Nemiznúci jačmeň na oku
Ahojte
Prosím vás máte skúsenosti s jačmenom ktorý nie a nie zmiznúť?
11 mesačný syn má na jednom oku až 2 už vyše 2 mesiacov.
Už ani nebudem vypisovať čo všetko sme skúšali a čo všetko som kvapkala a čím natierala lebo toho bolo veľa. Nič nezaberá.. jačmene sú jedine trošičku menšie ale stále tam sú..
Ide o to, že čokoľvek mu dám mám pocit že mu to len zhorší.. oko má kľudne neopuchnute ani červené ale akonáhle mu dám mastičku Tobradex čo nam predpísali je to len horšie.. viečko hneď sčervena, vybehnú fialové žilky takže už to ani nedávam.. moja očná mi povedala že tak môže trvať dlho aj 5 mesiacov ale mne sa to už akosi nezdá. Na chirurgické odstránenie je ešte malý jeho očná mi povedala že v takom veku mi ho nikto neuspi.
Už neviem čo s tým
@silvia765 nám jedn jačmeň najväčší prepichla očná a vytlačila také žlté,potom mu zostala taka veľká červená zapálená gulička ale počase sa to zmenšovalo a zmizlo. My sme boli v auguste aj na vybratí nosnej mandle,nakoľko ju mal zväčšenú na 70% a doktori nám povedali,že tie jačmene môžu súvisieť aj so zväčšenou nosnou mandľou a upchatými kanálikmi. Ako je mandľa vonku,musím zaklopať,že sa nám jačmene nerobia, jediný mal vo vnútri očka takú malú bielu bodku.
@mirka1287 môžem sa opýtať či mal maly aj ako keby take chrcanie v nosteku ? Maly má dosť často zachripnuty hlások ale kuktivacie uolne čisté. Nám veľmi veľmi pomaly mizne ale to musím nahrievam ocnou maskou 5-6 krát denne čo maličký veľmi zle znáša ako bábätko. Vždy keď nahrejem tak sa mu ako keby kúsok jacmena čo zostal odstiepi von. Píšem odstiepi preto lebo ako keby bol už tvrdý ten zostatok v ocku
@mirka1287 Mirka skúsila ale nič. Teraz sme boli pri mori má to už asi na takých 20-30 percent oproti pôvodnému to bolo strašne cez štvrtinu oka. Teraz ta má ako keby už len takú malú vypuklinku naplnenú vodou. Ešte sme kúpili v zahraničí jednu masť keď som sa pýtala našich očných povedali že je veľmi dobrá a nech vyskúšam. Tu som dala zatiaľ dva tri krát a veru sa mi zdá že zaberá , uvidíme … bojujeme od 20 maja s tým tak snáď to už za dva tri týždne dobojujeme ale more naozaj pomohlo plus ocuflesh a termomaska
@zuzita1 moj keď už mal takýto prasknuty že ostala len hrčka červená tak sa to postupne zmensovalo až ostala len mala jazvicka.. v takomto stadiu nam najlepšie pomohla na dohojenie masticka ophthalmo azulen ale neviem či už ju je možné zohnať
@zuzita1 ale každopádne 3 týždne je krátka doba nam sa jeden najväčší a najhorši co mal hojil od aprila až do leta nejake 3 mesiace
Tak nie je potrebne ist ani k ocnemu?
@zuzita1 ja som s jacmenmi prestala chodit k ocnemu po tom čo mi asi pri piatom povedala že už mi nemá čo predpísať ked mu nič nezabera.. nasadili sme homeopatika a odvtedy sa mu sice tvorili stale ale vyrazne kratšie sa hojili.. predtym trvalo aj mesiac kym pukol s homeo pukol po 3 dnoch.. ono ked pukne to najhoršie mate za sebou
My tiez frcime na homeo. Ake ste konkretne uzivali? My teraz skusame siliceu
@zuzita1 staphysagria, sulfur, hepar..
Ale moj syn ma jacmene iba na jar a v lete.. on to ma alergiou.. každý rok jesen zima máme pokoj

@silvia765 hej presne to sme mali aj my,veľký jačmeň a potom taký pozostatok počítajte s niekoľkými mesiacmi až to úplne zmizne,ale nakoniec zmizne.