Narušená komunikačná schopnosť
Chcela by som poprosit maminy, ktore maju deti s NKS aby poradili, aké terapie navstevuju so svojimi detmi, co im podla vas najviac pomaha? Samozrejme logoped je zaklad, tam uz zaciname 1.10 ale chcela by som mu co najviac pomoct... Logopedicka odporucila ABA terapiu, dr. Janosikova (psychologicka), ktora mu vylucila autizmus, naopak tvrdi, ze podla nej ABA terapiu nepotrebuje, tak neviem...Sme z BA, tak ak by niekto mal konkretny tip, co absolvovat s takymto dietatom, budem vdacna 😘. Syncek ma 2,5 roka.
Mam syna ma nks( tiez sme boli u janosikovej) chodime do autistickeho centra macik na terapie(topka je ta terapeutka vsetko sa s nim uci) a teraz sme nastupili do asobi 🙂 a plus doma robime
@henka123123 dobry den, mohla by som sa spytat ako ste za tie roky pokrocili? Boli sme u p. Janosikovej, PAS ani len nespomenula, diagnostikovala NKS . Zaujimalo by ma, aky proces ste podstupili a ci to ostalo pri nks. Budem vdacna za odpoved dakujem 🫶🏼
@henka123123 dobry den, mohla by som sa spytat ako ste za tie roky pokrocili? Boli sme u p. Janosikovej, PAS ani len nespomenula, diagnostikovala NKS . Zaujimalo by ma, aky proces ste podstupili a ci to ostalo pri nks. Budem vdacna za odpoved dakujem 🫶🏼
@sofia0106 v 3 r mal u janosikovej nks a suspektivne riziko pre pas..a v 4 r u Lazikovej detsky autizmus a pritom to aj zostalo.chodil do skolky pre deti s nks...teraz ma 7.5 roka a ide do skoly do pripravneho rocnika pre deti s autizmom 🙂
@minikonik ved 2.5 roka to sa este rozkecá ,moja začala rozprávať v 4 rokoch, a teraz bude mať 7 ide do školy na logopediu sme chodili,ale potom povedala, že napreduje a R a L sa naučila sama a chodili sme k špeciálnej pedagogicke 2 roky...rozkecala sa ,každé dieťa má svoj čas...žiaľ je doba mobilov atď deti pozerajú YouTube a potom je problém.. ú nás taktiež dával ocko mobil a tú bol výsledok,priznám sa...aj sme sa hádali koli tomu....
@sofia0106 v 3 r mal u janosikovej nks a suspektivne riziko pre pas..a v 4 r u Lazikovej detsky autizmus a pritom to aj zostalo.chodil do skolky pre deti s nks...teraz ma 7.5 roka a ide do skoly do pripravneho rocnika pre deti s autizmom 🙂
@henka123123 dakujem. A ake priznaky v 4 rokoch mal ze nakoniec diagnostikovali autizmus ? Zle sa vyvijala rec alebo ?
@henka123123 dakujem. A ake priznaky v 4 rokoch mal ze nakoniec diagnostikovali autizmus ? Zle sa vyvijala rec alebo ?
@sofia0106 ano rec.stereotypie.nefunkcna hra.echolalie...a tak proste naplnil tie body pre autizmus
@kukulienka83 dobry den, mohla by som sa spytat ako ste za tie roky pokrocili? Boli sme u p. Janosikovej, PAS ani len nespomenula, diagnostikovala NKS . Zaujimalo by ma, aky proces ste podstupili a ci to ostalo pri nks. Budem vdacna za odpoved dakujem 🫶🏼
@sofia0106 už má 8,5 r...mal.odklad a teraz skončil prvý ročník...u nás dominuje adhd a to v prisernej forme...nks zostala, ale teda nedominuje. Uvidíme ako sa bude vyvíjať ďalej..zvažujem ešte raz diagnostiku, ale nie kôli autizmu.
@henka123123 prosim Vas mame nieco velmi podobne,len sme este neboli na rediagnostike.maly ma 4roky a nevie sa odnaučiť od plienok,prosim neviete nieco poradit? Dakujem,som uz zufala,v skolke nam hrozia,ze od septembra uz nemoze mat plienky a on pokial ma ist na nocnik,tak sa zasekne a radsej nejde aj 10hodin…
@henka123123 prosim Vas mame nieco velmi podobne,len sme este neboli na rediagnostike.maly ma 4roky a nevie sa odnaučiť od plienok,prosim neviete nieco poradit? Dakujem,som uz zufala,v skolke nam hrozia,ze od septembra uz nemoze mat plienky a on pokial ma ist na nocnik,tak sa zasekne a radsej nejde aj 10hodin…
@barborakarin moj sa odplienkoval v 3.5 sam a rovno aj na noc...tak moc poradit neviem...ale nehala som ho naholo a cikat chodil na stojaka bud do travy alebo kupte pisoar detsky aby nemusel sadat na serbel...a nasadila som rybi olej a karnozin extra vtedy.fak neviem ci aj to nepomohlo.ze mu trosku dozrel ten mozocek
@barborakarin a pustala som mu v tv cez youtub detske videa o nocniku..je aj do spievankova a tak..a niekokkokrat do dna som mu to pustala aby videl ze to nic neni a deti sadaju a nic sa nedeje

@minikonik ahoj, my doma syna s nks, tiež Jánošíkova vylúčila autizmus keď mal 3 roky. Teraz má 4,8.r. My chodíme k špeciálnej pedagogicke ktorá robí aba metódu, ale aj iné aktivity. Môj má aj adhd, takže tým je to všetko sťažené, takže chodí aj do snoezelen, aj na canisterapiu a pod.
@kukulienka83 dobry den, mohla by som sa spytat ako ste za tie roky pokrocili? Boli sme u p. Janosikovej, PAS ani len nespomenula, diagnostikovala NKS . Zaujimalo by ma, aky proces ste podstupili a ci to ostalo pri nks. Budem vdacna za odpoved dakujem 🫶🏼