Musí pediater zobrať dieťa podľa obvodu?
V našom meste je málo pediatrov a vraj prijímajú len novonarodené bábätká. Ja mám už staršie dieťa, ale chcela by som zmeniť pediatra pre nespokojnosť. Musí mi dieťa zobrať pediater podľa obvodu? Alebo nás môže odmietnuť pre veľký počet pacientov len preto, že dieťa už pediatra má?
https://web.vucke.sk/sk/transparentny-kraj/faq/...
Napríklad tu uvádza Košický VUC v odpovedi na otázku číslo 8, že spádoveho pacienta nemôže odmietnuť ani ak má plný stav.
@tanyan no v to som dúfala aj ja, ale má zmysel aj taký postoj a odmietnutie podľa @zmrzlinka2021. Tak ja už neviem.
Je rozdiel, ze sa ti tvoj pediater nepáči - alebo žiadneho nemáš... nie si v situácii,ze ste bez lekára...
podla informacii na stranke VUC ta spadovy pediater zobrat musi ale na druhej strane ak povie, ze nie atd. atd. no budes sa dotahovat a dozadovat a potom tam s dietatom chodit, ked zacnete takto negativne 🤷♀️
U nás v meste tiež neberú , všade kde zavolaš majú plný stav, doktorka ide do dôchodku, nezaujíma ich ani spadovosť.
Jedine ,čo zaváži, sú známosti žiaľ
Spádový by mal zobrať.
Ak nie, je možné napísať žiadosť na VÚC - Hlavný lekár, kde sa uvedie, ktorého lekára ste oslovili a budete žiadať o určenie lekára.
Ale je otázne ako to je, ak už lekára máte....🤷

Môže odmietnuť. Pri vysokom počte pacientov hrozí, že niečo zanedbá, zle diagnostikuje. Je to lekár, potrebuje mať na pacienta čas a energiu. Alebo dá systém objednávania sa na časy a termín u neho dostaneš o tyzden