icon

Narkóza u 3-mesačného dieťaťa

vasjar
7. júl 2023

Ahojte, syncek ma zápal obličky, bude musieť ísť na vyšetrenie, kde ho budú musieť uspať.
Je pravda, ze môže dôjsť aj k poškodeniu mozgu?

tahomi
7. júl 2023

Nie, prosim necitaj bludy na internete. Som anesteziolog.

euka210
7. júl 2023

@vasjar nie...ved plno deti operuju hned po narodeni a ok.

kristinka92
7. júl 2023

pozri, ak musi podstúpiť take vyšetrenie, čo určite pečlivo zvažovali či áno či nie, tak tomu vyšetreniu sa nevyhnete a teda nič s tým nevies spraviť. zbytočne nečítaj čo všetko sa môže/ nemôže stat po internete, lebo ti to určite nepadne dobre čo i len pomysliet momentalne….nepridavaj si tým stres navyše… aj tak na internete samozrejme že nájdeš oveľa viac sťažnosti a zlých recenzií na hocico ako tých dobrých, lebo ten kto bol spokojný nepotrebuje vypisovať po internete a málokto napíše pochvalnu recenziu, ale ten kto spokojný nebol, bude chrlit lávu vsade kde sa dá- to platí od lekárskych zákrokov až po XY služieb…
úprimne som o takom prípade ale nepočula. a pisal ti tu aj anestéziológ. uvidis všetko bude v poriadku, aj keď verim že sa o svojho drobca bojíš. hlavne veľa sily mama! 🙂

ankare
7. júl 2023

@vasjar skoré uzdravenie!

cookie29
7. júl 2023

u malych deti sa zvazuje pre a proti. Nam napriklad posuvali operaciu, lebo babatko malo nizku vahu a operacia sa posunut dala, nebola zivotu nevyhnutna. Oni to nerobia pre radost. A vysetrenie je zrejme nejake MR a pod, proste aby sa dietatko nehybalo, casto to byva velmi lahka anestezia. Samozrejme riziko je vzdy, moze reagovat na produkt a podobne, ale to tiez vedia zvladnut. Bud silna a ak sa potrebujes opytat, konzultuj radsej priamo s lekarom a nie po internete. Skore uzdravenie

vasjar
autor
7. júl 2023

@tahomi no takto sa vyjadrila nefrologička, a nie internet

jaskolka
7. júl 2023

Nefrologicka ti povedala takto rovno, že môže dôjsť k poškodeniu mozgu?
Je pravda, že každá operacia nesie isté riziko, ale tak vždy aa zvažuje, či jej výhody prevýšia tie rizika. Neznamená to, že okamžite každé jedno dieťa bude mať poškodený mozog.

katesocka
7. júl 2023

Ahoj. A určite budú hneď uspávať? Synovi robili najprv cystografiu a pri tej bol hore. Je pravda, že mal 15 mesiacov, ale takto spätne keď sa na to pozriem, bola by som radšej, keby mu všetky vyšetrenia spravili oveľa skôr (aj cystoskopiu kde sa už uspáva). Možno by sme sa vyhli tomu množstvu hospitalizácií a antibiotík čo bral.

kacena4
7. júl 2023

nie, neboj sa, nasa do roka absolvovala niekolko narkoz a vsetko ok, ak sa jedna o bezne vysetrenie nedava sa silna narkoza ale len "oblbovak" na uspanie podla dlzky vysetrenia napr. spi len 30 min. a pod

taktotedanie
7. júl 2023

@vasjar nefrologicka nech sa stara o oblicky a nie o anestezu

juliana4755
Odpoveď bola odstránená