icon

Nekonečne choré dieťa kvôli škôlke.

drsmolinka
10. feb 2020

Ahojte, moj 3r syn chodi od septembra do skolky od vtedy bol chory uz ani neviem kolko krat. Tyzden je doma potom ide na 3-5 dni do skolky a zase tyzden az dva je chory a toto dokola. Priserne kasle dusi sa v noci. Neviem ci je toto normalne aby bol syn tak hrozne stale chory ci nie je problem aj v skolke. Kym do skolky nechodil chory nrebol vobec. Ako ste na tom vy ?? Dakujem za nazory

Strana
z2
7kaja87
11. feb 2020

Taky jsme stál nemocní a jsem z toho zoufalá nemáte nějaké rady, co na imunitu nebo cokoliv? Děkuji.

hope87
11. feb 2020

Je to uplne normalne. Moj ked nastupil do skolky, tak ten prvy rok som bola viac doma ako v robote. Ci uz s nim alebo potom so sebou. Co ja som vobec nebyvala chora, akosi som nezvladala tie skolkarske bacily a povacsine som skoncila so zapalom priedusiek. Teraz uz ma 5r(chodi do skolky treti rok ) a skoro vobec nebyva chory.

dominika_79
11. feb 2020

@drsmolinka tento istý problém mám aj ja s mojou 4 ročnou dcérkou a nakoniec jej zistili že má zväčšenú nosnú mandlu... doktorka ju odporučila operačne zmenšiť ale ja by som sa chcela tomu vyhnúť, nechcem veľmi aby ju museli uspávať a operovať 😔

bibih
11. feb 2020

@dominika_79 My sme na tom uplne rovnako. Nechcem sa hned do toho pustit. A tak hladam a studujem mamicky, ktore sa tomu vyhli. Avsak ta nasa vkuse pokasliava :/

nanka24
12. feb 2020

Ja ako som vedela že dcérka ide škôlky začala som s podporou imunity. Teraz ťahá druhý mesiac a bez choroby. Nasadila som jej aloe gély a funguje to. Robila som si prieskum medzi aloe gélmi aby som si bola istá či pije.

evkagardian
14. feb 2020

Sme na tom rovnako, 3 dni v skolke a 3 tyzdne doma..uz mame aj bronchovaxon od imunologa, polovicna imunita

iwana55
26. feb 2020

@natal môžem sa spýtať, píšete že ste sa liečili 6tyzdnov.nas syn je na tom podobne, už 7tyzdnov kasle, je jeden sirup za druhým, zlepšenie na pár dni(2-3) a opäť začína kaslat.mozu vôbec deti tak dlho užívať sirupy?uz mu teraz nedavam aj keď občas ešte zakasle.nema ani chlamydie ani mycoplasmy

natal
27. feb 2020

@iwana55 pokial viem, tak sirupy max 10 dni. Takze nedavala som mu po cely cas. Prve dva tyzdne, tak uz siel na atb a to som mu uz nedavala na kasel nic. Po dobrati atb bol chvilku klud, to sa doliecoval doma a tak zase kaslal. Dr kazala iny sirup na kasel a za tyzden to odznelo. Dokopy bol doma 6 tyzdnov nepretrzite. Robila mu vytery, odbery. Nic vazne sa nenaslo.

iwana55
27. feb 2020

@natal dakujem, ja uz tiez nic nedavam, aj ked pokasliava stale,inhalujeme vas nincentku a mam nonstop na linke cibulovy sirup s medom

natal
28. feb 2020

@iwana55 zase ho mam choreho Potiahol tyzden a pol v skolke 🙁 A zase sople, kasel .... nekonecny pribeh

iwana55
28. feb 2020

@natal ja som zvedava ako to bude unas, teraz boli prazdniny a od pondelka uz ide po dobre dlhej dobe, ale aj tak neni 100%ˇ

silvinkaf
28. feb 2020

@drsmolinka Ahoj, my sme mali takýto rok vlani. Dcéra nastúpila do škôlky ako predškolská. ja som bola doma so 4 ročným a 6 mesačným synom. Dcéra čo chodila do škôlky bola ok sem tam soplik ale ináč nič. A ten 4 ročný to bolo, všetko sa naňho lepilo, za jednu zimu mal 4 antibiotík, stále len kaslal ale až tak že ho išlo zadusit.na pľúcach mu až pistalo. Mal slabšiu imunitu tak sa všetko čo doniesla dcéra zo škôlky lepilo. To nám povedal aj doktor dcéra je oddolnejsia a malý od nej všetko pozbiera.Tento rok je ok za túto zimu klop- klop ani jedna choroba chvala Pánu Bohu. Myslím si že každé dieťa si musí vybudovať tú svoju imunitu. Uvidíš o rok bude všetko lepsie

iwana55
8. apr 2020

@silvinkaf odkedy su skolky zavrete tak su decka zdrave,asi som jedina komu vyhovuje ze sa do skolky nechodi

silalala
8. jún 2023

@mogaa Tak presne kôli takymto matkám ako ste vy sú tie druhé deti so slabou imunitou stale choré,vase dieta má len sopel lenze moje dieta ma chorobu na 3tyzdne,koli vasej nezodpovednosti.A ziadne dieta ktore ma sopel a kasel nie je v poriadku a nepatri do skôlky..

nikaliatessa
13. okt 2023

@mogaa no chulostive mamicky ktore nechavaju doma deti aj zo soplom su zodpovedne mamicky.
Ja som robila pocas materskej skolu co som cestovala do bratislavy vkuse,po skole zacinala podnikat a toto co sme mi zazivali s chorobami zo skolky bol des… a to vdaka matkam , mtore davaju zasoplene deti do skolky… tlieskam… vase dieta moze mat “len soplik” co ho prejde za tri dni, ine dieta moze byt alergik alebo moze mat slabsiu imunitu ( a si to potom odskace doma ovela horsie aj cela rodina). alebo dalsia varianta je ze tie virusy mutuju.. takze vase dieta “len soplik” a druhe pekna mutacia ktora sa taha aj dva tyzdne.. mozete tak nakazit dieta slobodnej mamicke ktora chuda musi chodit do prace napr…. ale hlavna vec ze vase dietatko ma “len soplik”

akonahle dieta pride rano do skolky zo soplom alebo malatne ( otocit na opatku a domov) …

veronikakancir
7. okt 2024

@anjelaa dobrý deň, myslím, že otázku smerovala autorka témy skôr tam či je normálne, že dieťa chodí zo škôlky choré. Za mňa, nie. Nie je normálne poslať choré - sopeľ, kašeľ dieťa, vsi, kiahne, hnačky do škôlky. Ako sa má dieťa nenabrať, keď sa hrá s chorými deťmi? Kľudne ma za to ukamenujte. A to rodicia podpisujú vyhlásenie o bezinfekcnosti.

Strana
z2