Nekľudné štvormesačné bábätko sa prehýba do luku a robí mostík

ewcurik
21. feb 2019

Ahojte mám 4 mesačne bábätko ktoré bolo do teraz ako anielik vôbec neplakala bola kludna. Ale pred 4 dňami mala horúčku aj soplik a od vtedy stále plače hlavne v noci každú chvíľu stáva so strašným plačom a robí pri tom mostík a nie a nie ju ukľudniť. Ten mostík robí aj cez deň keď sa jeduje. Zuby jej nejdú. Neviem co robit či by som mala ísť k dr. Ale zase je chripkove obdobie bojím sa aby nedostala niečo horšie. Ale ten plač je strašný neviem či by ju mohlo niečo bolet. Problémy s bruškom sme nemali.

nasasa_1
21. feb 2019

Tak mozno ma take obdobie, ze sa trosku viac jeduje, snazi sa dosiahnut svoje placom a tym, ze bude nervacit. S tou horuckou si u doktorky nebola?

17juraj17
21. feb 2019

@ewcurik Mostik je iba jedovitost. Plac sa zda horsi aj preto lebo dieta sa casom vykrici resp natrenuje a huci o to viac aby dosiahlo svoje. Dr ti nic neurobi s tym ze sa jeduje a prehyba no ci ju nieco boli to my nevieme. Ja som toto obdobie nenavidel ked decka vrestali a ja som netusil co chcu. Ale to tiez patri k rodicovstvu. Ak sa ti predsa len nieco nezda k lekarke zajdi chripka nechripka.

lussinka7492
21. feb 2019

Ak je to cez den tak skus uspat mozno je unavena a nevie sa od unavy ulozit spat. A ked v noci tak zajst k doktorovi alebo v noci ked sa zobudi skusit uspat aj napriek placu

deti95060810
21. feb 2019

pri najbližšej poradni nezabudni lekárke pripomenúť ten mostík...Mali sme a cvičili sme vojtovku pekne dlho...lekárka to musí vidieť, možno je to ozaj len od zlosti....

ewcurik
autor
21. feb 2019

@deti95060810 a odkedy dokedy ste cvičili?

ewcurik
autor
21. feb 2019

@nasasa_1 nebola dala som cipok a presla

maminuska
21. feb 2019

@ewcurik mne moje zdravé deti robili mostíky uplne bežne. Necvičili sme , prežili sme to.

jerryjanka
21. feb 2019

nie ste nejako blizko po očkovaní hexou?

ewcurik
autor
21. feb 2019

@jerryjanka sme týžden po

mmmj
21. feb 2019

@ewcurik s tym ockovanim si si prave dala odpoved. Ja sama viem o viacerych detoch, co sa zacali napinat do luku po ockovani a revat na raty. To je neurologicke. Ja osobne by som isla k neurologicke a nahlasila neziaduci ucinok. Pomoct by mohlo davat babatko do klbka, tusim toto poradili kamoske, co mala rovnaky problem po ockovani.

mijunik
21. feb 2019

@ewcurik nemôžu to byť koliky? Nepamätám si, ako staré deti mávajú koliky, ale pediatrička nám hovorila, že pri kolike sa dieťa napina ako luk.

jerryjanka
22. feb 2019

@ewcurik zapalove procesy v mozgu po očkovaní sú bežné - doktorka ti to nepovie je to ale silna kontraindikácia dalšieho očkovania - ak budeš pokračovať riskuješ ovela viac ako len toto, napriklad taku epilepsiu. zváž pre a proti, dalšie očkovanie aspon posun - poriadne - a čitaj čitaj, nielen jednu stranu - obe a sprav naozaj informovaný suhlas či nesúhlas. Ak by si mala otazky - kludne mi napíš - tiež som mala s dcerou problemy po očkovaní

lussinka7492
22. feb 2019

Ale nestraste ju nemusi to vobec byt z ockovania. Dieta sa vyvija a tym sa mozu navyky aj menit niektore su kludne ine zase moze zacat menej alebo vobec spavat. Spinka cez den? Nestalo sa nieco niekedy v noci? Napriklad zeby nieco buchlo alebo sa niecoho zlakla? Moze to byt len uplne normalny strach z niecoho. Skus uspavat alebo zmenit miesto kde spinka pripadne na chvilu dat ku sebe spinkat a potom dat do postielky.

bro
25. feb 2019

Toto je zaujímavé. Môj syn robil tiež to isté. Ale zacalo to presne po ockovani a tak som usúdila, že to ma asi súvis. Do prvého očkovania Hexou a Prevenarom bol kľudný, od dvoch mesiacov prespával celu noc, no hneď po ockovani sa to zmenilo. V noci nemohol dlho zaspať, strašne plakaval. Keď spal, nespal dobre-budil sa každú chvíľu, býval aj 12 hodín nonstop vkuse hore. Nezdalo sa mi to normálne na tak malé dieťa. Do týždňa od očkovania aj prvý krát ochorel. Začal sa hocikedy z ničoho nič prehybat do takeho mostíka( aj keď sa nejedoval pri tom na nič), cervenel v tvári, vydával zvuky ako keby tlačil a zatinal päste a potom sa rozplakal. No koliky vobec nemával. Prestal sa aj smiať a blabotat, pretáčať, dvíhať hlavičku. Iba ležal ticho, alebo plakal. Tieto stavy trvali ešte takmer 4 mesiace po ockovani, potom to prešlo. Na stehnách mu po vpichu ostali začervenané hrče a trvalo tiež niekolko mesiacov kým to zmizlo. Zľakla som sa toho očkovania a ďalšie som odmietla. Teraz ma takmer 3 roky a vobec neviem či ho ešte dám ockovat. Pediatrička na mna pozera ako na vraha, ale proste mam z toho vnutorne nejaky zlý pocit, že to maly nezvláda dobre. Pri tom som chcela, aby bol ockovany, ale po takomto zážitku začínam mat pochybnosti o tej “neškodnosti” očkovania a neviem čo ďalej. Každopádne malému to prešlo, no netuším ako by sa to vyvíjalo kebyže je ockovany podľa očk.kalendara...Či by to aj tak prešlo, alebo by bol na tom horšie...

jerryjanka
26. feb 2019

@bro mne najstaršia po druhej hexe a synflorixe reagovala zle - mala aj tbc ešte - vtedy povinne, prva hexa ako tak v pohode, ale po tej druhej, ma doktorka presvedčila že nevadi že brala pred tyždnom antibiotiká a bola chorá, potom vývojový regres, vysoke horučky, stala sa z nej na čas handrova babika, a prestala nam hybať rukou. odporučenie na neurologiu sme dostali až o 4 mesiace po očkovaní, tam už ale pomaly sa z toho dostavala, zaver možná postvakcinačná reakcia.
dalšie už nedostala. dalšie dve deti nemaju nič. ja sa akosi viac bojim očkovať ako tych chorôb.

bro
26. feb 2019

@jerryjanka No to je strašné. Je mi to ľúto. Snad je vaša dcérka v poriadku a nemá žiadne následky. Stoji to za zamyslenie, že takýchto prípadov je viac. Každý človek je individuálny, inak geneticky vybavený. Nechápem prečo sa to očkovanie berie tak plošne a neexistujú žiadne testy, ktoré by sa deťom robili vopred a odhalili toleranciu/netoleranciu na očkovacie vakcíny, keď sa takéto prípady vyskytujú. A ako som tak čítala, nie je ich najmenej. A že Vám dcérku pediatrička zaockovala tak skoro po chorobe fakt nechápem. To bolo od nej nezodpovedne. Veď to, človek sa boji ockovat deti po takých skúsenostiach. Človek ani v dnešnej dobe nevie čomu môže veriť čo sa týka toho očkovania, keď sa vyskytuje tak veľa prípadov nežiaducich účinkov. Na koľko sú tie novodobé vakcíny vobec účinne? Sú ozaj poriadne otestované? Aká je vlastne pravdepodobnosť, že sa dieťa nejakou takou chorobou nakazí proti ktorým sa ockuje?...Čo je vlastne riskantnejšie pre deti? Očkovanie alebo možná nákaza? Je to ako hranie ruskej rulety, vždy je tam potencionálne riziko. A je to iba na rodičovi nespraviť chybné rozhodnutie...Mne je z toho úplne ťažko.

jerryjanka
27. feb 2019

@bro je viac chorá ako jej sestry - častejšie a aj choroba dlhšie trvá aj napriek tomu že je už 8 ročná. inak by som povedala že je viacmenej v pohode. Ja poznam praveže vela ludí s následkami, ale ja sa pohybujem v jednej komunite kde su takí ludia s následkami. ale nie je to ani 10 ani 100 ludí - su to tisícky. len sa to nehlási a to je problém, lebo oni potom povedia že ved to je take nepravdepodobné, a jeden z miliona a iné perly.

bro
27. feb 2019

@jerryjanka 1000cky ľudí? Fuf. A to sú všetko ľudia zo Slovenska? Môj syn býva tiež dosť chorý, prvú chorobu schytil hneď po ockovani- podľa mna bol oslabený z toho a potom to už s chorobami išlo. Z toho prehybania a kŕčov sa síce dostal, ale problémy so spánkom ostali dosť dlho po tom ocko. Večer mal problém zaspávať, nespal dakedy ešte o 23:00 alebo o polnoci a to asi do dvoch rokov a to som mohla robiť čo chcela, uspavat na všetky možné spôsoby no neúspešne, skákal v posteli ako opica. A od 2,5 roka už poobede vobec nechce spávať a fičí cely deň 12-13 hodín vkuse a príde mi tak trochu hyperaktívny...No bohvie ako by to bolo, keby nebol ockovany vobec. Neviem to posúdiť, či by bol aj tak taký, ale jednoznačne mi môj materinský inštinkt napovedá, že to očkovanie asi nie je pre neho vhodne- nezvláda to dobre. Bojim sa toho. Ešte mu aj na krku ostala zväčšená lymfaticka uzlina, ktorá je veľká, tak že ju vidieť vytrcat a je zväčšená vkuse už 2,5 roka. To tiež neviem čo ma byt. Pediatricka sa vyjadrila, že to nič nie je, že to je v pohode. No neviem. Za 2 týždne sme k nej objednaní s malým na preventívnu prehliadku a ona to očkovanie istotne bude zas riešiť. Už teraz mám prevrátený žalúdok z toho ako sa z toho ideme vykrúcať, lebo ona dosť “tlači na pílu” a vecne ma straší osypkami a tetanom, čiernym kašľom...Že čo ak to dostane. Pri tom ma ubezpečuje, že ona by nejake svinstvo deťom nepichala, že za svoju 30 ročnú prax nemala žiadny vážny prípad nežiaducich účinkov po ockovani a bla bla...No nejak som jej neverila, keď to hovorila. Keď som sa jej opýtala, že ak bude mat môj syn znova zlu reakciu a potom náhodou nejake nasledky( lebo to vylúčené nie je) tak čo? Na to povedala, že nič alebo môžem žalovať štát...No ten za to tiež neprevezme žiadnu zodpovednosť. Odskáče si to chuda dieťa a my rodičia....Ale asi sme odbočili od témy na čo sa pýtala autorka diskusie...Vám sa napr. vaše neockovane dcérky tak prehýbali do mostíka a plakali? Lebo teoreticky ak nie, tak fakt je možné, že to bude následkom očkovania a bolesti a nie nejake vynucovanie si svojho. Tak malinké dieťa aj tak podľa mna ma vždy padne dôvody prečo plače( bud bolest, alebo nejakú potrebu), plač ešte nepoužíva ako nejakú manipulatívnu techniku na rodičov...Ja by som to určite konzultovala ešte s lekárkou a dieťa si pozorne sledovala...

jerryjanka
28. feb 2019

@bro daj na svoj inštinkt - a aspon očkovanie odlož, povedz že maly kašle, a soplí, a mal večer zvyšenu teplotu, ak chceš pošli mi IP pošlem ti nejake info

petuska2222
19. okt 2019

@jerryjanka ahoj môžeš mi napísať o tom viac v správe?

laura0809
15. jan 2020

@jerryjanka mohla by som sa opýtať visc mam problém podobný s malou

jerryjanka
15. jan 2020

@laura0809 pýtajte sa

danusiatko
15. jan 2020

aj ja som mala velke problemi s dcerkou po ockovani, drzim Vam vsetkym palce, nech sa z toho dostanete

veverkaveri
4. feb 2021

@jerryjanka ja mam to iste sme 2 tyzdne po ockovani,ale je to niečo hrozne😔maly je nekludny,stale place,načas mi prestal aj jesť, takisto sa prehyba do luku...

gabikamk
29. jan 2023

@ewcurik dobry den, viem ze je to davno, ale nepamatate si co bola pricina a kolko to u vas trvalo? Dakujem

ewcurik
autor
29. jan 2023

@gabikamk pár dni, potom všetko Ok