Mrle zo škôlky u štvorročnej dcérky
ma niekto s tymto skusenosti? moja 4 rocna dcerka ich urcite ma...a asi aj ja ...porazi ma
Treba ist k dr,voľakedy bol na to sirup,teraz neviem co je na to.neni to žiadna hanba,to stačí ked si deti neumyju ruky poriadne a pochytajú veci..a druhý to dostane..
Mne ich mala dostala v januari, od dr. sme dostali Vermox tabletky a varila som jej cesnakove jedla. Teraz po 6 tyzdnoch sme dostali este polovicnu davku tabletiek, lebo sa to vraj zvykne vraciat. No klop klop, mame s tym zatial pokoj.
to nemusi byt zo skolky staci pohladkat neaku macku psa nieco chytit v hline sa pohrabat a hned ich ma ked si da spinave ruky do pusi
Na volny predaj nie je dnes nic. Treba ist k lekarovi. Ja som mala kedysi tiez, vyskusala som vsetky mozne domace recepty a vobec nic nepomahalo. Fakt najlepsie k lekarovi nasadi tabletky, prelieci sa cela rodinka. Lebo ked to nepreliecite, bude sa to stale vracat.
No moja dcerka ich chytila pred 2 rokmi , preliecila sa vermoxom a bolo. Potom ich znova chytila pred rokom a vtedy som sa nakazila aj ja. Detska preliecila dcerku a preventivne syna a ja som isla k mojej obvodnej. Ta mi najskor dala tabletky, ale kedze sa z mojej stolice mrle nepotvrdili nechcela mi dat druhu varku, ktora sa musi dat, lebo prva varka vynici len dospele jedince a ta druha dalsiu generaciu. Bola som totalne zufala, lebo v lekarni ti ich bez predpisu nedaju. Tak som isla za detskou a ta mi ich bez problemov predpisala a este aj jedny do zasoby. Mala som ich urcite, lebo ony vecer kladu vajicka okolo konecnika a to strasne stekli, stipe a vtedy mi ich manzel normalne videl volnym okom v konecniku. No bol to des. Oprala som vsetko postelne pradlo, spodne pradlo na vyssiu teplotu a prisne som oddelila nase uteraky. Hlavne sa nedaj odbit, lebo zo stolice sa nie vzdy mrle potvrdia.
ja ako dieta som ich doniesla domov pravidelne. pediater ti napise na to sirup. vsetko vyprat periny uteraky, zehlit aj spodne pradlo.
@kk77
@marrya ano suhlas, nie vzdy sa zo stolice zistia. ja som mala neskutocne problemy, dr to nechcela riesit, stale sa ma vypytovala ci fakt, lebo v stolici nic nenasli.. nasli az asi na 4 krat, co som tam stale stolicu nosila, a potom uz som bola tehotna, a vtedy to zasa riesit nemohli, lebo v tehu sa take lieky nesmu brat :(.. potom som citala ze niekedy az z 12teho preparatu zistia mrle :(( netreba sa dat odbit.
Ja si spomínam,ze voľakedy bol ten sirup volnopredajny,taký hnusný červený a neviem ci to bol správny postup teda,ale moja mama nám ho dávala s bratom raz za pól roka aj ked nám nic nebolo.hovorila,ze nás odcervuje 😀
@kiristinka1 teraz ale nie je :( vsetko je na predpis co je skoda, lebo ja by som si tiez radsej nieco kupila sama nez sa zdoverovala doktorovi 🙂 ..
@kiristinka1 presnena volny predaj...ja jo vzdy kupujem na volny predaj.... tak ako nechapem ze je len na predpis
@ivanakal ja si myslim,ze na tom nie je žiadna hanba..v kolektívoch detských sa to šíri ukážkovo 🙂
@marrya 9
Mrli sa mozes zbavit surovym cesnakom , okrem toho si aj posilnis imunitu, ale neviem, ci tvoja mala dcera bude ochotna surovy cesnak zjest....staci pocas 6-7 dni kazdy den rozsekat surovy strucik, zmiesat napr. s medom a prehltnut....ak nie, v lekarni existuje volnopredajny sirup, podava sa jednorazovo a potom sa zopakuje za 3 tyzdne...tento parazit je medzi detmi velmi bezny, prejavuje sa svrbenim v oblasti konecnika a u dievcat a zien aj v oblasti genitalii, ale nie je to nic nebezpecne, len neprijemne....
@kasiu Svrbenie, stipanie, steklenie v oblasti konecnika, hlavne vecer a niekedy aj v noci. Daju sa zahliadnut aj volnym okom ako vyliezaju z konecnika. Treba sa tam pozriet viackrat ked najviac svrbi konecnik. Su biele, tenke asi 1mm a dlhe 1 centimeter. Ak ich najdes, dobre je nalepit ich na lepiacu pasku a tak doniest k lekarke, lebo zo stolice sa nie vzdy potvrdia. Mne napriklad vobec nechcela verit, ze ich mam a tym padom ma nechcela preliecit.
O mrli máme pekne rozpísané vo Wiki Modrý koník. Nájdeš tam odpovede na všetky tvoje otázky: https://www.modrykonik.sk/mrla-ludska/
moja malá ich mala minulý rok, lekárka jej ich zistila z krvi. Dala nám tabletky a uistila, že netreba stresovať, je to bežné detské ochorenie. Jedným z príznakov u detí je vraj aj veľmi časté vŕtanie v nose 🙂
@leonor125312 stolicu som uz,dala vysetrit cakam na vysledky...a preco mlieko?v hovienku sa nic nehybe....
Pocula som o lieku vermox twm ze aj na volny predaj kupim...len neviem ci to je vhodne pre nu
@leonor125312 no to mas tak aj u nas su lekarne kde ti ho nedaju a lekarne kde ano....

Treba ist najprv k dr alebo na volny predaj je sirup.chod do lekarne a pytaj si..a prezliekat casto periny .to ke bezne ochorenie .ja som to chytila od pynovcov aj moj muz...no nic prijemne to nie je ..skus malu posadit na serblik daj tam teple mlieko a potom kukbi konecnik ci vylezu.alebo dat vysetrit hovienko dr....nic ine ti tu nik neporadi... drzim palce ale po sirupe sa ich zbavite