Nadmerná plynatosť 8 mesačnej dcérky

daaadddaaa
27. okt 2020

Ahojte. Som už celkom zúfalá a unavená, keď píšem tieto riadky. Kto mate skúsenosti, poraďte prosím. Dcéra má 8 mesiacov a rodila som akútnou sekciou. Dlho nás trápil problém s dojčením, ale to už je vyriešené. Dcéra nám neustále plakala, až sme boli nútení používať nosič aj na večerné a nočné uspávanie. V kočíku a ani postieľke nedokázala zaspať, pretože ju neustále trápili grgy. Pediatricka to vždy uzavrela kolikami, no doktorka na pohotovosti nám povedala o tichom refluxe. Prispôsobili sme sa a dieťa často nosíme, aby sa vzduch zo žalúdka čím skôr dostal. Nosenie je jediný spôsob, kedy je pokojná a zaspí. Avšak po zavedení prikrmov sa dcére zhoršil spánok. Najprv vyžadovala prsník už každé 2 hodiny a asi pred 3 tyzdnami sa k tomu pridala nadmerná plynatosť. Prdiky jej síce odchádzajú, ale veľmi sa trápi, naťahuje, plače, až sa často zobudí a nezaspi opäť inak ako v nosiči.
Prosím poraďte, ak ste sa niekto stretol s podobným problémom. Pediatricka to vždy uzavrie kolikami, ale tie sú typické do 3-4 mesiacov. Dcéra spi s nami v posteli, pretože inak je okamžite hore. To nám neprekáža, že je s nami. Ale neustále budenie na odchádzajúce plyny je vyčerpávajúce..
Ďakujem.

kittykat22
27. okt 2020

@daaadddaaa skus biogaia kvapky. Keby si si ich kupila, treba ich skladovat v chladnicke. Alebo je fajn vecer okupat a natriet brusko jemnymi kruzivymi pohybmi.

daaadddaaa
autor
27. okt 2020

@kittykat22 ďakujem. Áno, zabudla som napísať, že toto všetko sme už samozrejme skúšali

zuzka251
27. okt 2020

ak pribera, nie je to problem. tak ako su koliky bezne do 4.mesiaca, tak je aj reflux normalny do roka.. ja by som este skusila nedavat papat tesne pred spanim a zaradit feniklovy caj. okrem toho by som vyskusala vysadit mliecne veci z jedalnicka a typicke alergeny

w123
27. okt 2020

podla mna by to mohlo byt tym zavedenim prikrmov, skusila by som asi cisto mrkvovu kasicku jeden den druhy zemiakovu a tak postupne prilis nemiesat druhy zeleniny a postupne pridavat ale inak aj mlieko velmi naduva ak mate umele mozno by som skusila konzultovat zmenu mlieka s pediatrickou,inak moja mala tiez take obdobie plynatosti a dlhsie uz si nepamatam ci to bol mesiac alebo dva ale preslo to same od seba