Môžu utierky spôsobiť vyrážky u bábätka?
Ahojte,
chcem sa spýtať, mala ste s tým niektrorá skúsenosť?
4mesačému bábätku sa dnes po celom tele vyhodili obrovské červené škvrny a v nich akoby pupence pripomínajúce popŕhlenie žihľavou. Má to na tvári na spodnej časti, pod pazuchami, na rukách aj nohách.
Zmenili sme:
- Pred týždňom som bola nútená začať prikrmovať sunarom sensitive 1.
- dnes sa pogrcal a ja som ho celého vyutierala vlhčenými utierkami waterwipes, ktoré ale obsahujú 99,9% vody. Nikdy predtým sme ich nepoužívali. Dnes 1x a to rovno na celé telo
- v jedálničku som nič nezmenila, len včera som vypila nejakú vodu, ktorá obsahovala kokosový gél.
Môže byť niečo z tohto spúšťačom? Prikláňam sa najskôr k tým utierkam. Volala som aj pediatričke, tá sunar vylúčila, vraj či som niečo nezvyčajné nezjedla. To však nevedela o tých utierkach, pretože som si na to spomenula až neskôr. Čo robiť, aby to zmizlo?
Natieram celé telo harmančekom a kúpila som aj fenistil gél.
Prikladám foto.
Ďakujem.
Aj mne sa stalo pri jednom druhu utierok reakcia
Takže,, môže,, byt
Ak je to alergicka reakcia, tak to by musela byt zavazna alergia na citrusy, lebo ww obsahuju len vytazok z grepu. Nema teplotu? Niektore choroby takto zacinaju, napriklad 5. choroba alebo ruka noha usta. Je to este male babo, klinicky obraz moze byt rozny a nestandardny. Ak sa to zlepsi po fenistile priklanala by som sa k alergii alebo hypersenzitivite na nieco, ale nie je iste ci na tie utierky. Keby sa ti cokolvek nezdalo smer pohotovost

utierky sme používali neustále, ale s týmto problémom sme sa nestretli