icon

Mucosolvan Junior na hlieny u trojmesačného bábätka

sandrita_v
4. jún 2025

Ahojte,
Dcerka vzdy ked lezi, tak chrapci akoby jej stekali hlieny aj tak prehlta...ale sopliky nema. Aj v stolici ma hlien obcas ale stolica je v poriadku.
Nasla som ze je na to dobry Mucosolvan Junior. Mate s tym skusenosti? Alebo co ste davali na to vy?
Pediatricka nas poslala prec s tym ze tam nic nema 🫣
Dakujem krasne.

taktotedanie
4. jún 2025

@sandrita_v vyvysena poloha, moze to byt z refluxu

anajka266
4. jún 2025

Urcite nic ako mucosolvan a pod sa 3mes.detom nedava! Aj ked to v lekarni nukaju.. zahlienuje to este viac..
striekat morsku vodu a odsavat… a zvlhcovat izbu… prinajhorsom Prospan sirup, kto je na prirodnej baze.. ale aj ten moze este viac zahlienovat

petkaaj
4. jún 2025

Z instagramu detská_doktorka:
,,PREČO NIE JE VHODNÉ PODÁVAŤ MUKOLYTIKÁ (expektoranciá) NA VLHKÝ KAŠEĽ DO 2. ROKOV❓”
Mne to už ani nepríde ako novinka, ale vidím, že veľa ľudí to ešte nevie.

📍Deti majú problém efektívne vykašlať veľké množstvo hlienov😮‍💨, môže dôjsť k väčšiemu dráždeniu (kašeľ sa paradoxne zhorší), čo sa rodičia veľmi čudujú, deti hlieny masívne prehĺtajú a následne zvracajú🤮, čo stav ešte zhoršuje a môže dochádzať k dehydratácii, k zabehaniu a celkovému zhoršovaniu dýchania.
Podávanie mukolytík je v tomto prípade kontraproduktívne.

A osobne by som dala pozor aj na Prospan - Liek je možné podávať dojčatám do 12 mesiacov len po konzultácii s lekárom.

anavixy
4. jún 2025

Urcite nie!!

sundew
4. jún 2025

@sandrita_v k postielke daj prekrojenu cibulu,cim viac smrdka tyk lepsie. U and to pomaha na sople,kašeľ atd

kitycat
4. jún 2025

@sandrita_v moj ma sople, v lekarni mi dali morsku vodu. Nechat posobit 10-15 minut a odsat, potom Nasivin pre kojencov, na splasnutie sliznice a potom kludne este raz morsku vodu, lepsie sa zsse odsajee