icon

Môžu utierky spôsobiť vyrážky u bábätka?

bogariq
Dnes o 13:14

Ahojte,

chcem sa spýtať, mala ste s tým niektrorá skúsenosť?

4mesačému bábätku sa dnes po celom tele vyhodili obrovské červené škvrny a v nich akoby pupence pripomínajúce popŕhlenie žihľavou. Má to na tvári na spodnej časti, pod pazuchami, na rukách aj nohách.
Zmenili sme:
- Pred týždňom som bola nútená začať prikrmovať sunarom sensitive 1.
- dnes sa pogrcal a ja som ho celého vyutierala vlhčenými utierkami waterwipes, ktoré ale obsahujú 99,9% vody. Nikdy predtým sme ich nepoužívali. Dnes 1x a to rovno na celé telo
- v jedálničku som nič nezmenila, len včera som vypila nejakú vodu, ktorá obsahovala kokosový gél.
Môže byť niečo z tohto spúšťačom? Prikláňam sa najskôr k tým utierkam. Volala som aj pediatričke, tá sunar vylúčila, vraj či som niečo nezvyčajné nezjedla. To však nevedela o tých utierkach, pretože som si na to spomenula až neskôr. Čo robiť, aby to zmizlo?
Natieram celé telo harmančekom a kúpila som aj fenistil gél.

Prikladám foto.

Ďakujem.

anonym_a373b9
Dnes o 13:38

utierky sme používali neustále, ale s týmto problémom sme sa nestretli

anonym_48a98b
Dnes o 13:39

Aj mne sa stalo pri jednom druhu utierok reakcia
Takže,, môže,, byt

kp7333
Dnes o 13:43

Fenistil kvapky nech predpise pediatricka. Umyvat len cistou vodou.

anonym_a13495
Dnes o 13:46

Ak je to alergicka reakcia, tak to by musela byt zavazna alergia na citrusy, lebo ww obsahuju len vytazok z grepu. Nema teplotu? Niektore choroby takto zacinaju, napriklad 5. choroba alebo ruka noha usta. Je to este male babo, klinicky obraz moze byt rozny a nestandardny. Ak sa to zlepsi po fenistile priklanala by som sa k alergii alebo hypersenzitivite na nieco, ale nie je iste ci na tie utierky. Keby sa ti cokolvek nezdalo smer pohotovost