Náhle zvracanie 11 mesačného syna

keira
3. máj 2013

Maly/11mes/ zrazu vygrckal celu davku ranneho mlieka, stalo sa Vam? co ste mu potom dali dalej na jedenie? MOze to by t zaciatok nejakej virozy?

xlucia
3. máj 2013

@keira davas malo info
vracal hned po ranajkach?
boli ho brucho?
ma teplotu?
bol vcera alebo je umrcany?

keira
autor
3. máj 2013

@xlucia ano,dopil mliecko, posadila som ho na nocnik, a zrazu zacal vracat, neviem, ci ho boli, nie je umrncany, ani vcera nebol, ale dlhsie spal rano, tepltou nema 😒

dukokatka
3. máj 2013

moja mala pred tyzdnom zacala tiez s nicoho nic vrackat a potom sme skoncili na pohotovosti lebo ked sa napila tak to pokracovalo teplotu nemala..nakoniec mala crevnu virozu .davali jej infuzie a do 24 hodin sme boli aj spet z nemocnice ,trosku dieta a teraz je uz fit.no zaskocilo ma to lebo sa jej to este nestalo a nebola ani chora.vo vasom pripade nemusi ist este o virozu pockajte ako bude reagovat na dalsie pitie vodicky ,

kveta
3. máj 2013

@keira Zacal vrackat tak, ze chvilu prehltal a potom ho zacalo natahovat a potom zacal zvrackat alebo zrazu zo sekundy na sekundu zvracal prudom?

keira
autor
3. máj 2013

@kveta prudom zo sekundy na sekundu

keira
autor
3. máj 2013

@dukokatka skusala som mu dat vodu, ale nechce, len neviem, ci teraz mam pokracovat v rezime jedenia, aky mame .. 😒
plus, ci nie je hladny, ked to vsetko vyvracal .. a v tom vyvracanom mal este kusky zo vcerajsieho obeda 😖

a2303
3. máj 2013

Môže to byť aj alergia alebo prípadné hlieny, ktoré napínajú žalúdok na vracanie. Moja dcérka má 4 roky ale pár dní mi obdeň vracala, ale nie za každým jedlom. Teraz keď jej vyberali nosné mandle, tak dr povedal, že bola tak zahlienená, že museli odsávať. A hlieny môžu spôsobovať vracanie.

maznacik007
3. máj 2013

@keira ja by som ho nechala tak, neponukaj jedlo len ak chce pit tak cistu vodicku nic sa mu nestane ak jeden den nebude tolko papat....
pripadne suchy rozok cmulat ... a poobede ked sa vyspinka tak skusit ponuknut nieco dietne ... nie mliecko ... a uvidis

mozno mu to len nesadlo ... neboj od hladu neumrie ked nebude pol dna ci den papat

keira
autor
3. máj 2013

@a2303 a akoby som zistili, ci ma hlieny?

kveta
3. máj 2013

@keira Chod s nim ihned na pohotovost do nemocnice. Ihned!!! Niektore vazne dg sa prejavuju takymto nahlym prudkym zvracanim.

keira
autor
3. máj 2013

@kveta zrazu? to sa nikto nepovracia? hm

kveta
3. máj 2013

S
@keira Taketo "zrazu" zvtacania mozu mat neurologicky zaklad.. Teda zapal mozgovych blan, krvacanie do mozgu, zapal mozgoveho laloku a podobne. Ale kludne tu nadafalej ironizuj.. h

keira
autor
3. máj 2013

@kveta nie,t o nerobim ☹

maznacik007
3. máj 2013

@keira nestresuj klud .... neni to nic nezvycajne ze detom nieco nesadne a pozvracaju sa .... necitaj tu katastroficke kuvikanie...

skeptik
3. máj 2013

@keira je to uplne jednoduche - ak v tom boli kusky vcerajsieho obeda, tak ma virozu, nic mu nedavaj a potom zacni skusat vodu po lyzicke, pokial je kojeny tak MM (nie UM)

@kveta ty tu nepis blbosti, ked tomu nerozumies

kaja73
3. máj 2013

@keira proste ho sleduj-je mozne ze mu ozaj nic nie je,len hltavo pil a nahltal sa vzduchu,chcel si odgrgnut a slo to prudom von-moj do do 18m maval aspon raz do mesiaca.
Ak sa nepridava daslie zvracanie,teplota,malatnost,nechutenstvo...tak to bolo len tymto. 😉
Najskor davaj pit po lyzickach,potom ak je vsetko OK tak viac,potom skus trochu jedla a ak to v nom zostane,prejdi na normalny rezim.
Fakt netreba panikarit,dieta staci proste sledovat-ziadny zapal mozg.blan nepebehne ako jedno zvracanie bez inych priznakov. 😉 tam sa pridaju aj ine priznaky.
A este co je podstane tak neurologicke priciny zvracania sposobuju zvacsa take vytekanie zvratkov kutikom ust,nie prudove zvracnie-prudove je typicke pre traviace probelmy ,crevne virozy,reflux...alebo obycajne nahltanie sa vzduchu u malych deti.

skeptik
3. máj 2013

@kaja73 Ale hlavne pri neurologickych pricinach zvracania sa v zvratkoch nenachadza vcerajsi obed...

keira
autor
3. máj 2013

@kaja73
@skeptik dakujem