icon

Neprestrihnutá uzdička pod jazykom

nitka1157
5. sep 2022

Mamicky tie co mate skusenost skratena uzdicka pod jazykom u dietata a nedali ste prestrihnut.mali vase deti niake nasledky? Myslim rec??.neviem ci dat ci nie.syna kojim.ma hranicnu uzdicku

Strana
z2
janaceh
24. mar 2024

@juliavolna mala 5 rokov a pre nás to určite nebolo zbytočne.

koticka
25. mar 2024

@juliavolna máme len 10 mesiacov. Uzdičky strihané neboli, nedala som. Zatiaľ žiadne problémy niesu

juliavolna
25. mar 2024

@janaceh vďaka , kde vám to robili a v akom veku prosím ?

juliavolna
25. mar 2024

@janaceh a ešte by som sa chcela opýtat, to že zdvihla jazyk ale mala srdiečko to spôsobilo že nevedela l a r? Teraz má špičku na jazýčku?

spratek
25. mar 2024

Ja som strihnúť nedala, lebo u nás nik také malé deti nerobil, až potom neskôr som sa dozvedela, že novorodencom strihá volaky zubár v BB ( my sme z RK) , meno si nepamätám, celé 2 ročné kojenie sme sa obaja riadne trápili s prisatím a udržaním mlieka a nakoniec nás to dobehlo neskôr, v 3r ešte nerozprával, na logopedii hneď po prvom sedení nás poslala strihnúť a od vtedy sa mu ústa nezavrú 🙂 chod, čím skôr, tým lepšie

spratek
25. mar 2024

@milka1988 mne to laktačná povedala. Pediatricka to ani nepozrela.

juliavolna
25. mar 2024

@spratek kde ste strihali ? Mal aj stichy ? V akom veku?

spratek
25. mar 2024

@juliavolna krčná to nechcela robiť, že je dosť hrubá, že možno bude treba aj šiť, poslala nás do nemocnice. Objednali nás, uspatie nakoniec nebolo treba, spravili za pár sekúnd, nebolo nakoniec treba ani šiť. Mal cca 3,5r. Bolelo pár dní (2-3) kým sa zahojilo, potom bolo treba sledovať či sa znova nezrastie. Po týždni syn ako vymenený, predtým rozprával málo a veľmi zle, nechcel moc rozprávať, lebo mu nik nerozumel a bol z toho veľmi nervózny že nik nevie čo chce povedať. Po strihnutí zmena obrovská, veľmi mu to pomohlo. Neľutujem. Jediné, čo ma mrzí, že som s ním nešla už ako s minimom, nemuseli sme sa toľko s kojenim trápiť.

juliavolna
25. mar 2024

@spratek a čo vám povedali že keby sa znova zrástla tak aky je postup ? Ako ste to mali sledovat ?

juliavolna
25. mar 2024

@spratek prosím a kde v nemocnici to robili aké mesto ?

janaceh
25. mar 2024

@juliavolna áno preto to nevedela a 2tyzdne po operácii pekne zdvihla jazyk a mala špičku a vlastne hneď na to povedala L

juliavolna
25. mar 2024

@janaceh a inak bola rec pekna ? Len teda nevedela l a r ? Myslite si, že logoped by to nevycvicil? A prosím nedalo sa to robiť laserom ? Museli dieťa uspavat ? … toho sa ja bojím, že ako to bude. Robili to v ba ?

janaceh
25. mar 2024

@juliavolna v tých piatich rokoch uz bola reč dobrá ale tiež začala rozprávať ked mala viac ako 2 roky a veľmi zle rozprávala. No tento problém by logopedicka určite nerozcvicila práve ona prišla na toto a poslala nás na krčné. Dcérka mala veľmi hrubú uzdicku dokonca aj po operácii krcný povedal, že možno bude trebalo ešte raz ale nakoniec netrebalo. My bývame pri Poprade v Kežmarku tu nam to robili a bola to 10 min záležitosť.

spratek
25. mar 2024

@juliavolna ak by sa to zrastlo, museli by to robiť znova. Tiež som sa bála uspavania, šitia, nakoniec nebolo treba. Logopedicky by sa to zrejme nedalo poriešiť, keďže na krčné nás poslala logopedicka. Bála som a toho čo to bude, nakoniec to bolo fajn. Syn mi sedel na kolenách , otvoril ústa, umrtvili mu to tampónom, strihli a šli sme domov. Do 5 min sme tam boli. V rámci hojenia bolo treba prechádzať prstom cez to miesto, aby sa to nezrastlo. Som z RK, takže nám to robili v RK. Myslím, že to robia v každom meste.

juliavolna
26. mar 2024

@janaceh prosím vás a narkóza ? Koľko trvala operacia ? Koľko mala rokov keď vám to robili ? Predtým ako bábätku uzdicku nikdy nestrihali?

juliavolna
26. mar 2024

@spratek predtým vám to nikdy nestrihali ? ;)

juliavolna
26. mar 2024

@spratek teraz pod jazykom nemá žiadnu uzdicku či trosku má

spratek
26. mar 2024

@juliavolna pri takomto množstve otázok a panickom strachu ktorý z tých otázok cítim by vám bolo lepšie zavolať si priamo na krčné a popýtať sa na všetko, čo vás zaujíma.

juliavolna
26. mar 2024

@spratek veľmi sa bojím áno ! :( lepšie skúsenosť ktorú mi viete vy povedať ak ste to zažili

spratek
26. mar 2024

@juliavolna moju skúsenosť som vyššie písala. Aj ja som sa veľmi bála. A potom som zistila, že sa nebolo čoho. Som rada, že som šla.

juliavolna
26. mar 2024

@spratek smiem sa ešte spýtať ? Vasa uzdicka bola hrubá alebo krátka ? Alebo ako vám to celé vysvetlili ? V podtate to nerobili na orl nakoniec ale na chirurgii v nemocnici ?

juliavolna
26. mar 2024

@spratek a ešte ako kojenie a prvé blabotanie ? Ok?

juliavolna
26. mar 2024

@janaceh prosím a vy ste to už aj ako babo videli pri vyplazeni jazycka ?

janaceh
26. mar 2024

@juliavolna no operácia trvala nejakých 15min robili jej to keď mala 5 rokov. Ked bola babetko tak nič jej nerobili ani som nevedela ze ma niečo s uzdickou. Bola kojena a nemala problém sa prisat, a ze pri uzdicke byva aj pri tomto problém s kojenim.

spratek
27. mar 2024

@juliavolna aké staré je vaše dieťatko? Niekto vám povedal, že treba strihnúť uzdicku, či sa len preventívne informujete? Čo vám k tomu povedali a kto? Laktačná, pediatricka?

Kojil sa 2r, ale celé 2r to bolo furt s nejakymi problémami keďže mal zle prisatie a tým pádom som stále riešila ako podporit laktaciu a on sa dosť natrápil kým sa napil.

Do 3 r nerozprával, len zopár slov, do 50 max, po 3 začal viac, ale veľmi zle, cudzí mu absolútne nerozumeli a my s ťažkosťami. Cca 3,5r mal keď mu uzdicku strihli a od vtedy melie nonstop, ústa sa mu nezavrú a rozdiel obrovský, všetci mu rozumejú, on nezuri, ze mu nik nerozumie ani na 10ty krat keď nieco povie.

Robili mu to na ORL, ale nás z jedného pracoviska poslala na iné, také, kde majú aj lôžkovú časť, ak by bolo treba uspať a šiť, vtedy sa ide domov až na druhý deň, alebo tuším 6h po operácii ak je všetko ok.

Strana
z2