icon

Nález na semenníku u dospievajúceho syna: Čo robiť?

10. jún 2026

Syn (nar.august 2011) výška 178/váha 56 tlak 110/65. Jediné čo mal v poriadku: Skoliotické držanie- ortopéd, neprečital 2 riadok zo spodu očné, znamienka kožné
Najhoršie vyzerá byť hmatné tkanivo okrek semenika L. Urolog , s tým že ani náznakom nepovedala o čo ide, syna to podľa jeho slov nikdy nebolieva, neviete o čo môze isť?
Kožné a Urologa som objednala som bola prekvapená s terminom koncom júna resp.v júli. Na zvyšok som poslala registračný mail.
Najviac nás vystrašil semenik Dr google je optimistický, že to nemusí byť nič závažné spomina Varikokelu, Hydrokelu.
Niekto takto dopadol???
Idete zo zdravým pubertakom a má viac výmenných listkov ako keby bol ....

Strana
z2
autor
Včera o 18:40

Keď sme išli na preventívnu očakávala som , že chrbtica nebude dobrá, sama som sa chcela na to opýtať. Tie ostatné veci vzišli, no bohužial neprečítal písmenko v druhom riadku. Tie znamienka má, ale že by ich bolo veľa nespočítala som ich, keď ich má 20 +- , na hornej polovici nekomentovala žiadne má jedno väčšie tak pod urocňou pása pozrela na neho , vtedy povedala, že znamienka by bolo lepšie pozrieť.
Semenik čo si určite spominam povedala, že to nie je na semeniku , že to bude skôr žilka, tekutina. A spomenula jemu že si musí robiť samovyšetrenie , lebo u mladých je výskyt nádoru, vo veku od 15 do 30 rokov.
Asi to pozná? Preto si myslím, že keby si myslela , že ide o nádor a je to akútne pošle ho rýchlejšie. Pýtala aa ho či má bolesť, alebo nepríjemný pocit , či nemá bolesti v krížoch. Všetko negoval, prečo by mal klamať,?
A veď výška, váha, krvný tlak moč všetko má ideálne, aj ho počúvala , prehmatala brucho nič zásadné.

autor
Včera o 18:43

Včera večer si to skúšal.sám pozrieť a že nič tam necítil.

Strana
z2