icon

Musí pediater zobrať dieťa podľa obvodu?

18. mar 2024

V našom meste je málo pediatrov a vraj prijímajú len novonarodené bábätká. Ja mám už staršie dieťa, ale chcela by som zmeniť pediatra pre nespokojnosť. Musí mi dieťa zobrať pediater podľa obvodu? Alebo nás môže odmietnuť pre veľký počet pacientov len preto, že dieťa už pediatra má?

zmrzlinka2021
18. mar 2024

Môže odmietnuť. Pri vysokom počte pacientov hrozí, že niečo zanedbá, zle diagnostikuje. Je to lekár, potrebuje mať na pacienta čas a energiu. Alebo dá systém objednávania sa na časy a termín u neho dostaneš o tyzden

tanyan
18. mar 2024

https://web.vucke.sk/sk/transparentny-kraj/faq/...
Napríklad tu uvádza Košický VUC v odpovedi na otázku číslo 8, že spádoveho pacienta nemôže odmietnuť ani ak má plný stav.

autor
18. mar 2024

@tanyan no v to som dúfala aj ja, ale má zmysel aj taký postoj a odmietnutie podľa @zmrzlinka2021. Tak ja už neviem.

anjelicek26
18. mar 2024

Je rozdiel, ze sa ti tvoj pediater nepáči - alebo žiadneho nemáš... nie si v situácii,ze ste bez lekára...

petamich
18. mar 2024

podla informacii na stranke VUC ta spadovy pediater zobrat musi ale na druhej strane ak povie, ze nie atd. atd. no budes sa dotahovat a dozadovat a potom tam s dietatom chodit, ked zacnete takto negativne 🤷‍♀️

pe_mi
18. mar 2024

U nás v meste tiež neberú , všade kde zavolaš majú plný stav, doktorka ide do dôchodku, nezaujíma ich ani spadovosť.
Jedine ,čo zaváži, sú známosti žiaľ

cezpat
19. mar 2024

Spádový by mal zobrať.
Ak nie, je možné napísať žiadosť na VÚC - Hlavný lekár, kde sa uvedie, ktorého lekára ste oslovili a budete žiadať o určenie lekára.
Ale je otázne ako to je, ak už lekára máte....🤷