Napínanie 8-týždňového bábätka

letinka25
13. aug 2020

Ahojte,vedeli by ste my poraďiť alebo má niekto z Vás skúsenosti?Môj malinký bude mať 8 týždňov.Stáva sa nám,že ho napína,naťahuje ako na zvracanie,ale až tak,že lapá po dychu,ale nezvracia nič.Doktorka povedala,že je to dojčenská kolika.Ale problém s prdkaním ani stolicou nemá.Kázala nám ho sledovať,ale nespať deň, noc je náročné. Síce doma pomáhajú,ale chcela by som sa spýtať či nemáte niekto s týmto skúsenosti a ak áno ako ste to liečili?Bojím sa o malého hlavne v noci,aj keď sa premáhám nie vždy vydržím byť hore.Ďakujem za každý odpoveď.

emiliamilka
13. aug 2020

Môj sa takto trápil a až zvracal z materského mlieka (nie nemal reflux) teraz je na sunare a ani nezvracia ani ho nenapína... Ale on to zdedil po mne (aj keď ja som nemohla ani UM) ... Nemá reflux?

margaretka_
13. aug 2020

Aj mne napadlo ci nema reflux. Nasi mali obaja a starsieho casto iba napinalo

letinka25
autor
13. aug 2020

Doktorka povedala,že je to dojčenská kolika.Ale pri charakteristike tohto pojmu mi to nesedí.Mám prvé bábätko a nemám žiadne skúsenosti ☹️

andreatytler
13. aug 2020

@letinka25 Nasho takto napinalo ale nie ked mal 2 mesiace... az ked mal 3-4 mesiace.
Bolo to preto lebo dost casto grckal (reflux) a vela krat nieco ostalo jemu v ustach a potom ho to drazdilo a z toho ho napinalo... ono sa to prejavovalo skoro ako krce... cele telo sa mu naplo, ruky rozhodil, oci vypulil... bol to des... bala som sa ze ma ozajstne krce aj sme boli na EEG.
To napinanie sa vysvetluje tak ze ked sa babtka narodia maju davivy reflex na spicke jazyka a okolo 3-4 mesiaca tento putuje po jazyku do zadu ku korenu, kde ho mame my vsetci. Kedze on mal v ustach na jazyku tie hrcky z grcky tak ho to drazdilo a napinalo ho.
Je mozne ze tvoj ma nieco podobne... vsimni si ci ho napina ked ma nieco v ustach... pozri ci tam nema grcku napriklad.
Nas syn si pomahal tak ze si pchal vsetko do ust a sam sa napinal na vracanie a tym si ten jazyk znecitlivel ale trvalo to take 2 mesiace.