Neprestávajúci dlhotrvajúci kašel u 5ročnej dcérky
Ahojte, stretli ste sa niekto uz s tymto? Ake boli vase skusenosti?
Starsia 5rocna dcerka uz 4 tyzden kasle. Zacalo to suchym kaslom, preslo do vlhkeho. Po niekolkych dnoch sa to opat vystrieda a dookola. Je cely cas bez teploty, mala len miernu nadchu. Cely tento cas je doma, nie je v kolektive deti.
Na konci druheho tyzdna sa pridal zachvatovity kasel pred spanim s pocutelnym slabym piskanim. Inak je cula, vesela, beha, hra sa.
Uz sme brali aj atb (podla mna zbytocne), inhalujeme Vincentku, aj sirup od kaslu. Boli sme aj na alergologii pred par dnami. Tam dostala kortikoidy do nosa. Na chvilu to zabralo. Vcera opat zachvatovity kasel pred spanim a piskanie.
Lekari hovoria, ze by to teoreticky mohla byt aj astma. Ale to by sa jej to muselo zopakovat 4krat do roka. No problem je, ze ju zatial nevieme dat nijak dokopy, ten kasel. Nie je to len pokasliavanie, kasel je vcelku silny ako pri infekciach dychacich ciest.
Stale na dcerke skusaju len rozne lieky, od beznych, cez atb, teraz uz aj kortikoidy. Stav je stale rovnaky.
Prosim vas, mate niekto podobnu skusenost? Co pomohlo u vas?
Dakuejm 🙂
@bibistec niox
@amanta5 dobrý deň. No akurát čítam čím ste si prešli. Dcéra už kašle piaty týždeň. Paradoxne bol najprv vlhký a pekne sa to odlupovalo. Posledne dva tri týždne už je to suché. Čím ďalej tým drazdivejsie. Vystrašila ma ta krv z uši co ste písali. Co to vlastne nakoniec ta vaša dcérka mala? Nejaké bacile ci aj vírus? Ja mam teraz obavy aj k lekárke ísť vzhľadom na situáciu. Tiež mám obavu aby to niečo závazne nebolo. Predsa koronavirus nie je sranda. Vám teda co zistili a ako po tom krvácaní? A co dcérke nasadili? Mala to z tej mandle? Naša ma asi tiež s mandlou problém. Navrhli vybrať ale teraz v tejto situácii sa to nedá. Naša ma aj hlas tuším teraz ako z hrnca. Rozmýšľam ci to nemá aj z tej nosnej mandle všetko. Ze už ju má stále infikované a zvacsenu a keď sa oslabí imunita jar a jeseň tak je chorá v kuse. V lete a zime pokoj. Tiež od malička problémy s alergiami vyšlo mlieko lepok vajcia a ja som pozorovala aj iné., ekzém a teraz vraj aj inhalačné vyšli. Neviem ale presne na čo. A vaša ako teraz s alergiami?
Sumamed

@gabulienka623 dobry vecer 🙂 Nezistili nam nic. Piaty tyzden jej zacala tiect krv z usi... pridal sa k tomu zapal stredneho ucha... Dalsie atb uplne ineho druheho. To nakoniec zabralo. Ale uffff, dufam, ze to uz nezazijeme...bolo to naprasky, ked nic nezabera a nikto nevie o co ide..