icon

MR bez narkózy u 8-ročného dietaťa

mimimami3
12. nov 2018

Ahojte, dcérka je odoslaná na MR kvôli makrokránii (vačšia hlavička, než by mala mať). Tak neurologička ako aj my predpokladáme / dúfame, že by to už v tomto veku a po dobrom vysvetlení mohla zvládnuť. Ja sama som už na MR bola, čiže jej to viem popísať - chcem sa len spýtať, ak máte skúsenosť, ako zvládali vaše dietky cca. v tomto veku ten hluk? Resp. ak ste boli na Kramároch, ako to tam prebieha? Myslím, či dajú deťom na uši nejaké sluchátka, eventuálne s nejakou hudbou / rozprávkou, aby ten hluk tak nevnímali?

sissik
12. nov 2018

Najlepsie overit priamo na pracovisku, ci pustaju hudbu do sluchatiek. Ja som bola so sebou na MR ale nie na kramaroch. Sluchatka mi dali, ale aj tak bolo pocut, ako to bucha a tuka. A prijemne to nebolo, zvladnut sa to dalo. Oni tam snimaju vo viacerych sekvenciach a ak sekvenciu presusia, tak musia vsetko opakovat znovu. Treba na to dieta naozaj dobre pripravit. A hlavne na to, ze to bude trvat dlhsie a aby sa to nesnazilo prerusit. Samozrejme ze to prerusenie vysetrenia potom sposobi posun dalsich vysetreni,.....

elima
12. nov 2018

Moja dcera bola na MR asi ako 5-6 rocna a zvladla to velmi dobre. Manzel isiel s nou, drzal jej nohu aby vedela, ze tam je s nou, dali jej nejake stuple, ale myslim ze hudbu nepustali.

simsalabim
12. nov 2018

@mimimami3 moja dcera bola presne v tom veku na Kramaroch a zvladla to bez problemov. Nepustali jej ziadnu hudbu. Ja som netusila, co to vysterenie obnasa, tak som ju na to nevedela pripravit, len som jej povedala, ze to neboli a myslim, ze jej to nepovedali ani ti zdravotaci. Pri vysetreni so nemohla byt. Ale vydrzala to, len vysla so slovami, ze sa bala, ze ju ten vlak zrazi 😅 Ten hukot jej to pripominal...

mimimami3
autor
12. nov 2018

@simsalabim @elima @sissik vdaka za odpovede... tak fajn, ze to deti v tomto veku uz vedia zvladnut. lebo do narkozy by som ju nechcela davat. tak snad to zvladneme.

bsp39
12. nov 2018

Ja som bola na mr asi druhý krát po rokoch. Tentokrát hlavy a veru som sa nevedela dočkať konca. Bol to príšerný hluk. Priprav ju na to, že to bude veľmi hlasno búchať.

laila22
12. nov 2018

Moja 10_rocna práve dnes absolvovala vyšetrenie MR. Ja som ju dala uspať. Absolvovala dve po sebe, čiže tam bola 45min.

meluela
12. nov 2018

@mimimami3 to by uz mohla zvladnut .. ja som pocula ze vacsie decka vraveli ze videli svoj mozog, tak neviem ci im tam nieco premietali ci co .. moja bola v narkoze lebo bola este malicka. rodicia tych velkych sa tesili ze to deti "ulezali", teda zvladli

meluela
12. nov 2018

@mimimami3 uz v 2010 mali nieco na zabavenie a upokojenie vacsich deticiek (https://www.webnoviny.sk/magneticka-rezonancia-...) .. ale odvtedy menili stroj, tak neviem ako to maju teraz

zara0201
12. nov 2018

@mimimami3 syn bol vo veku 5 rokov. Sluchatka s pustentm radiom, drzala som ho za nohu. Zvladol uplne v pohode. Boli sme v PP kde je novy stroj a tym padom skrateny cas vysetrenia. 10 minut predtym. Doma som mu na youtube pustila zvuky aby vedel co ho caka.

mimimami3
autor
13. nov 2018

@meluela vdaka za clanok, no teda, som ani nevedela, ze su taki zmodernizovani... @zara0201 to mi ani nenapadlo, ze jej to mozem na youtube ukazat. mame knizku o nemocnici, ta nam veru dobru pomoc poskytla, ked boli deti hospitalizovane, takisto pred operaciami nam pomohla ich pripravit na to, co ich caka a je tam aj MR pristroj zobrazeny, takze taku cca. predstavu ma, ale video je predsalen realnejsie a aj so zvukmi, ktore su pri tomto vysetreni pre dieta asi predsalen najtazsie na vydrzanie (co sa tyka vydrzat lezat, toho sa nebojim, nasa rada sniva s otvorenymi ocami, nebyt tych zvukov, bola by schopna tam aj zaspat 😀 )

simsalabim
13. nov 2018

@meluela to znie super, are realita neviem, aka je. Mozno maju tych pristrojov viac a nie vsetky taketo. Moja dcera bola na Kramaroch v 2014 akebo 15 (uz neviem presne) a nic z vymenovanych vymozenosti tam nebolo.

sweetdreams
13. nov 2018

@mimimami3 ja som bola na MR v Malackách a práveže sa mi to nezdalo také hlučné, ako mi podpisovala mamka, keď bola na Kramaroch. Neviem či v Malackách nemali vtedy nejaký novší prístroj. Ako viem že to hrkotalo, ale vôbec sa mi to nezdalo také hlučné.... Tak sa možno skús popýtať aj na toto. Ak majú niekde novší prístroj, možno to bude pre dcérku komfortnejšie. Do narkózy je škoda ju dávať kvoli tomu...

meluela
13. nov 2018

@simsalabim no je dost mozne ze vymozenosti na kramaroch niekedy zmiznu alebo sa nepouzivaju .. mali aj taky automaticky system co im po zadani ziadanky vyplul CD s vysledkami rovno do pokladne .. ale uz to minule zrazu nefungovalo a treba to riesit trosku komplikovanjsie a dufat ze to niekto na oddeleni napali

zara0201
13. nov 2018

@mimimami3 najdes to tam, realisticke. Nam pomohlo- vedel co ho caka.

arcticcode
18. nov 2018

Neni sa coho bat 🙂 vysetrenie neboli a odhali vsetko. V kosiciach pustali hudbu ale na takej hlasitosti, ze som pocul len kym zacali a az potom co skoncili 😀