Múdra huba Pythium oligandrum na atopický ekzém

lulubinka
2. mar 2015

Ahojte, hladala som ci sa tu podobna tema uz nechadza ale zial som nic nenasla. chcela by som vediet ci ma niekto skusenosti s pouzivanim tejto inteligentnej huby PYTHIUM OLIGANDRUM pri atopickom ekzeme alebo inom koznom probleme.

minulin
2. mar 2015

@lulubinka ahoj , sice vobec neviem, o co ide, ale rada by som sa viac dozvedela. Syn ma tiez atopicky

ivetlo
2. mar 2015

lulubinka@ Ahoj, aj ja sa rada dozviem viac, aj mi máme s dcérou tento problém. Dúfam že niekto bude vedieť. 🙂

lulubinka
autor
2. mar 2015

rano bol v telerane nejaky chlapik co o tom hovoril a mna zaujalo ze sa to da aplikovat aj an steny kedze mame plesen v kuchyni a ked som si nasla o tom viac tak pisali aj o koznych ochoreniach. staci ked si vygooglis http://www.chytra-houba.eu/, alebo aj ine stranky su o tom. je zaujimava aplikacia len tri dni a po mesiaci znova .s ekzemom bojujeme skoro rok, aj ked maly ma len rok a pol. skusame aj vylucovaciu metodu v strave ale velky rozdiel zatial nevidim.

demo
2. mar 2015

@lulubinka ta huba rieši maximálne kandidu, čiže sekundarny problém, ktorý sa často objaví pri atopickom ekzeme. Ekzem samotný si neviem predstaviť, ako by vyliecila.

sednaja
2. mar 2015

@lulubinka V súvislosti s plesňou na stenách som sa o túto hubu zaujímala aj ja, ale nakoniec som od toho odstúpila.

lulubinka
autor
2. mar 2015

@demo no ved prave kedze je to huba ktora zabija iba plesne a ine huby. myslim ze hlavnu pricinu to asi nevyriesi. ved atopicky ekzem je geneticky zdedeny a jeho stav sa moze zhorsit vplyvom okolia, stravy a pod.

lulubinka
autor
2. mar 2015

@sednaja a preco ste od toho upustili. nieje to take zazracne ako hovoria?

aluxka
2. mar 2015

môjmu mužovi pomohla stopercentne. Strašne mu smrdeli nohy - čo bolo vyvolané zrejme nejakou plesňou- aj ked si ich umýval naozaj poctivo, stačilo, že sme išli na prechádzku a znova sa mohol ísť umývať. Už Neviem či týždeň alebo dva si nohy máčal v tejto múdrej hube a dodnes má po probléme. Takže ja odporúčam určite 😉

demo
2. mar 2015

@lulubinka presne tak, navyše pri atopickom ekzeme je treba riešiť kvasinku aj v črevach - nejakou tou diétou a probiotikami. Kozny prejav osetris pár krát gencianovou violetou za pár eur plus zinkova masť a je po probléme.A ten pproblém, sa opäť vráti, keď sa nedbá na stravu. Inými slovami je to v prípade AE zbytočné.

sednaja
3. mar 2015

@lulubinka Musím podotknúť, že sa bavím o plesni na stenách,nie na ľudskom tele.
Myslela som si, že keď máme doma problém s plesňami, tak táto huba nám ich vyrieši. Ale jediný podstatný rozdiel medzi hubou a savom je ten, že huba je ekologická.
Savo funguje na princípe, že zničí viditeľnú pleseň okamžite a zároveň ju vybieli, takže nie je potrebné maľovať steny.
Huba sa množí a požiera pleseň nielen aktuálnu, ale aj tú, čo vznikne neskôr, čiže má dlhší účinok, avšak po nejakom čase ju treba aplikovať znova. Ona pleseň zožerie, ale je potrebné namaľovať znovu steny, lebo ostanú škaredé. Nástup účinnosti huby je však zdlhavejší, ona sa musí najprv rozmnožiť a čo som čítala, tak pleseň sa zo začiatku rapídne zhorší a až tak sa začne vytrácať, tento proces môže trvať aj do roka.
Čiže odradila ma tá zdĺhavosť a to, že aplikovať hubu treba častejšie. No hlavne prečo som od toho upustila je to, že pokiaľ má človek v dome pleseň a neodstráni pôvodcu vzniku, tak môžeš použiť aj zlatý prášok a bude sa vracať. Takže mi teraz omnoho viac vetráme, nesušíme vo vnútri prádlo a s plesňou je koniec. Ak sa aj niekde malý fliačik ukáže, tak spŕška sava to vyrieši behom pár sekúnd.
Tá huba nemusí byť zlá, ale v prípade stien ich "nelieči", len odstraňuje to, čo je vidieť. Takže najskôr treba odstrániť zdroj plesne a až potom má zmysel vyčistiť vonkajšie znaky.
Čo sa "telesnej" huby týka,tak by som to možno aj vyskúšala. Ale je jasné, že ak niekto pracuje vo vlhkom prostredí, má nohy stále mokré, tak mu môže pomôcť aj hocijaká masť, huba, ale všetko len dočasne, treba odstrániť tú vlhkosť - teda zdroj vnizku plesne. Je to na prírodnej báze, myslím, že poškodiť sa nemôže nič. Len neviem ako je to na telesnej plesni, lebo ako hovorím, tá na stenách sa po aplikácií huby najprv rapídne zhorší a až tak začne ubúdať. Skús sa informovať aj priamo na stránke u výrobcu/predajcu.
Neviem ako je to pri atopickom ekzéme, ale ja by som do toho išla, keď už pre nič iné, tak preto, že je to na prírodnej báze.

lulubinka
autor
3. mar 2015

@sednaja mne ani tak nejde o to ako rychlo sa plesne zbavim ale na ako dlho. ak mi staci natriet stenu raz za dva tri roky tak je to ovela lepsie ako dva krat do roka. o vetrani a suseni pradla a inych opatreniach sa bavit moc nemusime. vsetko tiez aplikujem. o save uz nechcem ani pocut. priatel je alergik a maly ma ekzem a nabeh na alergiu. a na druhej strane nam to nepomohlo vobec.len mame problem byvame v bytovke v strednom byte. moj otec stavbar povedal ze tam mame nejaky tepelny most ktory to sposobuje ze ta stena stale vlhne. pomohlo by zateplenie ale bohuzial este pred tym ako sme sa tu nastahovali tak jeden obyvatel domu povedal ze to je sprostost a odvtedy im moze hovorit kto chce co chce. nepohne s nimy nik. tak som sa rozhodla to uz viac neriesit a zbavit sa toho po svojom na par rokov kym sa odstahujeme. a potom nech ich to tu aj zozerie.
a co sa tyka toho ekzemu stale vaham. este skusim najst nieco na nete a mozno sa aj tu niekto ozve a podla toho sa rozhodnem.

demo
3. mar 2015

@lulubinka myslis ze ten ekzem je infikovany kvasinkou?

lulubinka
autor
3. mar 2015

@demo to si nemyslim. ak by to mal kvasinkove tak by to mal stale. ci nie. on to nema stale ma fazy napr pred tromi tyzdnami ho ockovali tak sa to rapidne zhorsilo a aj dlhsie trva nez to zmizne, potom som si vsimla ked ma byt chory to dostane a este ked mu maju ist zuby a potom ked tak slinta. od septembra som mu zacala davat jagurty a kravske mlieko, maslo a to mal neuveritelne zle. na zapestiach si to az rozhryzol do krvy. takze na cas nesmieme nic co sa tyka mlieka ani hovadzie maso, ziadne citrusy a exoticke ovocie, kakao, a vsimla som si ze mu nerobi dobre ani kysle jedla a pochutiny ako ocot, kysla kapusta a pod. tak s jedenim sme znova na zaciatku. moze len par veci.

sednaja
3. mar 2015

@lulubinka nepamätám sa ako dlho pôsobí tá huba na stene, ale tuším ju treba aplikovať skôr ako za 2 roky. Ale ona sa množí a požiera tú plieseň, účinkuje dlhšie ako savo a ak s ním máš aj problém, tak potom by som tú hubu skúsila, no musíš sa prísne riadiť návodom na použitie. Nejaké 2 mesiace pred nanesením nemať nijakú chémiu na stenách a pod..... ak tam máš ten tepelný most, tak sa tej plesni nezbavíš nikdy, ale najdlhšie ti čistú stenu podľa všetkého zanechá asi tá huba.....ale nemám to overené v praxi, no na nete som čitala rôzne fóra a názory sa rôznili. Výrobca upozorňuje aj na to, že po aplikácií sa stena zhorší, no potom to začne miznúť, netreba sa však zľaknúť a dať na to chémiu. Tá cena človeka nezrujnuje, možno to treba vyskúšať.
Veľa šťastia, aj s tým ekzémom.

boredka
5. feb 2018

Vyskusal to niekto na atopicky ekzem? Ake su vase skusenosti? Dakujem