icon

Nenamerali nám uška v nemocnici

leni81
29. jún 2014

Ahojte,
chcem sa spytat ci niekomu nenamerali ani jedno usko v nemocnici. Som z toho zufala, opakovali to 3x a ani jeden krat sa to nepodarilo. Nespavam, odvtedy, hrozne sa bojim. Na kontrolu ideme az o 2 tyzdne. Babo sa narodilo cisarskym rezom, o 10 dni skor, vaha aj miery idealne, vobec nemame v rodine ziadne postihnutie, hroyne sa bojim. Kto ma nejaku skusenost ze im nenamerali uska a ako dopadli nech napise, velmi by mi to pomohlo.

Strana
z5
matrix87
26. aug 2014

@leni81 super 🙂 tesim sa

mijunik
26. aug 2014

@leni81 No super, teším sa, že je to konečne v poriadku a že Tebe spadol kameň zo srdca... 🙂 Prajem vám celej rodinke veľa, veľa zdravia a radosti. 🙂

jolikf
15. jún 2016

Ahojte. Ako dlho môže byť v uškách plodová voda?

monicka883
5. júl 2016

Ahojte. Ja by som chcela povzbudiť Maminy... 2,5mesiaca môjmu malému nemohli namerať uska sz do vcera.... Skúšali to minimálne 5x v pôrodnici, a potom 3x na ORL, kde nam povedali ze ak sa do 3mesiacov nepodaria namerať, budeme musieť absolvovať špeciálne vyšetrenie BERA v Bratislave.
Naštastie sa to podarilo na ten posledný krat!!! Preplakala som niekoľko dni a noci, sledovala, skúšala ci maly počuje... Stale sa mi zdalo ze reaguje na všetko, dokonca i sepot,(najlepsie sa dalo skúšať ked zaspaval a privieral oči, a ja som pošepkála jeho meno) no nechápala som , ako je mozne, ze to nemôžu namerať, tak velmi som sa bála, ze tam predsa len nejaka porucha sluchu bude... Ale NIE JE!!
Maly nemal ani vodu v uchu ani maz , robili mu tympanogram kde krivky vyšli A, čiže v poriadku... Takze sa nevie preco sa to sz teraz podarilo namerať, ale pravdepodobne úzke zvukovody, ktoré sa postupne dovyvijali. Preto mamičky hned nezúfajte, skúsajte doma ci babo počuje, a ked sa zdá ze ano, dajte na svoj inštinkt. Ja som si vcera od štastia a radosti naposledy kvôli uskam poplakala;) vela zdravicka

nikik333
4. feb 2020

Dobrý deň, je to síce už nie aktuálna téma, ale chcem sa podeliť aj o našu skúsenosť. V pôrodnici synovi sluch nenamerali, ani následne na kontrole. Potom nás objednali do Bratislavy na Kramáre, kde na prvý raz cez rovnaký skrining ako v pôrodnici (oae skrining) neprešiel, pretože dva dni predtým mu skončila nádcha. Na další krát pri meraní vyhovel. Teda presnejšie povedané, robili mu okrem OAE aj skríningove vyšetrenie BERA (Čo je trochu iné, ako klasické vyšetrenie BERA). Pravé uško prešlo na obe vyšetrenia a ľavé na OAE nie, ale na skrining BERA áno. Dr nám povedal, že keďže ľavé uško na presnejšie vyšetrenie (skrining BERA) prešlo, znamená to, že sluch ma v poriadku.

denisapospisilova
17. júl 2023

@niki101988 ahoj chcela by som sa opýtať že ci sa dá liečiť stredne ucho? Pretože mojej dcérke povedali že slabo počuje a musia jej dať sluchatka na obdive uška, má len 3,5 mesiaca ale nezdá sa mi žeby nepočula a som z toho v strese a bojím sa že môže stratiť sluch

petenka32
13. okt 2023

@nikik333 dobrý deň ,vedeli by ste mi dať prosím vás nejaký kontakt na Kramáre?

Strana
z5