icon

Mykanie hlavy 5 mesačného bábätka

sima9111
7. feb 2014

Mile žienky viete mi poradit. Mám 5mesacnu dcerku. Pred cca 2tyzdnami sme boli na posledne očkovanie Prevenaru.
Po očkovaní dostala záchvat plaču ktorý som pri nej videla po prvýkrát v tom zachvate mykala z hlavou zo strany na stranu akoby ukazovala že nie.
Tento týždeň som si prvýkrát všimla že mi počas dňa začala robiť to isté.
Najprv sme si mysleli že sa len šiali a hra sa no robila to po celý deň. Už mi to neprišlo ako zábava
mala som pocit že to nevie ovládať. A aj dnes sa to zopakovalo keď ležka myka hlavou zo strany na stranu.
Môže to byť niečo vážne? ? Alebo sa naozaj len zabáva? ? Mali ste s takym niečim skúsenosť pri vašom bábätku? ?

Strana
z2
slava76
Autor odpoveď zmazal
lily14
8. feb 2014

@slava76 bozeee nechapem prístup lekárov....

slava76
Autor odpoveď zmazal
lily14
8. feb 2014

@slava76 tak dúfam bude vsetko ok....ved to kazdy lekár nieco iné tvrdí....len zavádzajú a ťahajú peniaze....česť výnimkam

slava76
8. feb 2014

@lily14 možno bude, len nech sa nam už rozhovorí lebo z toho som už deprimovaná, že ako 4,5 ročná a hovorí ako 2,5 ročná , a este aj nezrozumiteľne..

lily14
8. feb 2014

@slava76 môj sused zacal ako 5,5 a teraz ide na Hviezdoslavovo kubín....🙂

slava76
8. feb 2014

@lily14 žeby potom študovala žurnalistiku?🙂 😀 😝

lily14
8. feb 2014

Nikdy nevieš 🙂

majushka
8. feb 2014

Naša tiež pohadzuje hlavou zo strany na stranu ako keď robí nie-nie, ale len pri zaspávaní. Robí to už asi od 4. mesiaca. Keď si lahne na bok tak nie, ale v kočíku, alebo pri ležaní na chrbte v postieľke to robí veľmi často. Pýtala som sa na to lekárky a tá len mykla hlavou, že to nie je nič.

shopoholocka
8. feb 2014

Aj nasa to robiela,hlavne vecer ked zaspavala...trvalo to par tyzdnov a potom to preslo........ 😉
NESTRESUJ SA zatial 😉

marbalulka
14. feb 2014

@sima9111 ja viem, ze sa bojis, ze to ma z ockovania, ak to zacala robit prave po nom. ani ja nie som velky zastanca ockovania, ale nepripisovala by som teraz vsetko jemu, ze to ma z toho..

sima9111
autor
14. feb 2014

@marbalulka uz to nepripisujem ockovaniu bola som s nou u lekarky a povedala mi ze je to normalne ze to deticky zvyknu robit moze byt nervoznejsia z toho ze zubky sa nam prerezavaju a tak. Trosku som sa upokojila dufam ma pravdu 🙂

zuzanka999
18. feb 2014

@sima9111 naša zas má tiky, priťahuje halvu k jednému ramenu alebo k obom ramenám naraz.. striasa ju a taktiež sem tam krúti hlavou .. pedina mi na to povedala len toľko že jej mám začať dávať vitamíny.. podľa mňa blbosť.. taktiež sa jej to vyskytlo po očkovaní asi dva týždne.. na budúcej poradni si vypýtam návštevu u neurologičky

julka82
11. mar 2015

žienky ani ja nie som za očkovanie, ale toto z očkovania nebude. Náš to robí pár dní a nebol očkovaný. Tiež som sa toho zľakla. 😒

zukzus
2. máj 2019

@danula.ch viem, že tento príspevok je už starší, ale mne sa tiež zdá, že sa mi môj drobček po MMR zasekol vo vývoji, predovšetkým v reči, úplne prestal džavotať, iba celé dni mrnčí. Ako ste to riešili?

danula.ch
5. máj 2019

@zukzus už má 9 rokov, odvtedy sme mu MMR nedali pichnut, ale stále niečo riesime po neurologickej stránke. Postupne sa dostáva do normálu, ale V porovnaní so surodencami je odlišný. Rozprávať tak normálne vety, začal keď mal 3 roky, dovtedy len zopár slov a mrncal, zuril, lebo sa nevedel vyjadriť. 1,5 roka chodil do školy pre deti s narusenou komunikacnou schopnosťou, aj kvoli tomu, že to bola malotriedka s individuálnym prístupom a on jE aj ADHD. Teraz je už rok na bežnej škole, aj rozprávanie má už ok 🙂

laura199727
19. júl 2024

Môžem sa opýtať ako ste potom dopadly s tým mikaním hlavy? Viem už to bolo veľmi dávno

laura199727
19. júl 2024
sima9111
autor
9. aug 2024

@laura199727 dcéra bude mať uz 11 rokov a je úplne v poriadku zdravá. Zrejme to bolo vtedy len nejaké obdobie objavovanie 🙂

Strana
z2