Nádcha u 3-ročného syna

12mirus12
11. dec 2023

Ahojte sme už zúfalí. Syn 3 roky má nádchu už vyše mesiaca bral už obrovskú kopu liekov. Najprv mal len nádchu a počuť ze mu chrapčí v nosohltane. Boli sme u doktorky dala nám vibrocil,morskú vodu,sinupret lenže to neprešlo ani po týždni a objavil sa ešte aj kašeľ tak nám dala Cefzil antibiotiká ,Trifed, sinupret , sterimar ,zodac , nasivin ,vitamíny C,B,D,probiotiká,kalobu. Boli sme 2 týždne doma . Potom išiel do škôlky v pondelok a už na 5 deň mi volali že si ho mám prísť zobrať. Zase sme išli k doktorke urobila stery a mal nejakého bacila v nose dala mu ATB do nosa ,morská voda clin sin ktorá je naozaj ze dezinfekcna. Sopliky sa na pár dní zmiernili. Povedala že môže ísť do škôlky ale nedala som ho nechala som ho ešte týždeň doma. Lenže jemu s a znova objavili sople tak ma stop kašeľ sirup, morskú vodu a nasivin samozrejme stále dávať tie vitamíny. A ešte nám predpísala aerius a broncho vaxom ako imunoterapiu a poslala nás krčnej . Mali je inak pohodeza celý čas nemal ani len zvysenú teplotu. V noci príšerne chrápe. Poraďte mi čo mám už urobiť. Samozrejme inhalacia, difuzer, zvlhcovanie. A neviem čo všetko to sme už vyskúšali. Z každú radu budem vďačná

msnesquik
11. dec 2023

@12mirus12 nocne chrapanie moze byt zo zvacsenej nosnej mandle..a ak chodi prvy rok do skolky, tak to bohuzial takto mava viacej deti, ja som si minuly rok davala hlavu div nie do zveraku, pretoze dcera bola stale chora a tento rok akoby utlo, bola doma asi pat dni dokopy

blunka
11. dec 2023

Moji majú 3,5 a 4,5 roka.
August boli zdraví.
3.septembra ochoreli su chorí doteraz 3,5 mesiaca. Nielen deti ale aj ja s mužom od nich.
Celý čas bez teploty s bez zvýšeného CRP majú veĺa energie ale stále akútna nádcha nonstop. Bacil v nose.
Milion krat antibiotika do nosa a celkove sme tiež mali všetci. Jednemu sa to vždy vráti a nakazí ostatnych. Teraz prave ma dcera uz 4 den za sebou antibiotika Megamox duo, rano volam na ORL že nezabral. Ja a syn mame Tobrex.
Syn bol v školke 3 dni od septembra. Dcera tak 10 dni. Ja to mam tiež v nose nonstop. Plačem skoro denne.
Bronchovaxony sme všetci mali už opakovane aj s Imunorom a nepomohli vobec.
Tieto bacile sa ťahajú mesiace.
Mám strach že sa toho nikdy nezbavíme.
Syn má toho bacila od septembra 2022 čiže už viac ako rok. Bez nadchy je iba keď je na antibiotikach po nich sa to vzdy vrati.

kris_tin257
11. dec 2023

Moja 9 mesačná ochorela koncom augusta rovnako jej doktorka dala augmentin antibiotiká len tie nemajú širokú škálu čo pokrývajú (syn mal to isté a dostal cefzil - tiež mu nezabrali) nepomohli jej a skončila v nemocnici, tam jej robili vyšetrenia dali jej klacid lebo boli presvedčení že to budú mykoplazmy, po 2,5 mesiaci sa z toho vyliečila až po tom klacide

lily14
11. dec 2023

@12mirus12 prečo volali zo škôlky? Malmajnteplotu zvýšenú? Máme to iste

julka188
11. dec 2023

@12mirus12 poznas AndrejaMedveda? Pozri jeho skupinu na facebooku, Andrej Medved - moja cesta ku zdraviu. Mozno by malemu jeho rady a doplnky pomohli. Riesia tam mamicky podobne problemy a ma dobre spätne väzby.

12mirus12
autor
11. dec 2023

@lily14 nie nemal teplotu iba ze mu tečú sople a tým pádom nemôže byť v kolektive

isis234
11. dec 2023

Skorocelový čaj, lipový, materina dúška.. čelo a lícne kosti potierajte skorocelovou masťou, alebo živicovou. Nádchovník- mu dajte do izby. Varte z neho čaj- 3-5 lístkov zaliať vriacou vodou 7 min. luhovať a vypiť..

isis234
11. dec 2023

@12mirus12 nádcha--- on nemôže niečo cítiť.. necíti sa dobre v škôlke. Porozprávajte sa s ním, ako sa mu tam páči, čo sa mu nepáči, čo by zmenil... hoc nech to nakreslí..

12mirus12
autor
12. dec 2023

@isis234 do škôlky chodí rád sám sa tam pýta tesí sa tam aj učiteľky hovoria že mu je v škôlke dobre že je vidieť na ňom že je spokojný. Skorej máme problém zobrať ho zo škôlky domov . ☺️

scorpionflower1
12. dec 2023

@12mirus12 Tak my mame take podobne. Dcera zaciatkom novembra chytila virozu, potom z toho bol zapal prinosovych dutin, ktory sa prejavoval iba kaslom, dostala ATB, scasti pomohli, no nie uplne a dcera kasle uz 7 tyzdnov. Boli sme na krv, tam nic nenasli, na ORL tam povedali ze asi nosna mandla, dali kortikoid do nosa a Aerius, ale mam pocit, ze to nezabera. Na kontrolu ideme o 6 tyzdnov. My uz takto trpime vyse roka, kazdu chvilu je chora, pedina jej robila aj testy na imunitu a alergie a nevyslo jej nic. Ak to bude pokracovat, tak sa sama vypytam, aby jej vybrali tu nosnu mandlu, lebo ptoblem ma asi tam.