icon

Nenamerali nám uška v nemocnici

leni81
29. jún 2014

Ahojte,
chcem sa spytat ci niekomu nenamerali ani jedno usko v nemocnici. Som z toho zufala, opakovali to 3x a ani jeden krat sa to nepodarilo. Nespavam, odvtedy, hrozne sa bojim. Na kontrolu ideme az o 2 tyzdne. Babo sa narodilo cisarskym rezom, o 10 dni skor, vaha aj miery idealne, vobec nemame v rodine ziadne postihnutie, hroyne sa bojim. Kto ma nejaku skusenost ze im nenamerali uska a ako dopadli nech napise, velmi by mi to pomohlo.

jbizakova
30. jún 2014

Urcite nameraju vsetko bude v poriadku.

bonaqa2013
30. jún 2014

@leni81 dcéra vobec nerozpráva. Chodíme od jedného lekára k druhému. Od septembra ide do špec. MŠ do Žiliny, pretože v Martine špec. MŠ zrušili. A tak ideme dochádzať - 30 km tam, 30 spať.

evakliestikova
30. jún 2014

Ani nám nenamerali v porodnici a potom na kontrole už bolo všetko ok. Vraj sa to často stáva, kvôli plodovej vode v uškách.

janalv
30. jún 2014

Vôbec sa nestresuj. my sme s malou prežili to isté. počas 4dní po pôrode v pôrodnici a potom ešte o mesiac na kontrole jej nevedeli namerať ani jedno uško. Ja som tak isto stresovala ako ty, bála som sa, že malá má niečo so sluchom, lebo v tehotenstve som mala úraz a nepriamo som v 6-tom mesiaci padla na bruško. ani po mesiaci na kontrole jej nenamerali ani jedno, kázali nám objednať sa vo fakultnej nemocnici. neviem, či to bol zásah " z hora", ale vždy ked som tam volala a chcela sa objednať, tak bud nerobili, alebo mali pokazený prístroj. Časom sme na to zabudli, malá má teraz 19mesiacov, už rozpráva, dokonca ma z toho niekedy bolia uši. :D A niekedy počuje aj to čo nemá 🙂))) Takže, z vlastnej skúsenosti ti radím, hlavne pozitívne myslenie a tešiť sa z dieťatka, že okrem tejto drobnosti je úplne zdravé a krásne 🙂

rakywanda
30. jún 2014

nám nemohli jedno namerať, o 14 dní bolo na kontrole všetko O.K.
držím palce

1katkas
30. jún 2014

moje obe deti nemali jedno usko vybavne (tak to bolo v papieroch) ...syn nar. 3dni pred terminom, dcerka presne na termin
...a potom na kontrole bolo vsetko v poriadku..takze neboj sa 🙂

matooo
30. jún 2014

Hlavne sa nestresuj a buď v pohode. Viem že to nieje ľahké, ale neboj určite to dobre dopadne. Nam tiež nenamerali v porodnici ani jedno uško. Po kontrole za tri týžne pravé namerali a lavé stále nie. Ked mal Matko tri a pol mesiaca namerali aj druhe usko.

leni81
autor
1. júl 2014

@bonaqa2013 to ma velmi mrzi :( a kedy ste to zistili? Nemala to nacuvacie zariadenie?
@jbizakova dakujem. Pevne verim ze ano.
@evakliestikova a kolko krat vam tp v nemocnoci merali?

@matooo

leni81
autor
1. júl 2014

@matooo a kolko krat merali v nemocnici? Velmi mi psychicky pomahaju vase skusenosti kt.skoncili s dobrym koncom. Drzi ma to v tom ze este to neni stratene.

matooo
1. júl 2014

@leni81 nam to namerali myslim na siesty krat v porodnici. Dva krat sme boli aj na usnom, ale tam s nami nic nerobili len usko lekarka pozrela a povedala ze aj tak nas do Blavy na dalsie vysetrenie nemoze skor poslat ako maly bude mat tri mesiace. Nastastie nam to potom v porodnici namerali.

leni81
autor
1. júl 2014

@matooo nas merali 3x.tak mame este sancu. Vcera som cely den preplakala dnes uz je lepsie. Dufam ze aj my budeme takto v potiadku :( vcera som sa rozpravala s pediatrickou a ta mi rozpravala pribehy deti kt. Nepocuju tak ma to skor zdeptalo a negativne naladilo.

leni81
autor
1. júl 2014

@janalv viem ze kvoli babetku by som mala byt pozitivne naladena ale ide to velmi velmi tazko :( je to hrozny stres. Ani sa mi nechce o tom s nikym bavit nikto s kamaratok.kto nezazil takyto stres nepochopi co zena preziva :( kazdy sa pyta ci vsetko ok a mne az stiahne zaludok. :(

mima89
1. júl 2014

Prezila som si to iste. Dcere nemohli pol roka namerat, boli sme zufali. Ked mala 9mesiacov, boli sme na kramaroch,robili jej vysetrenie v narkoze a vsetko dopadlo dobre. Pocuje o 10decibelov menej ale v beznom zivote to nie je vidno,pocuje aj to co nema. Dnes ma 4roky.

jedina30
1. júl 2014

tak sa pridavam aj ja..nam tiez pri dcere nenamerali jedno usko a za dva tyzdne uz to bolo o.k..polohuj malého na jednu a potom na druhu stranu,aby mu plodova voda,maz vytiekli von... 😉 ..uvidis bude dobre,len trosku pozitívneho myslenia a ziadne co keby...ak nevydrzs,tak vezmi odporucanie a chod si premerat uska na novorodeneckom oddeleni skor...napr uz koncom tohto tyzdna.. 😉 drzim palce..

janalv
1. júl 2014

@leni81 ešte ma napadlo, že nám poradili, ak je bábo veľmi malé a chceme vedieť ako je na tom so sluchom, tak kúpiť rôzne hrkálky a hračky ktoré vydávajú zvuk. žiadne divoké "hracie skrinky", ale hrkálky, šuštiaky a podobné. s čím má dieťa kontakt a skúšať hrkať okolo neho, ked sa na hračku nepozerá, ked je niekde schovaná za ním. ak reaguje, otáča sa, hľadá ju, tak sa naozaj nemáš čoho báť. 😉

leni81
autor
1. júl 2014

@mima89 to je super.A to staci iba tak malo a uz sa to nenamera? Do 9 mesiacov bude zo mna psychicka troska.Ako si to vydrzala?

@jedina30 a aj si si vsimla ze z uska mu nieco vytieklo alebo to nie je vidiet?

@janalv pediatricka nam prave toto zakazala. Tvrdila nam ze nemame buchat hrncami a pofobne. Dnes moj muz piskol ked maly spal a ten sa mikol. Podla toho viem ze trpne aj moj muz. Sice sa tvari ze vsetko ok.ale neni ani on v pohode :( skusim hraciek sustavych mame kopec. To vam odporucili na usnom alebo pediatricka?

janalv
1. júl 2014

@leni81 to nám odporučila jedna známa sestrička na novorodeneckom. nehovorím, že trieskať hrncami, určite nerobiť dieťatku takéto zvukové stresy. len proste pri hraní používať rôzne šušťavé a hrkavé hračky, žiadne klaksony, hrnce a podobne. len mu rozvíjať jeho vnemy a podľa toho zistíš, ako reaguje na zvuky. ja som to isté prežívala ako ty a potom som sa už aj smiala aj cez slzy. podarilo sa mi nechtiac zhodiť na zem hrniec v kuchyni a malá hned na to reagovala plačom, lebo sa zľakla. vtedy sa ma manžel opýtal: zdá sa ti, že je hluchá alebo jej bolo len ľúto toho hrnca ako padal na zem? :DDDDD. neboj, bude to ok 😉

matooo
1. júl 2014

@leni81 Neboj všetko dobre dopadne. To že nenamerali ušká ešte neznamená že nepočuje. Možno tam má ešte zvyšky plodovej vody. A ako píšeš že sa malý mykol, je to na dobrej ceste 🙂

jedina30
2. júl 2014

@leni81 to si ani nevsimnes,ci mu nieco vytecie...moze to byt len jedna kvapka co mu zle robi..ja verim,ze o chvilku nam napises,ze vsetko je o.k..musis tomu verit...

silvikam
2. júl 2014

Ahojte. Aj my sme z tych nenameranych. Syn ma stredne tazku poruchu sluchu. Nosi aparatiky. Ma uz 5 rokov. Naucili sme sa s tym zit. Da sa to. Drzim vsetkym palce.

stanislavao
2. júl 2014

@leni81 nebojte sa. nam nenamerali tiez jedno usko a potom o 2 tyzdne uz namerali. teste sa s babatka a nebojte sa.

leni81
autor
2. júl 2014

@janalv s tymi hrcami pobavilo ;) no skusala som,ja mam pocit ze reaguje aj na moj hlas. Ale tak uz neviem ci si to nenahovaram :(

@matooo nam dr.hovorila ze to je este nekoordinovane,ze sa nato spoluehat neda. Tak snad to bude len ta voda
@jedina30 bodaj by som taku spravu napisala
@silvikam ahoj.Mrzi ma to. Ak by ti to nebolo neprijemne mohla by si mi napisat viacej. Ci chlapcek rozprava, ako s nim komunikujete. Kedy ste to zistili a ake vysetrenie podstupili. Aj sa zistila pricina? Prepac za tolko otazok len si neviem predstavit co to pod tymi slovami znamena pre bezny zivot. Urcite to bolo zo zaciatku tazke :(

mima89
2. júl 2014

@leni81 my sme chodili kazdy mesiac az do 9mesiacov na vysetrenie na kramare,stsle sme dofali ze uz to budetentokrat dobre..no potom nas uz presvedcili o vysetreni v spanku a dopadlo to celkom dobre ako som uz pisala.

leni81
autor
10. júl 2014

@mima89 prva kontrola a znovu nam nenamerali ani jedno usko:(

leni81
autor
10. júl 2014

@mima89 a malinka/malinky vam reagoval na hracky?

7zahrad
10. júl 2014

@leni81 Mozno by bolo dobre zacat studovat znakovanie pre babatka alebo znakovu rec, aby ste ju mohli okamzite zavadzat do komunikacie s babom a tak co najskor rozvijat jeho slovnu zasobu.

koniarova
10. júl 2014

@leni81 Skús iného lekára. Na nete nájdeš viacerých. Ja by som hne´d niekde volala a objednala sa.

jlp
10. júl 2014

ahoj mojmu malemu v porodnici nenamerali a ked sme sli o dva tyzdne na kontrolu, tak bolo vsetko v poriadku. Moze mat len plodovu vodu vo zvukovodoch. Neboj sa. A keby aj nieco bolo, tak sa predsa nic nedeje, ved prcek bude plnohodnotne zit - hoc aj s postihom usiek (verim, ze nie). Drziime palce

katkup
10. júl 2014

Maminky, nebojte, ani nasel malej nenamerali uska v porodnici, tiez som bola znepokojena z toho, asi po mesiaci sme sli naspat na Antolsku na usne a tam uz bolo vsetko v poriadku 🙂 vraj je to bezne po porode v uskach im ostane plodova voda a potom to nevedia namerat....pevne verim, ze aj vo vasom pripade bude vsetko ok 🙂

koniarova
10. júl 2014

@jlp
@katkup len táto mamina už bola po druhý krát na kontrole a nič. Veľmi jej aj malému držím palce. Musí to byť hrozný stres. ☹