icon

Návšteva očnej ambulancie s dieťatkom

lubka24
12. dec 2015

Ahojte maminy.Detskej lekárke sa zdá že malému kt. ma 2roky a 9 mesiacov uteká očko. Tak sme sa objednali na očné a tam lekárka odkázala že ho mám naučiť E- haky stretla ste sa s tým niektorá?Objednával nás svokor a povedala mu len toľko že mu to mam vystrihnut a aby na to ukazoval. Ale nechápem princíp toho.
ďakujem za vaše rady.

janinah
12. dec 2015

predstav si písmenko E ,ktoré raz stojí normálne,raz leží,raz otočené doľava,doprava..také písmeno dostane dieťa do ruky,pozerá na stenu,kde sa to písmenko objavuje v rúznej polohe a dieťa má podľa tej predlohy správne otočiť to písmeno,ktoré drží v rukách.....zisťuje sa,čo a či a z akej diaľky dieťa vidí

mamutka
12. dec 2015

@lubka24 presne ako pise janinah, je to preto, ze je maly a nepozna pismena, tak mu nemozu len tak ukazat tu tabulu u ocneho a povedat "povedz ake pismenko ukazujem?" naucis ho princip aby to otacal tak, ako bude drzat doktorka. hore nozickami, dole nozickami, do strany...

mamutka
12. dec 2015

nase E malo mozno 8 cm na vysku, sirka casti mozno 1,5 cm.

siska53
12. dec 2015

@lubka24 presne ako pise janinah,
Plus tam boli aj ine vysetrenia na tupozrakost,ale na to sa uz nic speci netrenuje.

lubka24
autor
13. dec 2015

Dievčence veľmi pekne dakujem za rady.

pillipilli
13. jan 2016

Iahoj moj ma 2,5 roka a tiez sme boli u ocnej a kazala nam ucit sa tie E v pravo v lavo... Mi mame preddispoziciu na tupe uhly tak preto. Vraj ked dieta vie povedat na ktoru stranu alebo kde to E otoci , ze vraj ona sa uistuje v diagnoze. Tiez sa mame to naucit a o pol roka ist znovu.