Musia sa deti pozerať na dojčiacu ženu?
Ahojte žienky, bola som u pediatra s dieťaťom a v čakárni jedna matka vyvalila prsia úplne v pohode pred všetkými prítomnými. Za mňa nech si dojčí každá kde chce, ale táto “…pani…” si vytiahla tričko pod ktorým nemala ani podprsenku až po krk a kým decko sa kŕmilo, tak bez hanby vyvalovala druhý cecok na všetkých. Na upozornenia nereagovala, ani na prosby nech sa prekryje, nechutné to bolo celé. Naozaj sa na takéto indivídua musia pozerať deti v čakárni? Neviete niektorá, ako by sa to dalo riešiť? Neviem či sa jedná v takomto prípade o priestupok (obnažovanie na verejnosti) alebo sa s tým ozaj nedá nič robiť?
@babulkomale ja tu ešte čakám, že tu napisu, ze aj pre sexe sa na nich decka môžu pozerať 🙈🤣👌 ze ved aj v telke bezne pozerajú sexuálne scény, tak prečo to nevidieť aj na živo
Inak k tomu menzesu, deti sú veľmi vnimave. Mne moja 3,5 ročná minule vtrhla na wc a keď som si dávala vložku, vraví mi, že mami, ty taka veľká a potrebuješ plienku? No ze sa nehanbis 🙈🤣 detto reaguje na tehotenske bruška, ze ta teta asi mala dobrý obedík, keď ma také veľké bruško. A určite by sa pýtala, prečo teta ukazuje len tak didy... a co jej poviem? Lebo je to normalne? No nie je to normalne. Normalne je keď kojim, tak jedno prso mam v ústach dietata a druhe strcene v podprsenku, tielku, tope a pod.
@lunademonica Nie, nie je to úplne normálne.
@melanta a co ma zena robit ked dieta potrebuje jest a neda sa nikde schovat? Kojenie nieje neslusne, treba sa len otocit, zahalit… nie vzdy mame moznost kojit mimo spolocnosti
@lienka.7 moja napríklad dovtedy ako teraz tvoja mladšia, bola dojčena. Staršia o 2 roky keby to videla, povedala by, že pije cicik doslova. Mladšia bude mať 5 a stále si pamätá. A na tehotnú vedia, že sa nenajedla, ale čaká dieťa. Možno sa smeješ sama na sebe, ale tvoje deti nemajú šajnu a vyjadruješ sa tu na normálne veci a možno si vôbec nedojčila. Nejde o to. To je každého vec, ide o to, že no čo by si povedala, že dieťa pije mlieko, čo je na tom zvláštne?
@valeria_h svoju nahotu ma clovek skryvat? Myslim, ze mas velmi vyhraneny pohld na lidsku prirodzenost.
@babulkomale hovorime o cisto teoretickej situacii, ked by syn dosiel do kupelne a ja by som sa s mwnzesom sprchovala. Cele by to trvalo asi 2 sekundy a nevidim v tom ziaden problem. Asi tovnako, ako ked vtrhne do kupelne muz/syn a ja akurat kakam, tak zavru za sebou a to je vsetko.
@lienka.7 presne pre to, ze su vnimave, nebudem im vymyslat, ze nosim plienku a ze som zjedla velky obed. Vsetko poviem tak ako je
Vyrusuje ma tvoja veta "Decko sa krmilo".
Nehodna zeny,ktora je tiez matka.
@aurora33 nie myslim gatky a hore nic. Ked si sama doma.
Ja mam male deti, ja tak chodim aj ked su doma. Ked mas pubisov tak chapem ze nie ked su doma.
Ale napriklad saty/tielko/ hocico bez podrdy doma je samozrejmost. Ty nosis doma podprdu? Vies o tom ze je to velmi nezdrave? Ja akonahle pridem domov, davam dole podprdu.
@majlo1234 ano, 3,5 ročnej budem vysvetľovať co je to menzes, ze? 🤦♀️ všetko má svoj čas a postupnosť. Nebudem jej malu hlávku zaťažovať vopred nezmyslom. A 3,5 ročná a 5 ročná je veľký rozdiel. Este jej nemám náhodou uz teraz vysvetliť rozdiel medzi cisárskym a vaginálny pôrodom?
Nečítala som všetky komenty ale mi tak napadlo ze ani TV nezapinaj, lebo cez deň je tiež toho hodne v TV reklama alebo filmy 🤣🤷♀️ ja som kojila normálne pred svojou 7 ročnou dcérou,, ucili sme sa, mala plakala tak som mala dve muchy jednou ranou a nemá z toho traumu
Najväčšie previnenie možno bude, že "ceckata" pani mala tie "cecky" veľké 😅 keby vystavím na obdiv ja svoje "cecky" ja, pohoršenia by bolo o 75% menej, lebo drvivá väčšina by si ani nevšimla, že tam čosi trčí 🤣
@joannita aj ja bez podprdy doma sam gyndos mi to poradil keď som mala problémy 🙂 no také plavky na kúpaliskách alebo podobne to už nevadí 🤣🤣🤣🤣 to by sme museli doma sedieť
@lienka.7 Tak moja 3,5 ročná veru o menzese už vedela, a dokonca aj o rôznych spôsoboch príchodu bábätka na svet, lebo mala zrovna čerstvého brata 😁 aj o mnohých iných veciach. Zastávam názor, že dieťa je pripravené primerane veku vedieť o tých veciach, na ktoré sa pýta. To len taká odbočka mimo témy 🙂
@lienka.7 tak predstav si, ja fakt neviem, kde žiješ, ale moje dcéry bežne vidia krámy. Proste mame zašupovacie dvere a prídu. Aj poviem, nechajte ma, ale videli už. Skrátka som povedala, že to budú mať, keď budu veľké a áno aj tatino už mal dlhú cicku, a čo? Tým debaty skončili, žiadne detaily! Tvoje deti majú zvláštnu výchovu ti napíšem len toľko.
Tak dojčiaca zena mi nevadí. Ale ak to presahuje nejaké hranice intimity tak je to naozaj moc. Osobne som si to nevedela predstaviť ani pri jednom dieťati, niekde vyvalit cicku a kojiť. Musela som mat take svoje súkromie. Poprípade keď nie bola som zakrytá, otočená, schovaná ale to bolo možno 2 krát.
Zase treba sa k tomu postaviť ako rozumná matka a ak aj dieťa niečo zaregistrovalo tam mu vysvetliť čo sa deje a čo je ok a čo nie.
@majlo1234 aj u nás tak 5 rocna vedela ako chodia deti na svet, a tampony som ju raz oklamala ako 3 ročnú nahádzala to do záchoda kým som varila a odvtedy sa držím toho ze jej nebudem trepať bludy 🤣
Na margo toho vyzliekania sa pred deťmi. .ja mám mamu, ktorá nám toto robila od detstva, furt chodila doma v pohode hore bez pred nami, dokonca keď sa opaľujeme u nich na záhrade, nemá problém dať si dole vrch plaviek ani teraz, aj keď sme tam ja s mojou sestrou a s mojím 4 ročným synom. Vadilo nám to vždy, už od detstva a vadí to doteraz, aj mne, aj mojej sestre, a naozaj veľmi. Napriek takejto nazvime naturálnej výchove sme v tomto asi povahou na tom podobne, nechceme vidieť holé prsia naživo, ani matkine, ani cudzie. JE nám to nepríjemné. Čiže nie, neskrývam sa pod plachtou s dierou pred mužom, nemám problém so svojím telom, ale nebudem chodiť nahá pred svojím synom a neželám si, aby ma videl nahú.

@majlo1234 len daj pozor,aby to nemalo opačný efekt u syna... že namiesto coolovej matky /rodičov/ uvidí o pár rokov kandidátov na psychiatriu...😁