Nadmerné padanie vlasov u 8-ročnej dcérky
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či nemá niekto skúsenosť s výrazným podaním vlasov u detí. Dcére to začalo asi dva týždne dozadu. Je po prekonanej silnej mononukleóze a zároveň akútnom vybratí krčných mandlí (dva mesiace dozadu). Počas pobytu v nemocnici prakticky nič nejedla, tak že jej museli dávať umelú výživu a váhou sa dostala na podvýživu. Mala predpísané nutridrinky, ktoré pila, keďže po operácii tuhá strava nebola mozna. Teraz zas majú v škole písomky, tak neviem či to je následok stresu, choroby, alebo čo. Doktorke idem volať, ale chcela som sa opýtať čo zatiaľ dávať na tie vlásky. Davam jej železo, d, c, b komplex. Umývam s tuhým mydlom vlasy. Jedlo je boj stále, lebo ma svojich pár obľúbených a ostatné vymýšľa, snažím sa aspoň ovocia veľa, to má rada akékoľvek. Ďakujem za info.
@amedeofelisa no ja som po liecbe helicobaktera prisla skoro o vlasy, takze to moze aj polroka trvat to dat zase dokopy. Dcera presla strasnym dryakom, uz ten infekt sam o sebe je potvora. Hlavne vitaminy doplnat a uvidis
@kiki68 ďakujem za odpoveď, veď toto že má toho za sebou dosť, asi znova popýtam našu dr o tie nutridrinky, keďže s tým jedením je to bieda.
Aj po anestéze môžu padať vlasy húfne, treba počkať či sa to nezastabilizuje.
@amedeofelisa Ja som počas choroby rýchlo veľa schudla. Aj mne potom začali padať vlasy. Teraz po pol roku mi už vyrastajú nové.
Aj po anestéze môžu padať vlasy húfne, treba počkať či sa to nezastabilizuje.
@procrastique ďakujem za odpoveď, ona má ešte ísť na hematologiu na celkové krvné testy kvôli tej mononukleóze, len to je ešte za mesiac, tak preto sa pýtam či nejako pomôcť tým vlasom šampónom špeciálnym, výživové doplnky s obsahom zinku som ešte kúpila, tak hádam to pomôže a prestane to.
@amedeofelisa Ja som počas choroby rýchlo veľa schudla. Aj mne potom začali padať vlasy. Teraz po pol roku mi už vyrastajú nové.
@bibina32 ďakujem za odpoveď, mam tiez taký že to nárazové schudnutie tým vlasom nepomohlo, ale vravím až teraz sa to objavilo, vtedy tie vlasy nepadli, tak neviem či to aj ten stres v škole nerobí keďže je koniec roka.
Šampón nefunguje proti vypadávaniu vlasov nijak. Nemá dostatočnú silu na to. Nedostatok zinku neočakávam, je to raritné, čiže tiež to nemá prečo pomôcť. Skôr len čas pomôže, kým sa telo pozbiera 🙂
@bibina32 ďakujem za odpoveď, mam tiez taký že to nárazové schudnutie tým vlasom nepomohlo, ale vravím až teraz sa to objavilo, vtedy tie vlasy nepadli, tak neviem či to aj ten stres v škole nerobí keďže je koniec roka.
@amedeofelisa mojej tiež začali teraz vypadávať vlasy viac ako bežné, kožná nám zatiaľ dala zinok že ak sa po mesiaci užívania nezlepší bude robiť ďalšie testy
Inak kontrolovali hemoglobin a zelezo? Nas syn bol po RSV infekcii cca rok anemicky, mal podobne priznaky, nechutenstvo, vlasy ako paperie. Dlho bral nejaky sirup a take ako pipety na podporu apetitu a travenia. Bolo to hrozne obdobie.
Inak kontrolovali hemoglobin a zelezo? Nas syn bol po RSV infekcii cca rok anemicky, mal podobne priznaky, nechutenstvo, vlasy ako paperie. Dlho bral nejaky sirup a take ako pipety na podporu apetitu a travenia. Bolo to hrozne obdobie.
@kiki68 ešte nie, na testy pôjde až začiatkom júla. Dúfam že sa pozbiera, lebo je to naozaj hrozne. Človek myslí že už najhoršie za ním a furt sa dačo vyskytne. Ďakujem za odpoveď
@amedeofelisa mojej tiež začali teraz vypadávať vlasy viac ako bežné, kožná nám zatiaľ dala zinok že ak sa po mesiaci užívania nezlepší bude robiť ďalšie testy
@veronika1754 ďakujem za info, objednala som tiež zinok a ešte dačo aspoň na podporu imunity. Ona bývalá aj často chorá, stále angíny a potom ťa pliaga mononukleóza už druhý krát to schytala.
Zinok selén. Nejaké čaje na uvoľnenie napätia. Oddych. Ale to deťom sa asi nedá prikázať
@veronika1754 ďakujem za info, objednala som tiež zinok a ešte dačo aspoň na podporu imunity. Ona bývalá aj často chorá, stále angíny a potom ťa pliaga mononukleóza už druhý krát to schytala.
@amedeofelisa ešte ma napadlo, keď ma dlhé vlasy, že či by nebolo vhodné podstrihnúť na kratšie.
@amedeofelisa ešte ma napadlo, keď ma dlhé vlasy, že či by nebolo vhodné podstrihnúť na kratšie.
@bielasovicka ďakujem za správu, vlásky má na mikado, tak že nie sú dlhé.

@amedeofelisa no ja som po liecbe helicobaktera prisla skoro o vlasy, takze to moze aj polroka trvat to dat zase dokopy. Dcera presla strasnym dryakom, uz ten infekt sam o sebe je potvora. Hlavne vitaminy doplnat a uvidis