Naparovanie bábätiek. Ako a kedy použiť Vincentku?

kvietocek7
22. dec 2008

Ahojte maminy

Ma niekto z Vas skusenost s naparovanim babatka?Stretli ste sa s niecim takym?Ako a kedy pouzit napr. Vincentku ked dietatko pokasliava?

anavila
22. dec 2008

ahoj... no moja mala ked kaslala, tak som normlane v kuchyni dala varit vodu so solou a zavrela dvere. potom som sa s nou hrala a ani nevnimala ze to dycha...a okrem toho som aj navarila harmancek a naparovala som sa s nou pod dekou, ale musis davat obrovsky pozor na ten horuci vyvar.....dufam ze som aspon trosku poradila

kvietocek7
autor
22. dec 2008

anavila vdaka 🙂

jaduska
22. dec 2008

Ja som raz naparovala staršiu dcérku s harmančekom - presne tak, ako to píše anavila, sadli sme si k stolu nad hrniec, prikryli si hlavy uterákom a zhlboka dýchali...ale mala vtedy asi viac rokov ako tvoja. Čo sa týka Vincentky, keďže je to prírodné, tak sa to môže používať neobmedzene - slúži aj na zvlhčovanie sliznice, nielen pri soplíkoch...

kvietocek7
autor
22. dec 2008

jaduska a ta vincentka sa pouziva ako napr harmancek pri naparovani?mas tiez s tym nejaku skusenost?

sisiska
12. jan 2014

@kvietocek7 tu vincentku mozes dat normalne zohriat na sporak a nechat vyparovat alebo naliat do vyparovacov zavesenych na radiatoroch...alebo dat vodu s morskou solou a do nosteka kludne Libenar (vytriet vatovym tamponom detskym), alebo Physiomer baby alebo nieco podobne v lekarni pozriet...mozno Sterimar, atd.

petra_pe_petra
30. máj 2014

No naparovanie moze byt problem, lebo sa ti bude vrtiet 🙂

Vincentka ma aj sprej do nosteka pre deti, uz novorodencov - taky zlty - Junior. Maju ho bezne v lekarnach.

petra_pe_petra
30. máj 2014

K samotnej inhalacii. Toto som nasla na ich stranke.

Inhalace Vincentky je velice jednoduchá. Stačí když do nerezového hrnce nalejete Vincentku (cca 2-3 cm) a pomalu ji zahříváte tak dlouho, než se začne uvolňovat pára (nesmí dojít k varu Vincentky). Když se začne pára uvolňovat, přehodíte si přes hlavu ručník a opatrně se nahnete nad hrnec v takové vzdálenosti, aby nedošlo k opaření. Nyní stačí 5 - 10 minut normálně dýchat. Upozornění: Dbejte zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k opaření či popálení o horký hrnec. Nikdy nenechávejte inhalovat děti bez dozoru rodičů.