Nástrih uzdičky u 6,5 mesačného dieťaťa

1lusia1
8. dec 2020

Ahojte. Idem si po radu alebo lepsie povedane potrebujem pocut vase skusenosti. Syncek ma 6,5 mes a je plne dojceny, cca mesiac aj viac mi postupne odmieta sa dojcit. Skusila som vsetko mozne aj nemozne. Nosic,polohy,aj cas dojcenia, uzivam bylinky na podporu. Laktacna ktoru som mala doma,mi poradila riesit hornu aj dolnu uzdicku. Ako matka samozrejme mam obavy. Prosim ake su vase skusenosti? Dlho sa to hoji? Potiera sa ta ranka niecim? Dakujem.

bellovag
8. dec 2020

Môjmu staršiemu synovi nastrihávali spodnú keď mal cca 5 rokov v celkovej anestéze lebo už bol veľký...hojilo sa to veľmi rýchlo...ráno mu to robili a už večera ani nevedel 🙂 nepotierali sme ničím...ináč zaujímavé je, že mal tú uzdičku riadne prirastené a dojčila som ho bez problémov 2 roky 🙂

kacena4
8. dec 2020

uzdicku by mal pozriet odbornik lekar nie laktacka, a ak treba spravi vam ju aj ambulantne len s lokalnym znecitlivenim urcite teda hornu zvykne sa to aj v porodnici ak je treba nie je to nic vazne ani nic strasne krvi ako ked sa pichces do prsta trochu placu a potom uz nic kedze je to v ustach sliny hoja velm rychlo a dieta funguje v pohode ale mimo temu moj odmietal dojcenie prave v tomto veku a zistila som ze som tehu 😀

ivangeline
8. dec 2020

Podľa mňa je to blbosť, vedel sať 6 a pol mesiaca...a čo prikrmy? Nesaje preto, že viac sa rozpapal?

martinka13
8. dec 2020

Je len dojčený? To by mu už určite nestačilo.... môjmu synovi nastrihavali 2x. Prvý krát hneď po pôrode-zrejme nedostatočne. Druhy krát na podnet logopedicky v 3,5 rokoch. Nič hrozné. Lokálne anestetikum a za 2 sekundy bolo po všetkom. Zahojilo sa to rýchlo, 2-3 dni.

alikal
8. dec 2020

dcerke sme dali nastrihovat nejak v 4-5 mesiacoch, u orl doktora, ani nevedela, ziadna krv nic, technicky ziadne hojenie. ale v strajku to nepomohlo, o dalsi tyzden dva som zistila ze som jej proste prso ponukala az moc a ze ho mala "plne zuby", zacala som zvacsovat rozostupy medzi kojeniami aj na dve tri hodiny a potom pila normalne. v 6,5 mesiaca sa bezne kojenie trochu znizuje lebo zacnu prikrmy

sussana29
8. dec 2020

@1lusia1 malej som dala strihnúť uzdičku pod jazykom, keď mala 6 mesiacov. Tri dni sa potom nechcela dojčiť asi ju to bolelo. Musela som teda odsávať. Bola som nahnevaná, lebo som sa bála, že sme s dojčením skončili. Našťastie po tých troch dňoch sa zas prisala.

31silvia12
8. dec 2020

Akoze..nic proti laktacnym poradkyniam..no z vlastnej skusenosti by som si to jej tvrdenie tiez dala overit odbornikom..tiez som mala problemy s dcerkou ked mala 2-3mesiace..uz zo zufalstva a tuzby ju nadalej kojit som si zavolala laktavnu..samozrejme..treba strihnut uzdicku..pozrite..toto a toto..nebude moct ani jazyk vyplazit a same "mudre" reci..mala ma 16 mes., a tolkokrat som olutovala 25 € co si vypytala laktacna..skoro hodinu mala revala a ona stale len to svoje..mala hladna..a neexistuje ina moznost ako cievkovanie..ok, ked to nejde inak..ale ja som ju do okamihu zavolania laktacnej plne dojcila a od laktacnej som cakala uplne iny pristup a hlavne radu ako nadalej kojit, a nie hned strihnut uzdicku..samozrejme som nedala a mala..cuduj sa svete..jazyk vyplazi taaaaky veliky..a dokonca sa zalizuje ked nieco vidi ako mnamku..tolko moja skusenost..takze urcite by som kontaktovala odbornika a nespoliehala by som sa na "politiku" laktacnej poradkyne.

ada85
8. dec 2020

Mojej mladšej robili hadičky ešte v pôrodnici ale samozrejme lekár

1lusia1
autor
8. dec 2020

@31silvia12 a aky odbornik? Na ORL mi povedali ze oni neradia ze len vykonavaju zakrok. Ved laktacne najlepsie musia vediet ci treba alebo nie riesit uzdicku ked sa tym zaoberaju. Ved to je odbornik na to si myslim. Ci mylim sa?

1lusia1
autor
8. dec 2020

@martinka13
@ivangeline prikrmujem. Ma zavedeny zatial len obed a davam uz aj masko, dnes 1x aj zltok. Spapa malinko cca 3/4 stamprlika.

1lusia1
autor
8. dec 2020

Dakujem Vam vsetkym za vase rady. Je vidno za milion ludi milion roznych skusenosti. Ale kazdopadne ma to upokojilo ze to nie je nic hrozne. Este raz dakujem.

babydesire
9. dec 2020

Moji mali nastrihnute uzdicky hned v porodnici ale s dojcrnim nam to nepomohlo ☹
Niesom ofbornik ale myslim ze polrocne babatko plne dojcene nebude mat problem s prisatim kedze dotetaz tento problem nebol..skor to bude nejaka zmena - zubky napriklad alebo zavadzanie prikrmov,nieco nove

babydesire
9. dec 2020

Jaj a pokual ide o hojenie,nic som nevidela,ziadnu ranku,ziadnu krv,opuch...keby mi to sestricka nepovie nic si nevsimnem

juliet86
9. dec 2020

@1lusia1 ppcuj nie su si vsetky laktacne rovne.... odporucam alia valdner ak si z BA v BA je zubarka aj laktacna dentarius co to vykonava. nemoze pit efektivnejsie a byt najedeny??? strajkuje od prikrmov? nedostala si menstruaciu nie si znova tehu? moze to byt bioion veci. drzim ti palce

31silvia12
9. dec 2020

@1lusia1 hned v uvode mojho prispevku som pisala.."nic proti laktacnym poradkyniam"..ja len ze mne tiez navrhovala nastrihnut uzdicku..no nakviac ma prekvapili reci typu, ze vobec nevyplazi jazyk ak jej to nedam nastrihnut..vies co..mala som 100chuti odfotit jej malu, ked ten jazyk vyplazila..aj bez nastrihu..
Co sa tyka tych odbornikov..to naozaj neporadim..ale ja by som to riesila cez detsku a nasledne asi zubara..no kedze uz je dietatko väcsie priklanam sa k nazoru, ze uzdicka s jeho dojcenim proste nesuvisi..
Prajem vsetko dobre..a nech sa uz rozhodnes akokolvek, s nastrihom ci bez..hlavne nech je drobec OK❤

1lusia1
autor
9. dec 2020

@31silvia12 dakujem velmi pekne. Bolo mi vysvetlene ze problem je skryty dietatko prospieva aj papa ale nevytiahne to mliecko ktore ma. Ttm padom sa zmeni tok mlieka v prsniku a jemu to casom zacne vadit. Ja som si vsimla ze sa horsie prisava. Aj hornou perou naobjime ten dvorec tak ako som videla ze by mal/skor ju len polozi na dvorec. Zabieha mu a obcas aj cmuka. Pije ale nedostatocne. Skusime tu uzdicku, zajtra ideme na ten nastrih. Snad nam to pomoze. Ak by to bol vacsi zakrok neriesila by som to ale ak to nie je nic hrozne skusime to. Dakujem Vam vsetkym.

vega3
10. jan 2024

@1lusia1 mozem sa spýtať ako to dopadlo? Tiež sa nas to týka momentálne