icon

Nepravidelná stolica u 3-mesačného dieťaťa

hypoteka2022
3. dec 2025

Zdravím, mám 3 mesačnú, predčasne narodenú dcérku.
V poslednej dobe má problém sa vykakať.
Snažím sa dojčiť, ale ešte stále pije aj materské mlieko z flaše. Má aj fortifikát do materského mlieka.
Berie Maltofer 2x2kv., ktorému pripisujem príčinu problému s kakaním.
Začalo to tak, že sme dávali Maltofer do menšieho množstva mlieka spolu s Cevitkom.
Odvtedy prestala po nejakom čase kakať, až som jej musela pomôcť po 5 dňoch s teplomerom a vykakala tmavozelenú, lepkavavú stolicu s kovovým pachom.
Vynechali sme Cevitko, dali Maltofer do flaše z mliekom a už kaká po 2-3 dňoch, ale stále s pomocou.
Predtým mala normálnu žltú stolicu.
Pediatrička mi na to povedala, že je to z Maltoferu a že farba môže byť rôzna, nič znepokojivé.
Mala aj soplík a hlieny, používali sme Libenar a Sterimar.
Neviete, ako jej pomôcť? 😔 Myslela som, že keď vynechám Cevitko (začalo to po pár dňovom uzívaní), tak sa to zlepší.

uriva
3. dec 2025

Za seba - maltofer je naozaj potvora v tomto, mne ako dospelej robil presne tento problém so zápchou. Ja som musela prejsť na iné lieky. Cevitko by som nevynechávala, lebo C vitamín podporuje lepšie vstrebávanie železa, aby ste sa netrápili potom dlhšie, keď železo pôjde pomalšie. Inak neviem pomôcť, moje dieťa tiež malo problém s vyprázdňovaním, kým bralo železo, až do 9. mesiaca. Ja som potom dávala veľa vody a "mokrú" stravu čo najviac. Ale skúsila by som možno požiadať o iný liek - napríklad môj mal sirup, ktorý sa už teraz nevyrába, takže mali by byť aj iné alternatívy.

hypoteka2022
autor
3. dec 2025
@uriva

Za seba - maltofer je naozaj potvora v tomto, mne ako dospelej robil presne tento problém so zápchou. Ja som musela prejsť na iné lieky. Cevitko by som nevynechávala, lebo C vitamín podporuje lepšie vstrebávanie železa, aby ste sa netrápili potom dlhšie, keď železo pôjde pomalšie. Inak neviem pomôcť, moje dieťa tiež malo problém s vyprázdňovaním, kým bralo železo, až do 9. mesiaca. Ja som potom dávala veľa vody a "mokrú" stravu čo najviac. Ale skúsila by som možno požiadať o iný liek - napríklad môj mal sirup, ktorý sa už teraz nevyrába, takže mali by byť aj iné alternatívy.

@uriva ja viem, že Cčko malo pomôcť, preto som ho nasadila...akurat to zhoršil 😕
asi skúsim požiadať o krvný obraz, či je nutné ho ešte brať...prípadne alternatívu...