icon

Neprestávajúce hnačky u 2-mesačného bábätka

vannyl
11. feb 2025

Ahojte, chcem sa len spýtať mamičiek, ktorých detičky majú intoleranciu na laktozu, že ako sa prejavovala? Moj 2 mesačný chlapec má už týždeň hnačky, nechce spinkať jedine v noci už podľa mňa od úplnej únavy zaspí a aj to ho ešte nejaké 3 hodinky stále budia prdy ale nie také ako mával doteraz ale sú to ozaj šupy… od narodenia som prikrmovala obyčajným nutrilonom a po mesiaci sme naň prešli úplne, žiadne problémy doteraz nemal ale teraz stolicu má zelenú, hlienovitú. Doktorka mu predpísala tasencan, najprv povedala, že zaberie do 3 dni, potom do 4 ale stále nič.
Keď som sa pýtala na testy na alergiu, tak ma zrušila s tým, že mňa vydržať ale už som naozaj znepokojená, lebo malý bol doteraz kľudne bábätko a ten spánok ma dosť trápi, keďže celý deň je umrnčaný, nepokojný a teda najmä unavený ale nie a nie zaspať. Keďže doteraz bol zvyknutý pospať si behom dňa po kŕmení ale teraz nezaspi lebo ho po jedení preženie…
Nechcem z neho robiť pokusného králika, najmä keď mi doktorka radí len čakať a čakať ale už neviem čo mám robiť aby som mu pomohla. Myslite, že by som predsa len aj napriek tomu, že mi to doktorka neradí alebo teda neodsuhlasila mala vyskúšať bezlaktozove mliecko? Poprípade s akým ste boli najviac spokojne? Ďakujem za rady a odpovede

deedol
11. feb 2025

jasne, skus mu kupit nutrilon allergy digestive care, to je nielen pri problemoch s laktozou, ale aj bielkovinou. moj bol po nom ovela spokojnejsi. mame v rodine ABKM, tak som si myslela, ci nema tiez, ale nakoniec sa to nepotvrdilo. toto mlieko mal vsak tusim az do roka pre istotu a aspon nemal take otrasne koliky.

deedol
11. feb 2025

teraz som nasla, ze uz sa to vola Nutrilon Allergy Care Syneo+

vannyl
autor
11. feb 2025

@deedol ďakujem krásne vyskúšam 🙂

lilli110
11. feb 2025

@vannyl my mame intoleranciu na laktozu a ABKM tiez. Stolica bola zelena, hlieny. Brusko bolelo hlavne vecer. Zaroven dost silny ekzem, hlavne na hlavke, za uskami, na lickach. Postupne neskor brusko, nozky. Dr moze dat spravit testy, lenze v prvych mes.casto vychadzaju falosne negativne. Koli protilatkam matky u babatka. Mozno preto zatial nechce testovat. Skus to mlieko, co radi @deedol. Uvidos, ci sa to zlepsi. Nam potvrdili dg z krvi v 5.mesiaci.

ina2405
12. feb 2025

@vannyl nebol ockovaný proti rotavírusom? Lebo syn mi po očkovaní vyše týždňa riadne hnačkoval a muselo ho bolieť bruško, nervózny bol.

vannyl
autor
12. feb 2025

@ina2405 ahoj, nie nebol pretože práve kvôli tej hnačke ho odmietla zaočkovať a presunula to o dva týždne

ina2405
12. feb 2025

@vannyl tak zavolať lekárke a možno bude chcieť vziať stery

vannyl
autor
12. feb 2025

@ina2405 práveže s ňou komunikujem každý druhý deň a stále mám odpoved len no musíte čakať ono už to prejde 🙈 neprechádza malý je už z toho unavený, o sebe ani nehovorim keďže spí len 10minutovky na futlopte inak plač plač keď neni na rukách, takže ja sa najem až večer keď príde muž domov. Večer ale začína aj malý viac plakať lebo vtedy ho vždy aj najviac preženie a on nemôže zaspať, potom je hore do ďalšieho kŕmenia a z toho mu zas začne hnačka, takže my sme v tomto nekonečnom kole už týždeň 😔

vannyl
autor
12. feb 2025

@deedol
@lilli110
Tak vyskúšala som a neverím sama, že to hovorím ale krpec mi spí už 4 hodinu! 🙈 ešte nechcem dopredu hovoriť ako dobre sadlo ale na teraz sa niečo určite zlepšilo. Ďakujem za radu veľmi pekne 🙂

lilli110
12. feb 2025

@vannyl tesim sa 🌞 toto mlieko nie je najlacnejsie. Obvodna vie predpisat nejaky pocet balení (tusim 7 ks to bolo dokopy, nie mesacne). Uvidis, kedy vas bude ochotna otestovat...testy na ABKM a laktozu sa robia z krvi babatka, nam ich robila obvodna. Na gastre nam robili testy na dalsie intolerancie. Ak vas odporuci na gastro, tam potom predpisu taky pocet baleni mesacne, na ktorom sa dohodnete. My mame 10ks na mesiac do 1 roka. Doplacam cca 7eur za 1 balenie.

vannyl
autor
12. feb 2025

@lilli110 áno, 18.2 sme objednaný na kontrolu a určite sa chystám popýtať, že ako to je s tým 😊

deedol
12. feb 2025

@vannyl aj ja sa tesim a dufam, ze uz bude len dobre ❤️