Musia sa deti pozerať na dojčiacu ženu?
Ahojte žienky, bola som u pediatra s dieťaťom a v čakárni jedna matka vyvalila prsia úplne v pohode pred všetkými prítomnými. Za mňa nech si dojčí každá kde chce, ale táto “…pani…” si vytiahla tričko pod ktorým nemala ani podprsenku až po krk a kým decko sa kŕmilo, tak bez hanby vyvalovala druhý cecok na všetkých. Na upozornenia nereagovala, ani na prosby nech sa prekryje, nechutné to bolo celé. Naozaj sa na takéto indivídua musia pozerať deti v čakárni? Neviete niektorá, ako by sa to dalo riešiť? Neviem či sa jedná v takomto prípade o priestupok (obnažovanie na verejnosti) alebo sa s tým ozaj nedá nič robiť?
@babulkomale je mi jasne, ze problem maju s tym dospelaci, tak nech sa to povie na ponu hubu, nie to hadzat na deti, ze decka z toho maju traumu😏
Mne proste pridu hole cicky uplne prirodzene, nic sexual e v nich nevidim, pravdou je ze som vyrastala skoro vylucne medzi zenami, ktore teda v lete tiez casto doma chodili hore bez. Ked sa naopak od decka vstepuje, ze cicka je fuj, verim, ze to potom poburi. Sami doma nahotu neriesime, cize mojho syna by to nijak nekonsternovalo. Ale aj tak ma zarazaju tie poburene prejavy zien na inu zenu s rovnakymi ceckami, ake maju oni😂
@sono2 ak nevies, ako funguje mozog autistu, tak sa aspon nestrapnuj recami "aj autista sa musi naucit zvladat situacie". no nie, nemusi a mnohi sa celozivotne ani nenaucia. to akoby si povedala nevidiacemu, ze sa musi naucit vidiet.
@pink_lady
@matkahelka
Lenže vaši autisti, sorry budem sprostá, neni problém nikoho, ale váš. Nikto neni povinný brať na nikoho ohľad. Treba si to vyriešiť privátnym termínom, ak to mamičkám vadí.
@aurora33 pozri, ja som zvyknutá si poradiť vždy sama a nejaká ceckata žena ma fakt nerozhodi. A najprv rozmýšľať, kto všetko sedí v čakárni a rozmýšľať, kto má akú diagnózu, na autistoch myslím nevidno a až potom sa rozhodnúť, čo teda urobim, je fakt mimo. Ja osobne, by som tak nedojčila, ale proste by mi to nevadilo.
@sono2 ty to mas uplne naopak v hlave. Naco by si rozmýšľala, kto je v cakarni? Staci dodrziavat normalne slusne spravanie tradicne v danej krajine a nepotrebujes rozmyslat, aby ta to nebolelo.
Pre takych ako ty vymysleli pravidla, aby ste sa nenamahali.
@sono2 pozri, tu ide o to, ze si nemôže každý robiť čo len chce. Ano, ceckata žena povie ze dojči a rešpektujte to.... Môže tam sedieť aj nahý muz, ktorý povie ze jé naturista a rešpektujte to...atď. atd. Každý si môže povedať aby jeho výstrelok proste rešpektovali iný.. ale takto to proste ale nefunguje. Ty si nemôžeš určovať len tak, co maju ostatní rešpektovať.
Mala si si presadnúť vedla nej a zblízka čumiet na jej cecky. Este slina ti mohla tiecť po brade... Nabudúce by si mozno dala pozor kde vytasi cecky
@makakova mali jej zatlieskat, cela cakaren 😃
Mna by autorka uprimne zaujimalo, ze co sa tvoj synovi stalo tymto zazitkom? Skolaboval tam, je traumatizovany, zle spava? Lebo ja mam teda synov dvoch v predskolskom velu a rovno keby si zena na ulici pred nimi vytiahla tricko a skakala dokola, tak uhmu a idu dalej. Kojacu zenu v cakarni by si asi tak okrajovo vsimli a vobec neriesili. Naozaj nerozumiem vete “na toto sa musia deti pozerat”. Ked to dotycnej nie je neprijemne, nech si koji jak chce. Mna jej prsia nezaujimaju, ani moje deti cudzie prsia nezaujimaju. Preco zaujimaju teba a tvojho syna?
Kojenie normalne je. Aj na verejnosti.
Ale neukazovat popritom zbytocne viac, ako je potrebne, na uz treba vyssiu spolocensku inteligenciu.
Pokial to teda nebol zamer ukazat vsetko, ako u ludi, ktori vyrazne odhalujuce oblecenie pouzivaju vedome a presne za tymto ucelom.
Ale nemyslim, ze male dieta ma z takeho pohladu traumu. Pokial jeho rodic z toho neodpadava. Lebo dieta len preberie postoj rodica. Ak to rodic neriesi, dieta sa tiez len kukne a ide dalej za svojimi zaujmami.
Prosim ta vypadni s tym konecne niekam na policiu a neotravuj tu so somarinami!!! Urcite sa dobre zasmeju za dverami a poslu ta kade lahsie. Tuto temu, ktora nevedie k nicomu si zalozila anonymne, len aby si tu rozputala hadky, nic ine. Uplne ta lutujem!!!
@lienka.7 Aj chlapov uchylov behá po svete dosť. Stačí že teplota presiahne 25 stupňov a majú problém udržať na sebe košeľu. Keby to bol aspoň chlap s pekne vypracovaný svalstvom, tak sa pokochas pohľadom, ale sú to skoro vždy jedince čo presiahli jatocnu hmotnosť. Zvláštne že poruchou zvanou exhibicionizmus trpia takmer výlučne esteticky nevzhladne jedince, tí dobre vyzerajúci sa zahaluju.
Podľa mňa je úplne normálne dojčiť v čakárni u pediatra, keďže tam chodia 1. mini bábätká, ktoré sa potebujú dojčiť často, 2. malé aj väčšie bábätká, ktoré sú choré alebo ich niečo bolí (napr. očkovanie) a dojčenie im poskytne úľavu. Návšteve lekára sa vyhnúť nedá, takže aj keby som bola najhanblivejšia žena na svete, čo na verejnosti nechce dojčiť a preto radšej sedí doma, nenechám tam dieťa plakať od hladu či bolesti (čo by navyše rušilo ostatných). A isto by som nešla dojčiť na wc, ako tu zaznelo 🤣 ALE vytasiť obe prsia je doosť mimo, to nerobím ani doma, takže pani asi bola troška jednoduchšia 🤷♀️ Keď nereagovala na normálne upozornenia, mohli ste požiadať sestričku, nech jej dohovorí, to je asi tak všetko. Ak by nepomohlo, tak skrátka ignorovať, a deťom vysvetliť. Isto to nie je prípad pre políciu, ani z toho nikto neutrpí doživotnú traumu 😉
A k tomu, čo sa tu rozoberá, že čo ak by ju videl autista v puberte a podobné teórie :D možno aj ona je autistka, alebo má nízke IQ, autorka o nej viac nepovedala / nevie. Keďže nikomu neubližovala, tak je zbytočné to riešiť a pohoršovať sa na tom…

@lalenka33 vieš čo? Ja to obhajujem preto, lebo v čakárni u pediatra by ma toto najmenej trápilo. A vôbec všade. Nech si dojčí každý ako chce a kde chce. Autista sa musí naučiť tiež zvládať situácie. No a čo tak by sa jej dotkol. Možno by reagovala úplne prirodzene.
Môjho muža minule chytil tiež postihnutý chlapec a jeho reakcia bola úplne prirodzená, a to bol ten chlapec už dosť veľký.
Ja to nechápem, prečo to stále preberáte!