icon

Nechajte deti s ovčími kiahňami doma?

23. jún 2024

Baby moja malá má ovčie kiahne, predvcerom-vcera sa vyhádzala, o týždeň končia školu( je prváčka).
Ja som povedala že už do školy nepôjde ani pre vysvedčenie, že zavolám p.ucitelke čo je vo veci, určite pochopí a zabehnem pre neho ja..
Ona mi na to povedala , že malá má ísť normálne so školy, veď to sú len kiahne, a keď to aj ostatné deti dostanú ,že nevadí ..určite niektoré už aj mali, a ktoré nie ,sa nakazia
Načo sme sa pochytili, lebo hovorím že nepôjdem zámerne iné deti nakaziť, určite majú aj zaplatené dovolenky niektoré rodiny, určite by neboli nadšený rodičia ,keby tam strcim malú s kiahnami ,ja sama som nešťastná že sme to chytili takto v lete , ale čo nevadí už..
Začala aká som ja precitlivela ,ze čo stále len vymýšľam ..že kľudne mohla ísť ..a pripravím ju o posledný týždeň v škole .
Neviem kto z nás je dvoch je nenormalnejsi 🤷Je zdravotná sestra detská 🤷 čo teda?
Som rozhodnutá nedať , len chcem poznať názor aj iných

Strana
z3
nevenka
23. jún 2024

@tina5959 my sme tiez takto boli doma vyse mesiaca. Presne po 14 dnoch sa vysypalo druhe dieta. No a potom mame dalsie 2 mladsie deti a tie si to odskakali v decembri, prve este pred vianocami a na Vianoce uz bolo celkom dobre, 3 rocne a 11 mesacne akurat sa vyhadzalo po 16 dnoch, fakze na Vianoce, Silvester. Ziadne navstevy sme neabsolvovali, lebo svagrina ani svagor nemali kiahne, ani ich mala. A ani k nasim sme nesli, lebo tam sestra tiez s 11 mesacnou. A sesternica s detmi tiez nemali. To za prve. A za druhe, kiahne nesmu na slnko a ani zachladnut.
Autorkinej mame preskocilo, mam svokru zdravotnicku a ta mi hned hovorila, ze len pekne doma, v teple a oni pridu nas pozriet. Nikam nechodit.

bubik6x
24. jún 2024

Vieš z pohľadu tvojej mami, jej sa to vidí normálne lebo naši rodičia aj starí rodičia to takto robili, z tvojho nie pretože sa to takto už nerobí, je dobré že berieš ohľad aj na ostatných, chválim ťa 10⭐, veľa ľudí je bezohľadných v takýchto prípadoch, ale poviem ti že v zahraničí sa to aj tak ďalej takto robí, pokiaľ nemá dieťa teploty alebo bolesti môže ísť do školy/škôlky, zažila som to pri staršej dcére, mala kiahne a učiteľka mi povedala že môže ísť normálne do školy, ale ona nechcela ísť tak som jej povedala že má teploty a hotovo, mladší mal minulý týždeň siedmu chorobu(ruka, noha, ústa) a dnes som sa dozvedela od učiteľky zo škôlky citujem " aj on mal? Mala som pred týždňom dvoch chlapcov s tým istým ale ináč im nič nebolo len boli vyhádzaní " myslela som že ma pepka klepne, mame povedz že doba sa nie trošku ale že úplne zmenila a niektoré veci sa jednoducho už nerobia, to vždy poviem aj svojej, zo začiatku to nebrala lebo veď s vami som to tiež robila a ste tu a ja som jej vždy povedala no tak pred x rokmi sa robil vývar z makovej hlavy aby deti spali, no tak pod spravíme im teda, hneď bola ticho a odvtedy je kľud, bez hádok a nervov

irusa
25. jún 2024

Ja som sa nevedela rozhodnúť, či učiteľka nalieha alebo sestrička u lekára.... Jeeminenku a to mama... Myslím, že dosť základnú vec si vynechala

Strana
z3