icon

Môžu záchvaty kašľa u detí znamenať čierny kašeľ?

26. jan 2025

Maminy , prešli ste si tým niekto ?
Od pondelka- utorka sa deti striedajú s teplotami, popri tom včera pred vcerom strašne kychanie niekoľko krat za hodinu, kašeľ … no vždy takto okolo pol noci začne straší tak kašlať že sa ide až dovracat z toho… mladšia zatiaľ až take záchvaty nemá , ale má tiež taký kašeľ podobný cez deň…
Od piatku aj ja zvýšená teplota(dneska zatiaľ nie) , kychanie dneska , bojim sa aj o seba že sa udusim pri tom 😒

Prosím o pochopenie 🙌🏻

marianarem
26. jan 2025

Chodte k Dr. na testy a budes vediet. Ak je to cierny kasel, tak cim skor sa nasadia atb, tym lepsie. Ale pokial viem, tak cierny kasel zacina skor mierne a az postupne tak po tyzdni dvoch sa zhorsuje. Tak som sa docitala, lebo nedavno sme riesili podozrenie aj u nas v rodine, nastastie sa nepotvrdilo.

biba_18
26. jan 2025

to sa proti tomu neočkuje?

autor
26. jan 2025

@marianarem hej, ráno snimy určite pôjdem , ale tak nedá mi to teraz spat asi 🙈 tak som sa musela opýtať.

No nám ti začalo tak utorok teplotami najskôr mladšia , potom starší , mladšej skončili o deň aj staršiemu, v piatok zas mladšia 39,5 , včera zs starší … dneska obaja bez teploty. Ale teda tiež najskôr sople a strašne kychanie stále (ako som čítala pri čiernom kašli) , kašeľ mali jeden deň taký ako pri laryngitide, potom akoby vlhký a teraz dneska taký že až sa išiel dozvraciat z toho 😒 teraz zatiaľ nekasle už…

marianarem
26. jan 2025

No, ak to zacalo len tento tyzden a nahodou to je ono, tak atb by mali dobre zabrat.

plamienka555
26. jan 2025

@biba_18 očkovanie ti nezaručuje, že na danú chorobu neochorieš, takto to nefunguje.

Časť z oríbalového letáku:

Ako Infanrix hexa účinkuje

Infanrix hexa pomáha telu vášho dieťaťa vytvárať si svoju vlastnú ochranu (protilátky). Tým bude chrániť vaše dieťa pred týmito ochoreniami.
Tak ako všetky očkovacie látky, Infanrix hexa nemusí úplne chrániť všetky zaočkované deti.

autor
26. jan 2025

@marianarem idem skúsiť zaspať a ráno pôjdem požiadat o vysetrenie na ten čierny kašeľ 🙌🏻ďakujem

biba_18
26. jan 2025

@plamienka555 áno, a je veľká pravdepodobnosť že u oboch detí… tak ale deckám prajem uzdravenie…

basulaak
27. jan 2025

Moj syn takto dllho dho kaslal, posledne dni pri jemnom zadychani nam uz vracal. Zastupujuca lekarka nasadila preventivne klacid, lebo stery na chlamydie, CK a mykoplazmy trvaju cca tyzden. Klacid mu zabral priam okamzite medzitym. Nik mi neodpovedal co mu vlastne bolo, no hlavne ze zabralo. A je plne ockovane doeta

ivanka12311
27. jan 2025

Môže mala som teraz v lete hoci očkovaná💆 držalo ma to skoro dva mesiace nech vám urobí lekár výter a odber krvi

ina2405
27. jan 2025

@ivanka12311 prosím ťa a kedy pred ochorením si bola zaočkovaná?

siska53
27. jan 2025

Je aj vela mykoplaziem a plucnych chlamydii .pri nich su tiez otrasne kasle.

kiki68
27. jan 2025

Moze byt aj RSV, to malo podobny priebeh. Treba k lekarovi