tak by som sa pozrela ako dieta prospieva a v pripade potreby pouzila.
@nikpa a myslíš že môže to vsetko týždňové ako vekovo?
ÁNO, môže to aj týždňové dieťa, AK je to indikované a naozaj to potrebuje.
Áno môže. Treba sa naučiť v tomto lekárom dôverovať, nedá predsa bábätku len tak niečo čo nemôže.
Dojčiš?
Ak bábätko nemá problém nedávala by som NIČ. Maximálne vitamín D aj to už nepamätám či hneď od narodenia a ako často
@simona20201309 tak asi babatku, ktore nema problem by to nikto neodporucil…
A to prečo by som do neho pchala? Boli ho brucho, alebo place? Ak ho kojis, tak vyrad zo svojho jedálnička mlieko a mliečne výrobky a naduvaciu zeleninu a ovocie. Ale to asi vieš, že?
Ano, mozu..mali sme predcasniatko a na jis nam.odporucali, sab simplex bol zachrana. Je silnejsi ako espumisan, inak ta ista ucinna latka... brali sme aj probiofix a vitaminy B.
@katrin21 poniektorim studium atestacie a ani Pan Boh nepomoze byt naozaj dobrym lekarom,skusenosti s tymi slovenskymi mam az az posledne z borov s ukrajinskou doktorkou,ktore nerozumela ani po slovensky a moje otazky odpovedala,neviem,takze takí naozaj nemaju co v zdravotnictve robit.Najlepsi bol neurochorug v NZ to bol teda zazitok,ked mi pred operaciou povedal,ze nevie ci ma dokaze zoperovat,som normalne chvilu rozmyslala,ci si robi srandu alebo to mysli vazne.A vdaka rodicom co boli onko pacienti to je zazitkov az az,takze zbytocne tu nevyskakuj.Ked na to nemaju nech to nerobia,nic viac nic menej.
@mamaaja82 ja mam tiez rozne skusenosti ,asi ako kazdy, si nemysli,ze so jedina. Napriek tomu, toto nebol komentar na mieste. A su situacie, kedy aj skuseny a dobry lekar nevie pomoct alebo nepozna odpoved na problem,lebo zatial medicina zazraky nerobi.
Kazdopadne, bud rada,ze este ta ma kto osetrit ,lebo s takymto pristupom odidu vsetci aj zo zdravotnictva , aj zo skolstva a zostanu len ti Ukrajinci
@katrin21 ja som zila 15rokov mimo a vela doktorov bola zo Slovenska a Ciech u nas v nemocnici aj par sestier.Este nie som na Sk ani dva roky a uz pol roka rozmyslam,ze sa vratim spat.A nekde len o zdravotnictvo o skole ani nehovorim,to je cita bieda,ale ti ludia to je cista katastrofa.

Menej je niekedy viac