icon

Na moje deti idú kliešte skoro každý deň

mima343
5. aug 2021

Ahojte,žienky co vám pomáhalo na kliešte, lebo na moje deti idú pomali každý deň, ďakujem

bloger
5. aug 2021

@mima343 skús možno v lekárni sa opýtať sú rôzne prípravky a hlavne vyhýbať sa vysokej tráve

att123
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
5. aug 2021

@att123 no len taka borelioza je svinucha tiez

@mima343 repelenty,v yhybat sa trave a porastom kadejakym do cca 60cm sa mi zda lozia... pripadne doma kosit... bohuzial naludi nic take ucinne ako na psov nevymysleli :D akurat som to tento tyzden spominala, ako sa ma ten nas pes dobre 🙂

att123
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
5. aug 2021

@att123 nie, neda... treba klieste rychlo vybrat a sledovat ci sa to nezapali, do urcitej doby ci nenastanu "chripkove stavy" a potom hned riesit. Kamoska dava dcerku kazdy rok po lete testovat na tuto svinuchu lebo jej mala ich ma naozaj denne.

att123
Odpoveď bola odstránená
danusskaaa
5. aug 2021

@mima343 nám veľmi pomohlo pár kvapiek cajovnikoveho oleja na nohy (oblečenie).

kacena4
5. aug 2021

bkomplex a ockovanie proti borelioze

letfenixa
5. aug 2021

@kacena4 očkovanie proti borelióze neexistuje, len proti kliešťovej encefalitíde.

ella282
5. aug 2021

Jednoznačne b-komplex. Overené. Už fungujeme niekoľko rokov

letfenixa
5. aug 2021

@mima343 synovi dávam dlhodobo b-komlex, v prírode ho nastriekam repelentom plus nosí taký náramok, napusteny niečím, čo kliešte odpudzuje. Ak nemá repelent plus náramok, stačí mu pobehat po mini tráve pri ihrisku a kliešťa má. Tento rok mal boreliózu, dostal ju z kliešťa, ktorého chytil v areáli škôlky, bola pokosena.

kacena4
5. aug 2021

@letfenixa tak pardon pomylila som sa 🙂