icon

Nekončiace sa soplíky

anjika42
9. nov 2017

2ročný syn má soplíky už tretí týždeň, pár dní bol pokoj, od včera zase.... Dávala som mu detský bilynný čaj proti nachladnutiu, aj detské kvapky do nosa, priamo nechcel, tak len na tyčinku. Najlepšia by bola odsávačka, ale pri nej vrieska a strašne sa bráni, aj dvaja ľudia majú s tým problém, plače pri tom, narobia sa mu nové soplíky. V relácii Dámsky klub hovorila pediatrička, že s nádchou netreba ísť k lekárke, lebo je oslabený organizmus, len keď on si soplíky nechce dať vysať, tak aby mu to nezatieklo. Pokašliaval iba včera v noci, dovtedy nie. Lekárka ho môže popočúvať, ale keď tam bude plakať, tak bude počuť prd. Von s ním chodievam, pokiaľ neprší, obliekam mu napríklad bodičko, stredne teplý pulovrik a zimnú bundu, čiapku, šálik, pančušky, tepláky, takže zima mu asi nie je. Zatiaľ spávam s ním v jednej miestnosti a pred tým, ako idem spať, na nejaké štyri minúty si otvorím vetrák, ale malý je v postieľke zakrytý a neťahá na neho. Bez vetrania by som nezaspala. Neviem, či to chytil vonku, alebo v detskom centre. Jesť mu celkom chutí, má aj náladu na hranie, len posledný mesiac ho hocičo naštve (možno je to aj vekom), spáva celkom dobre, v noci sa budí maximálne raz. Takže ako mu mám vyliečiť nádchu, keď sa bráni odsávačke...počas spánku je to drastické, lebo sa zobudí. Tam by bolo treba štyroch ľudí na to, jeden drží hlavu, druhý ruky, tretí nohy a štvrtý odsáva. Kvapkám sa tiež bráni. A skúšam ho učiť smrkať, no vždy, keď mu podám papierovú vreckovku, odsúva mi ju rukou a hovorí. mm. Možno lekárka by mu soplík dokázala odsať, že tam by si toľko "nedovolil".

Strana
z3
lilke
12. nov 2017

@anjika42 k infralampe sa predavaju specialne okuliare. Bez nich by som neriskovala zrak drobca.
existuju kanvicky na preplach nosa, ale to cca. od 4 rokov. su vraj aj nejake s hadickou, akurat predvcerom na pohotovosti spominala neurologicka, ze preplachuje svojim drobcom odmalicka. mozes vyskusat https://najmama.aktuality.sk/clanok/252059/vide...

zuzkamargit
12. nov 2017

@anjika42 ja som to mala so synom, odsavanie len tak, ze ho priklakla (sadla nad neho a spacifikovala kolenami) navyse chodil do jasli, tak po 4-tych atb za pol roka (+vsetky doplnkove vitaminy, sirupy, spreje.... mesacne 70€ bol vrchol) som googlila ako besna a po recenziach som vyskusala JUST, ako pise ukulela. Teraz si ho uz aj sama objednavam. Ficime na nom cela rodina. Ak mas zaujem o info, napis mi IP.

nikoletah
13. nov 2017

@zuzkamargit co je just?

zuzkamargit
13. nov 2017

@nikoletah pisem IP

anjika42
autor
13. nov 2017

Ozaj a tie vatové tyčinky sú nebezpečné? Pokiaľ je dieťa pokojné, mám na mysli. Keď sa hádže, môžem ho poraniť, ale keď drží? Lebo jedna ma stršila, že môže ostať kúsok vaty v uchu. Veď keď idem tyčinkou po povrchu, čo sa môže stať? Osobne ja si dávam tyčinku aj hlbšie do ucha a zatiaľ sa mi nič nestalo. Malému len čisto po povrchu. A v nose prečo je tyčinka nebezpečná? Ja vidím nebezpečenstvo v tom, že sa dieťa pohne...Ale v prípade môjho fešáka ho môžem poraniť aj odsávačkou. ☹ samozrejme nechtiac

alenka7777
13. nov 2017

@anjika42 nebezpecne je citat privela veci na konikovi

wildcat
15. jan 2018

@majulino prosim vas ako.ste zarabali ten roztok?

Strana
z3